reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Sprite w końcu porządna wizyta!! A to ze tych badań nie miałaś zleconych to dziwne, one w szpitalu do porodu są wymagane.

Agulqa_b idąc do szpitala musisz mieć komplet badań w rym HIV

reklama
HIV jest wymaganym badaniem, także jeśli któraś z Was nie miała jeszcze to ponaglijcie lekarza, albo nawet same w laboratorium sobie zróbcie ;-)

Można obejrzeć oddział przed porodem, ale tylko w grupie, w ramach szkoły rodzenia. Wymagane dokumenty przy przyjęciu do szpitala: dowód osobisty, dowód ubezpieczenia, karta ciąży, grupa krwi, WR, HBS, GBS, morfologia. Plan porodu czasami jest załączony do dokumentacji. Kobieta podpisuje przy przyjęciu do szpitala ogólną zgodę na proponowane leczenie oraz wyraża pisemną zgodę bezpośrednio przed zabiegami i czynnościami medycznymi. Golenie i lewatywa na prośbę pacjentki.

Agulqa_b nie wiem hak u ciebie ale u mnie jest, i to robi sens bo w czasie porodu jest kontakt z krwią i takie rzeczy lekarze muszą wiedzieć. Ale mówię u mnie napewno wymagane bo ostatnio gadałam z położna o tym
W poznaniu tez wymagali HIV

A u mnie we wlc przy obu porodach nie wymagali hiv i w sumie nawet nie miałam robionych.
Tutaj teraz jak byłam na oddział przyjmowana to jedynie o oryginał grupy krwi się rzucali i Ł musiał mi przynieść.

ja różyczkę przechodziłam jako dziecko i mam wbitą w książeczkę więc robić nie muszę. a HIV nikt nie wymagał. i od koleżanek też;) zależy od szpitala. nikt nic nie mówił, że czegoś im brakuje, a przecież byłam wcześniej u ordynatora na zapisie.

Ostatnia edycja:
Doggi ma rację. Powinno się robić żeby w razie co dziecko uchronić, więc ja tam dla świętego spokoju i kolejny raz bym robiła chociaż cały komplet badań na wszystko mam aktualny z maja jak do kliniki robiliśmy.

Agulqa ja byłam wczoraj zwiedzić sobie oddział 2 raz chociaż jak na ktg byłam to już mi pokazywali ale z położną byłam sobie pogadać co jest potrzebne i fakt pytam się jej o hiv a ona mi wymieniła wszystko tylko nie badanie w tym kierunku. Ja i tak jakbym tutaj rodziła to biorę wszystkie badania i na szczęśćie nowych robić nie muszę bo też się pytałam.

Jenn ja mam do ciebie pytanie, masz tą cukrzycę ciążową, masz dietę? Jak tak to jaką? Powinnaś mieć rozpisane jedzenie według WW , że na I śniadanie np. 3 WW z uzupełniaczami, na drugie 1,5 na obiad ileś tam.... Rozpisali ci tak?

reklama
Do góry