reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry

reklama
mamy wyniki
ziarniak koagulazoujemny- ani gronkowiec ani paciorkowiec podobno narmalna bakteria bytujaca na skorze
no nie wiem a w necie pisza ze to bakteria gronkowca:dull:
dostalismy jeszcze jedna masc DOWERCIN ZEL2,5%
i jak sie otworzy jeszcze raz to przemywac woda utleniona

Agusia9915 wydaje mi się, że skoro lekarz widząc wynik powiedział że to nic groźnego, to nie powinnaś się martwić :blink: Może faktycznie to jest gronkowiec a raczej jakaś jegoniegroźna odmiana? Ja się kompletnie na tym nie znam, ale nie zawsze coś co groźnie brzmi musi takim być. Przykład - naczyniak Mileny. Naczyniaki należą do guzów, czyli nowotworów :confused2: Sa ich najłagodniejsza postacią. Lekarze mówią, że sam zniknie, zresztą przestał już chyba rosnąć więc przestałam się zamartwiać i teraz czekam aż zniknie. I nawet nie myslę o tym, że to jest jednak guz. Jak zwał, tak zwał, ważne że to nic groźnego :tak:

Ja wiem, że może się okazać, że będzie wszystko ok, ale jednak rodzinne obciążenie każe mi sprawdzić czy jest wszystko ok czy jednak jest jakaś wada wzroku.

Kasiad, tak jak juz tutaj dziewczyny pisały lepiej jest dmuchac na zimne i wybrać się do lekarza. Niech on swoim fachowym okiem zobaczy co i jak. Trzymamy kciuki, że oczka Oli napewno są zdrowiutkie.;-):blink:

mamy wyniki
ziarniak koagulazoujemny- ani gronkowiec ani paciorkowiec podobno narmalna bakteria bytujaca na skorze
no nie wiem a w necie pisza ze to bakteria gronkowca:dull:
dostalismy jeszcze jedna masc DOWERCIN ZEL2,5%
i jak sie otworzy jeszcze raz to przemywac woda utleniona

Agusia, skoro lekarz mówi że nie jest żle to widocznie tak jest!!! Nie możemy być mądrzejsze od lekarzy chyba w końcu skończyli te podobno ciężkie studia. Jeżeli nie jesteś pewna tego lekarza to poprostu skonsultuj to jeszcze u jednego żeby mieć pewność że jak to piszesz "ziarniak koagulazoujemny" to normalna bakteria. Napewno jest OK.:tak::tak:

wszedzie pisza ,ze traktuje sie ja antybiotykiem a my taki dostalismy i to w dwoch masciach zeby było lepiej
całe szczescie ,ze nie gronkowiec złocisty

kurcze to ja nie wiem co robić.Ala lekko zezuje lewym oczkiem,ale lekarz powiedział,że fizjlogicznie tak może być do 2 lat.może jednak powinnam iść z nią do okulisty?ja mam wadę wzroku,ale nabytą,a tak nikt w rodzinie nie nosi okularów.

kurcze to ja nie wiem co robić.Ala lekko zezuje lewym oczkiem,ale lekarz powiedział,że fizjlogicznie tak może być do 2 lat.może jednak powinnam iść z nią do okulisty?ja mam wadę wzroku,ale nabytą,a tak nikt w rodzinie nie nosi okularów.
Myślę ze dla swiętego spokoju warto isc. Ja ide jak wrócą starszaki z obozu.

Ja tez mam wade wzroku nabyta i mam nadzieje,ze dzieciaki jednak nie beda nosiły okularów...
U Kondzia wszystko ok jak na razie:tak:

Coś mojemu maluchowi słońce nie służy.Te jego zmiany wysuszone na bużce jakoś się od słońca robią bardziej czerwone i chyba go swędzą,bo wczoraj to się strasznie drapał na spacerku.:-D
Kochane poradżcie jakie używacie kremy na słońce?,ten temat już przerabialiśmy,ale jakoś nie mogę znależć.Ja do tej pory używałm Nivea Baby,nie uczula,ale jakos mam wrażenie,że troszkę skórkę Kuby wysusza.Może jest jakis kremik bardziej nawilżający i ochronny zarazem.:tak:

reklama
Ja mam zaprzyjaźnione Panie w aptece i jak coś kupiję to zawsze one dołożą jakieś próbki, a związku latem to dostaję zawsze od nich próbki kremów ochronnych, dla małej to jest LA ROCHE-POSAY nr 40 i choć chciałabym aby Leniwiec się trochę "przyróżowił" to jednak wolę smarować tym wysokim filterm. Krem jest fajny, ale wydaje mi się że nie jest bardzo nawilżający choć nie wiem jaki jest Nivea :confused:, jak będziesz w aptece to poproś o jakieś próbki może akurat będą miały przeciwsłoneczne kremy. :tak:

Do góry