reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Moje rosły i rosły a teraz na szczęście przestały. :) Ale i tak są jak dla mnie giganty. No i mega wrażliwe.

jusia - ja normalnie noszę 65E, w ciąży przytyłam cała więc nosiłam 70D a gdy już po porodzie mleko zniknęło to wróciły do pierwotnego kształtu - więc nie martw się, że będziesz je mogła sobie zarzucać na plecy bo tak nie będzie. ;)

haha uśmiałam się z tymi plecami :-D:-D
pocieszyłaś mnie :tak:

reklama
Mi póki co urosły tylko trochę i już tak nie bolą więc jest dobrze :))) Jak był pokarm to pamiętam, że nie tyle kupowałam staniki większe w misce co w obwodzie żeby nie uciskały kanałów mlecznych. Ja po przejściach zapalenia piersi z 41-stopniową gorączką, nikomu tego nie życzę...

A u mnie cycki jakby zwiotczały. Ale tak naprawdę to dopiero tydzień temu Filip się od cycka odstawił więc chyba to normalne, że różnicy specjalnej nie czuję.
Ja teraz cały czas mam w planie konsultować się z położną laktacyjną. Przeszłam ropień i karmiłam tylko jedną piersią i mam obawy jak będzie z karmieniem tym pociętym cycochem jak nagle mleko pojawi się w obu.

dziewczyny troche sie przestraszylam z tym, ze jak przestalyscie miec objawy to okazalo sie ze poronilyscie. ja w sumie tez juz zadnych nie mam, ale mi moj gin mowil bym do szpitala jechala jak zaczne krwawic. ciagle sie oszczedzam, przestalam plamic, tabletki ciagle biore. a objawy. tlumacze sobie tym ze jutro juz zaczyna sie 14tc wiec moze dlatego ich nie ma badz zmalaly? jedyne co to po jedzeniu czuje sie zasycona na caly dzien ;)

Filipiamama - podziwiam, że tak długo karmiłaś! :) I to już będąc w ciąży, wiele dzieciaków wtedy się odstawia bo podobno mleko inaczej smakuje.

AZA- wiem co to ból przy zapaleniu. :( Ja miałam jeszcze dodatkowy gruczoł mleczny pod pachą - jakbym miała trzecią pierś, ból jak cholera.

A teraz od razu po porodzie dostanę leki na zatrzymanie laktacji i nie będzie męczarni! :) Szkoda tylko, że dziecko będzie od początku na sztucznym. :(

Nieobecna, przyznam, że było to trochę uciążliwe, ale po problemach na początku zaparłam się w sobie i wykarmiłam potwora jedną piersią. A w końcu faktycznie sam się odstawił. Najpierw na wczasach zrezygnował z nocnego dojenia, bo wolał herbatkę. Było gorąco i nie chciał jeszcze ciepłego mleka. A potem jednego wieczora, ja mu z cyckiem pod nos, a ten smoka w paszczę i tyle. Teraz czasem tak jakby czekał, ale już mu nie dam, bo ile można;) Niech mi ten biust trochę odpocznie;)

agulqa mi też objawy ustały, jakoś koło 12 tygodnia minęly mdłości, została tylko senność, a na USG w czwartek widziałam zdrowego dzidziusia, także spokojnie;)

Ja karmiłam 1,5roku. Moja bezbutelkowa i bez mleczna:D Nie tyka mleka mm, tak samo jak butelek. Wolała wyć z głodu;) A więc karmiłam i nie narzekam, bo wygodne to:p Nie trzeba w nocy wstawać i mleka robić, wypady całodniowe z małym bobasem też nie stanowiły problemu itp. Od początku żadnego bólu czy innych problemów z mleczkiem, więc miałam super sytuację. Życzę wam tego dziewczynki! A piersi po takim karmieniu u mnie wyglądały lepiej niż przed. Nawet mąż ciągle mi to powtarzał. Zrobiły się okrągłe i 'stojące':D

agulqua
ja nie miałam żadnych objawów, mdłości itp. W poprzedniej zdrowej ciąży też, więc jak nie masz żadnych plamień nie masz się czym stresować. Tym bardziej, że większość objawów ustępuje po 12tc!

agulqa mi objawy minęły chyba już w 8 tygodniu i też byłam zaniepokojona, ale wszystko było ok ;-) więc nie ma co się na zapas martwic :tak:

reklama
Ja Kacpra karmilam 18 miesięcy, Cypka krócej bo 7 ale to dlatego, ze trafilam do szpitala na laparoskopie, wiec odstawiony od cyca dosłownie z dnia na dzień. Do dziś jestem pełna podziwu dla męża, bo został z dziećmi sam praktycznie nagle, karetka mnie zabrała z powtórnym bólem, a Cyprian w ogóle butli nie ruszał, wiec mąż w nocy mu Laszki na gęsto robił, bo mały tylko łyżeczka jadł, ale dali radę:)

Do góry