reklama
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Doggi, nieobecna, dokładnie tak, chodzi o dyskrecję. A teraz często obserwuję właśnie matki, które OSTENTACYJNIE wyciągają cyce i karmią bez oporu, manifestując wręcz na głos, że im wolno, etc. I tu jest właśnie ze skrajności w skrajność - nie w zaszczanym kiblu, ale też nie na środku zatłoczonej plaży bez żadnego okrycia!
agulqa_b
Fanka BB :)
Ja poprzednia ciaze przez caly czas bralam duphaston i mlody jest zdrowy wiec spokojnie, ale zawsze warto pogadac z ginem co on o tym mysli
wlasnie kolezanka brala od 6tc do konca i tez wszystko ok. ale na wizycie na pewno zapytam
agulqa ja bralam duphason caly pierwszy trymestr w pierwszej ciazy w takiej samej dawce jak Ty i synek ok, kiedys przepisywali duphaston bo lepszy a teraz z kolei ponoc luteina lepsza, nie nadazysz
emilchen a jaka dawke bralas bo nie pamietam. Ja biore 10 i ciekawa jestem czy zmniejszaja o polowe
mi gin mowil, ze to zalezy tez dla kogo, bo np luteina dopochwowa nie u wszystkich dobrze sie wchlania.
agulqa - ja duphaston brałam chyba.. 5 tygodni. Jakoś tak. To, że duhaston powoduje spodziectwo nie jest potwierdzone, ale możliwe. Zapytaj lekarza, on będzie wiedział najlepiej (w końcu to on kończył medycynę a nie my!) A jak się uda to zmień na luteinę - przeskok cenowy rewelacyjny (z 33 zł na 3,5 zł)
zapytam, fajnie by bylo. ale Ty pod jezykiem trzymasz? bo jak bylam w szpitalu łykałam mimo ze pod jezykiem niby powinno sie trzymac. nie dalam rady, od razu niedobrze mi bylo
agulqa_b wypowiedź odnośnie karmienia zalatuje tekstem typu "sorry taki mamy klimat"! Tak karmienie leży w naszej naturze ale tak samo sex czy siusianie, ALE NIKT TEGO NIE ROBI PO ŚRODKU GALERII CZY W RESTAURACJI!
kazdy ma swoje zdanie i ja Waszych opini nie neguje. wydaje mi sie ze jest roznica miedzy robieniem czegos dla przyjemnosci a robieniem tego bo to potrzeba fizjologiczna. i uwazam ze jesli chodzi o seks to cos zupelnie innego, a z siusianiem dorosly czlowiek umie wytrzymac. natomiast nie przeszkadza mi w ogole gdy np w parku mamusia bierze dziecko pod drzewko i je natrzymuje. ale to moje zdanie i tyle. nie przeszkadza mi to i juz, natomiast widok wielce miziajacych sie osob w miejscu publicznym juz mi przeszkadza, ale tylko dlatego ze moga to zrobic w domu czy na uboczu. natomiast z miasta nie bede jechala 15km do domu bo dziecko jest glodne. to tyle, moje zdanie i juz
A co do karmienia. W naturze mamy też jedzenie i picie i to jakoś potrafimy robić publicznie, chodzimy do restauracji. Dlaczego nie ma jeść publicznie nasze dziecko? tylko po kątach, w kiblach itd. Nie jestem za wywalaniem cycka na wierzch, ale sorry, da się to zrobić dyskretnie.
tym bardziej ze nikt tu nie mowil o lataniu po restauracji z golymi cyckami tylko o nakarmieniu malucha.
Może jeść publicznie! Z butelki! Ja jem z talerza a nie z ciała mojego męża...
moze dlatego że jestes dorosla? i chyba bardziej naturalne jest jedzenie kulkumiesiecznego dziecka od mamy nic doroslej kobiety z ciała mężczyzny?
Choćbyś nie wiem jak chciała to z ciała męża raczej się nie najesz Sorry, ale to jakieś rewolucje. Mały ssak ssie mleko swojej matki z piersi. Cielak od krowy, jagnię od owcy, niemowlę od kobiety. Nie widzę powodu by przestawiać naturę, podawać butelkę, tylko dlatego by móc to robić publicznie i nie chować się po kątach.
zgadzam sie w 100%. reszty nawet juz nie chce mi sie komentowac ;] i tak kazdy zrobi jak uwaza, a ze ktos strasznie jest wrazliwy to niech nie patrzy
Doggi gratki wizyty, fajnie ze wszystko dobrze!
Mi czyjes karmienie nie przeszkadza wogole, juz tu pisalam o tym ale natknelam sie ostatnio w tkmaxx na cos podobnego Chusta do karmienia piersią beżowa Mama Bear w sumie fajny pomysl zamiast sie meczyc z pielucha opadajaca z ramienia
Mi czyjes karmienie nie przeszkadza wogole, juz tu pisalam o tym ale natknelam sie ostatnio w tkmaxx na cos podobnego Chusta do karmienia piersią beżowa Mama Bear w sumie fajny pomysl zamiast sie meczyc z pielucha opadajaca z ramienia
femme fatal
Mama Ninki :)
Wizytowal ktoś dzisiaj? Obejrzała bym jakiegoś maluszka ciekawe czy w poniedziałek zrobi mi usg mam nadzieje ze da się namówić :-)
Doggi- gratuluje wizyty,może masz jakiegoś sportowca że taki ruchliwy
Jeśli chodzi o karmienie to nie zamierzam uciekać z cycem i dzieckiem do samochodu będąc na plaży tylko nakarmie je żeby nie było głodne, a jak to komuś przeszkadza niech się zabiera i idzie gdzie indziej ale jest tak jak pisze zelka- największym wrogiem matek są inne matki, prędzej facet ci w czymś pomoże niż inna kobieta bo: mi nikt nie pomagał, mnie nikt nie wspierał. Chore to wszystko.
Jeśli chodzi o karmienie to nie zamierzam uciekać z cycem i dzieckiem do samochodu będąc na plaży tylko nakarmie je żeby nie było głodne, a jak to komuś przeszkadza niech się zabiera i idzie gdzie indziej ale jest tak jak pisze zelka- największym wrogiem matek są inne matki, prędzej facet ci w czymś pomoże niż inna kobieta bo: mi nikt nie pomagał, mnie nikt nie wspierał. Chore to wszystko.
reklama
femme fatal
Mama Ninki :)
Elutka no poproszę... W.sumie bałam się ze za często bo to 11 tydzień i juz trzecie usg, ale zaczęłam czytać i niby podglądanie nie jest wcale niebezpieczne :-)