reklama
Elutka, dzięki.
ja byłam sprawdzić w przychodni na cenniku i za tsh zapłacę 14 zł, hcv 28 zł. różyczki nie umiałam tam odnaleźć, bo nie wiedziałam jaki to skrót,a jeśli ma być napisane różyczka to takiego badania nie było i hiv też nie było.
ja byłam sprawdzić w przychodni na cenniku i za tsh zapłacę 14 zł, hcv 28 zł. różyczki nie umiałam tam odnaleźć, bo nie wiedziałam jaki to skrót,a jeśli ma być napisane różyczka to takiego badania nie było i hiv też nie było.
aob66
Moderatorka
Sprite u nas to wszystkie badania, oprocz badania na grupe krwi, byly za darmo, bo przychodnia ma podpisana uowe z labolatorium, wiec moze sie zapytaj jakiejs pielegniary u swojego gin..
&&& za wizyty ja ide dzis na aerobik dla ciezarnych troszke sie odstresowac:-)
&&& za wizyty ja ide dzis na aerobik dla ciezarnych troszke sie odstresowac:-)
McPearl
Fanka BB :)
sprite, a to dziwne, że do tej pory ta Twoja gin nie kazała Ci zrobić tych badań. Ja już dawno je robiłam. HIV u mnie chyba 50 zł był. A pessar do kiedy może być? Za długo to chyba go nie ponosisz...
agulqa_b
Aaaaaa 12 stron do nadrobienia!!!! :-(
Alecta no jaki sliczny profil Lilki:-)
Ja w poznaniu mialam takiego ortopede ze raz zapomnialam mu zaplacic.
Ten sie nie skapnal.
A za drugim razem pojechalam do niego bez portfela
Ale poprosilam by dal numer konta i przelew zrobilam w domu bo nawet nie wiedzialam ze nie mam portfela przy sobie
Sierota ze mnie
Unita dobrze ze insulina okazala sie byc laskawa :-)
Megami chyba spory ten Twoj bobas? Moj mial 1500 ;-) ciekawe ile w pon bedzie mial bo mam wizyte
Za cisnienie trzymam kciuki
Ja zawsze sie dziwie jak to mozliwe ze gin co wizyte mi wpisuje 100/60 ale nie wiem jakie mam bo on ma sluchawke w uchu i liczy
Stokrotka gratki coreczek :-) noo i ladnie rosna :-)
Emilchen super ze na usg same dobre wiesci!:-)
Dzidzius widac kocha mamusie jak sie tak tuli :-)
No i myske ze powtorka morfologii moze byc dobra opcja :-)
Laydeek super ze mala dobrze rosnie, a sklerozz ciazowa sie nie przejmuj ;-)
U mnie u rodzinnego takie glupie baby sa. Zawsze mnie wkirzaja wiec z ł stwierdzilismy ze zmieniamy przychodnie glownie ze wzgledu na mlodego bo na pewno jakies szczepionki czy choroba malego bedzie mnie duzo kosztowala i nie potrzebuje dodatkowych nerwow w postaci glupich pielegniarek co robia problem ze musza pracowac
Sprite dobrze ze zadowolona z wizyty jestes i juz z gorki!:-)
Mcpearl ja jeszcze na hiv nie robilam ;-) a gin nic nie mowi. Kiedys pytalam i mowil ze pozniej a poyem juz nic wiec nie robie. Co to zmiemi?
Aob podziwiam za aerobik, ja bym chyba tam umarla
Alecta no jaki sliczny profil Lilki:-)
Ja w poznaniu mialam takiego ortopede ze raz zapomnialam mu zaplacic.
Ten sie nie skapnal.
