reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

No i z jakiegoś powodu sterydy chcą dać
Nie obraz się Elutka ale to trochę nieodpowiedzialne bo tu juz mię chodzi o szyjkę ale o zabezpieczenie dziecka w razie czego! Jak teraz ci podadzą na płuca coś to nawet jakby coś się zaczęło dziać za tydzień to dziecko będzie zabezpieczone w tym kierunku. Wg mnie nie ma co gdybać tylko położyć się na 3 dni i wyjść ze spokojnym sumieniem

reklama
Doggi sterydy podają na wypadek wcześniejszego porodu i skierowanie do szpitala jest wydane tylko pod tym kątem. Na dobrą sprawę wystarczyło by lezenie i nic nie robienie, tak wyniklo z tego co gin mówiła. Ja sobie za na dużo pozwoliłam bo nie było żadnych symptomów niepokojących.
Rozmawiałam już z A i rano pojedziemy do IP bo szczerze mówiąc zupełnie nie jestem przygotowana na szpital...pod każdym względem...tam mnie przepadają i na 99% zostanę a A weźmie urlop, już rozmawiał z szefem.
Ps. O sterydach ginka wspomniala jedynie, że pewnie by chcieli podać w szpitalu w razie W.

No ja się tu zgadzam z Doggi w 100%
Nie lubię szpitali, ale w tym wypadku nie chodzi już o mnie, a o dziecko i lepiej 3 dni poleżeć na oddziale niż gdyby (tfu tfu) coś zaczęło się dziać i później żałować.

Bosze dziewczyny ja nie założyłam z góry że nie pójdę i koniec kropka. Dla mnie to jest zupełnie nowa sytuacja i nie bardzo umiałam się w niej odnaleźć. .ale już jest ok

Melduję się po usg :-)
A więc: główka duża jak na 34+2, brzuszek 30+6 i nóżki na 32+4. Termin wg tego usg na 26 grudnia.
Buźki nie było widać, bo ssała palca i całą dłonią zasłaniała buzię. Kręgosłup, żołądek, pęcherz i serducho ok. Serduszko biło 125/min.
Łożysko wysoko.
Waży 1783g i prawdopodobna waga urodzeniowa będzie ok 4kg, ale 4kg nie powinno przekroczyć, no mam nadzieję ;-)
No i po raz trzeci potwierdzona dziewuszka :-)

Dziękuję za kciuki a ja trzymam za pozostałe dziś wizytujące

goferek, gratki! :-)

faktycznie będziemy z femme tu "płakać". przecież niektóre z Was mają termin prawie 1,5 miesiąca wcześniej niż my, aaaaaaaa :happy2:

reklama
Do góry