reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Ja mialam poki co jedno normalne w 8tc i w 12tc genetyczne...kolejne 30.07 bo tak mam wizytę :-) ponoć nic złego się nie dzieje przy częstych usg :-)

reklama
Ja miałam teraz USG prenatalne, w tamtym tygodniu, a w przyszłym tygodniu w czwartek mam wizytę i nie wiem czy będzie chciał jeszcze podglądać. Mój lekarz w ogóle chyba uważa, że po co robić więcej niż to konieczne. Raz go tylko przekonałam, bo przed wyjazdem chciałam mieć pewność, że wszystko jest ok. Teraz też będziemy chcieli go przekonać, bo może by wypatrzył co tam między nóżkami się znajduje. Będzie już koniec 15 tygodnia więc chyba coś widać;)

Filipiamama ja miałam właśnie genetyczne 5 dni przed wizytą normalną dlatego pewnie nie robił. .no a kolejną jakoś tak ustawilam na koniec lipca. Nie wiem czy wy też tak macie, ale ja jakoś bardziej na luzie podchodzę do kolejnej ciąży...młody jest bardzo abdorbujacy i może też dlatego

Elutka tez tak mam. W sumie stresuje sie w dniu wizyty, a tak to jakos nie mam czasu. Wogole jakos mi ten czas leci. Juz 12 tc, zaraz 13 i tak tydzien po tygodniu, ani sie obejrzymy a bedzie polowa grudnia i pierwsze rozpakowanka

Mi tygodnie tez szybko mijają ale jak juz pisalam luzu tak jak przy pierwszej ciąży we mnie nie ma.

Ja miałam dwa USG ale drugie dlatego, że zaczelam plamic. Teraz 8.07 będę miała trzecie.

Ja już też wyluzowałam, ale na początku miałam stresa. To wszystko przez te plamienia i sceptyczne podejście lekarza. Miałam wrażenie, że on nie wierzy w tą ciążę, albo ja byłam przewrażliwiona. Ale faktycznie, gdyby nie brzuszek, to czasami zapominam, że jestem w ciąży, Filip jest zbyt absorbujący;)

Kurcze, no to ja USG miałam 4 - jedno u tej baby, co więcej do niej nie poszłam, później drugie u drugiej ginki, no i trzecie i czwarte już u mojego gina. Teraz 17 lipca na bank będzie USG, bo to 12tc i zastanawiam się, czy w 13tc nie iść na USG prywatnie, bo ten mój gin to ma jakiś kijowy aparat :crazy:

reklama
Jezyk po Twoich przezyciach jasna sprawa :( ze trudno wyluzowac. Jak sobie pomysle o takich historiach trudnych, to wtedy tak zaczynam sie stresowac.
Usg poki co mialam jedno w 8/9 tc. Teraz w srode bedzie drugie - prenatalne. Ide do sped od usg, jak sie okaze spoko umowie sie z nim na za miesiac na podejrzenie siusiaka ;)

Do góry