A za drugim razem pojechalam do niego bez portfela
Ale poprosilam by dal numer konta i przelew zrobilam w domu bo nawet nie wiedzialam ze nie mam portfela przy sobie
Sierota ze mnie
Unita dobrze ze insulina okazala sie byc laskawa :-)
Megami chyba spory ten Twoj bobas? Moj mial 1500 ;-) ciekawe ile w pon bedzie mial bo mam wizyte
Za cisnienie trzymam kciuki
Ja zawsze sie dziwie jak to mozliwe ze gin co wizyte mi wpisuje 100/60 ale nie wiem jakie mam bo on ma sluchawke w uchu i liczy
Stokrotka gratki coreczek :-) noo i ladnie rosna :-)
Emilchen super ze na usg same dobre wiesci!:-)
Dzidzius widac kocha mamusie jak sie tak tuli :-)
No i myske ze powtorka morfologii moze byc dobra opcja :-)
Laydeek super ze mala dobrze rosnie, a sklerozz ciazowa sie nie przejmuj ;-)
U mnie u rodzinnego takie glupie baby sa. Zawsze mnie wkirzaja wiec z ł stwierdzilismy ze zmieniamy przychodnie glownie ze wzgledu na mlodego bo na pewno jakies szczepionki czy choroba malego bedzie mnie duzo kosztowala i nie potrzebuje dodatkowych nerwow w postaci glupich pielegniarek co robia problem ze musza pracowac
Sprite dobrze ze zadowolona z wizyty jestes i juz z gorki!:-)
Mcpearl ja jeszcze na hiv nie robilam ;-) a gin nic nie mowi. Kiedys pytalam i mowil ze pozniej a poyem juz nic wiec nie robie. Co to zmiemi?
Aob podziwiam za aerobik, ja bym chyba tam umarla
aob, ale to chyba bardziej od lekarza zależy. myślę, że gdybym chodziła do niego od początku to dałby mi mimo prywatnej wizyty skierowanie z nfz. ale ja u niego pierwszy raz, więc nie ma co się dziwić. ale pytałam po wyjściu w rejestracji i pielęgniary powiedziały, że odpłatne.
McPearl, no nie zleciła. w pierwszej ciąży też ich nie miałam robionych. ale wiem, że zlecają, bo niektóre ko,leżanki miały wykonane te badania. a pessar, tak jak już pisałam wcześniej, zakłada się w każdym momencie ciąży, ale po 34 tyg. nie ma to już większego sensu, bo można rodzić. choć wiadomo, że NAJLEPIEJ urodzić dopiero po 37 tyg. także jeszcze 2 miesiące w moim przypadku.
agulqa, no ja się nie czuję na hiv, więc też pytam po co? (oby!)
McPearl, no nie zleciła. w pierwszej ciąży też ich nie miałam robionych. ale wiem, że zlecają, bo niektóre ko,leżanki miały wykonane te badania. a pessar, tak jak już pisałam wcześniej, zakłada się w każdym momencie ciąży, ale po 34 tyg. nie ma to już większego sensu, bo można rodzić. choć wiadomo, że NAJLEPIEJ urodzić dopiero po 37 tyg. także jeszcze 2 miesiące w moim przypadku.
agulqa, no ja się nie czuję na hiv, więc też pytam po co? (oby!)
Ostatnia edycja:
agulqa, ale tak myślę, że te badanie na hiv, to też dobre dla pacjentki może być. dowód, że przed porodem (czyt. wizytą w szpitalu go nie miałaś). bo ja np. miałam taką sytuację po pierwszym porodzie, że jakoś po miesiącu zrobiłam sobie kontrolną morfologię i wyszły mi tragiczne wyniki z krwi. wg parametrów stan wskazywał na białaczkę lub właśnie hiv. pierwsza moja myśl była "kur.wa! zarazili mnie wirusem w szpitalu!"... ;-)
a generalnie jeżeli ktoś miałby hiv, to niebezpieczeństwo jest zarażenia dziecka przy porodzie. więc chyba stąd te badanie.
a generalnie jeżeli ktoś miałby hiv, to niebezpieczeństwo jest zarażenia dziecka przy porodzie. więc chyba stąd te badanie.
Ostatnia edycja:
reklama
agulqa_b
Sprite moj np nie ma nigdzie umowy podpisanej wiec on tylko prywatnie zleca
Ja mialam na hiv robione w maju 2012 i raczej mysle ze sie nie zarazilam nigdzie
Kurde na to nie wpadlam...
No ale jesli mam morfologie i wszystko dobrze, czyli nic nie wskazuje na taki wirus to jest sens robic?
Ja mialam na hiv robione w maju 2012 i raczej mysle ze sie nie zarazilam nigdzie
Kurde na to nie wpadlam...
No ale jesli mam morfologie i wszystko dobrze, czyli nic nie wskazuje na taki wirus to jest sens robic?