reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry

Emilka kiedyś bardziej się żaliła teraz najczęściej mówi że ją bolą ale ....stopy
.....ale to chyba efekt marudzenia jak dużo już chodzi i chciała by mieć tak wygodnie jak D i jechać w wózku ;)
Gosia nie wiem czy słyszałaś że są takie fajne nakładki na kółkach jak deskorolka które się montuje za wózkiem i starsze dziecko może na tym jechać jak pchasz wózek.

Szymek już sobie takie coś zażyczył.

reklama
Gosia nie wiem czy słyszałaś że są takie fajne nakładki na kółkach jak deskorolka które się montuje za wózkiem i starsze dziecko może na tym jechać jak pchasz wózek.

Szymek już sobie takie coś zażyczył.

Ja sie nad tym zastanawiałam dla Kubula,ale stwierdziłam,że jest to niepotrzebne.Wg. mnie 3-4 latek juz powinien spacerowac przy wózku,wzmacnia w ten sposób mięsnie nóg.Po za tym bałam sie,że Kuba będzie tego naduzywał i ciągle bedzie chciał jeżdzic na tym podeście,a nie chodzic na nogach.I widzę ,że z dnia na dzień Kuba dzielniej maszeruje i nie narzeka.:tak:Przecież chyba nikt juz czterolatka w wózku nie wozi...

Agusia zdrówka dla Sarci !

Karola ja wiem ale jak dla mnie Emilka jest na to za duża może jakby miała 2 latka to bym rozumiała że ją nogi bolą i też chce do wózka bo jest zazdrosna ale 4 latka to duża dziewucha ja mam parasolkę ona na tym to by mi świat zasłaniała no i jeszcze ona troszkę waży wiec manewrowanie też było by ciężkie ;)

Emilka właściwie odkąd skończyła 1,5 roku w wózku nie jeździła czasem sporadycznie jak wyruszyliśmy na kilkugodzinny daleki spacer i tu tylko w nim spała jak miała ze zmęczenia drzemkę lub wózek służył nam by wozić w nim torby żebyśmy nie musieli ich nosić ;) czasem jak wyruszyłam z nią do miasta to wózek zabierałam

Ostatnia edycja:
Agusia, zdrówka dla Sarci!

Oliwka na nóżki się nie skarży, ale faktycznie mogą pojawić się bóle wzrostowe u dzieci w tym wieku, może Kubuś jest w okresie gwałtownego wzrostu.

Karola, takie dostawki są dla mniejszych dzieci, nie wiem ile Szymek waży obecnie, ale mogą na nich jeździć dzieci maksymalnie do 20 kg, zanim urodzisz, to Szymek pewnie osiągnie tą wagę lub będzie bardzo blisko.

Ostatnia edycja:
no nam to kupi jego chrzestny może niemieckie dzieci są cięższe.ja to uważam za super pomysł jak idę na zakupy po centrum to nigdzie Szymka nie "zgubie".ja właśnie tam widziałam to 1 raz i byłam zachwycona.
a no i zapomniałam dodać że są różne kształty my wybraliśmy jako deskorolkę może jeździć na tym sam lub z przodu jest specjalny zaczep do wózka.

Ostatnia edycja:
rzeczywiście fajna sprawa, ale mimo wszystko dzieci to wykorzystują. W naszym poprzednim wózku miałam oryginalnie coś takiego i Stanisław nagle nie dawał rady nigdzie sam chodzić, ledwo z placu wychodziliśmy, a jego już nogi bolały. Teraz mamy spacerówkę i maszeruje dzielnie!!!

Agusia zdrówka dla Sarci!!!:tak:
u nas na szczęscie nic wiecej sie nie wykluło, podałam lek zaraz w niedziele jak tylko zaczął wiecej kaszleć i smarkać i sie zatrzymało. Katarek nadal jest i kaszelek z rana lekki. Oby sobie posżlo na dobre.

taka dostawke widziałam, fajna sprawa, ale tez uwazam, ze dla młodszych dzieci bardziej, no chyba, że tak jak KArola chcesz miec tylko do sklepu to, ale na spacerach to mały moze wykorzystywac i sie lenić;-)

właśnie zapisałam Szymka do laryngologa w swissmedzie w gdańsku pani od alergii kazałą sprawdzić migdał czy nie ma ich 3 oby nie.wizyta dopiero za tydzień zaraz po pasowaniu na przedszkolaka będziemy jakby w nagrodę jechać do Gdańska i wizyta a po wizycie pewnie w sobotę kino.

Sarcia wczoraj gorączka a dziś tylko kaszel i katar.dziekujemy za życzenia zdrówka
Karola wiesz jak wygląda badanie 3 migdała?...za dużo do jedzenia to mu nie dawaj przed wizytą

reklama
Dużo zdrówka dla Sarci!:tak::tak: Oby katar i kaszel szybko minął już teraz:tak:

Trzymam kciuki, żeby Szymek nie był posiadaczem trzeciego migdałka;-)

Taka dostawka to naprawdę dobra rzecz, i wcale nie aż tak dla młodszych dzieci, bo młodsze wolą jednak posiedzieć niż postać:-p Uważam, że na dłuższe spacery jak najbardziej może się przydać:tak: Doświadczenia nie mam ani z podwójnym wózkiem, ani z dostawką, bo Victor odkąd się urodził Oliver, maszeruje obok wózka, czyli odkąd skończył 2lata;-) Więc jak widać, można się bez tego obyć:-p Nie mniej jednak zawsze to jakies ułatwienie, po to w końcu konstruują takie rzeczy;-)

Do góry