reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

reklama
Kasiu, a jak dzis wyglada oczko Oliwki? Jest lepiej?
Dziękuję, jest odrobinę lepiej.
Ale do pediatry i tak mnie dziś przegnało, bo w nocy Oli narzekała na ucho, miała zapchany nos, nie chciała wydmuchać. Przez ten spływający katar w nocy miałam przerwę w śnie między 3 a 5 :confused2: bo Oli jęczała i nie chciała spać. Lekarka zbadała ją i powiedziała, że generalnie gardło ma nie takie złe, drogi oddechowe czyste, problemy w nocy są ewdentnie przez katar, no i to oczko takie sobie. W efekcie dostała Pulneo (to to samo co Eurespal tylko tańsze sporo) i krople gentamycynowe do oczu, euforbium do nosa i to wsjo. No i do końca tygodnia nie będzie chodzić do żłobka, ale na spacery tak, bo nawet nie ma stanu podgorączkowego.

edit: Właśnie posmakowałam ten Pulneo, Oli dopiero dostanie go rano, bo po operze wykupiłam, ale na moje to ona tego nie przełknie :eek: Nie wiecie z czym można to podać, żeby poprawić ten ohydny gorzki smak :confused:

Ostatnia edycja:
podać po tym natychmiast coś co lubi-ja tak zawsze Szymkowi robię jak coś ciężkiego ma do łyknięcia- ale dla niego wystarczy łyżeczka sanostolu bo to miodek od puchatka :-D

edit: Właśnie posmakowałam ten Pulneo, Oli dopiero dostanie go rano, bo po operze wykupiłam, ale na moje to ona tego nie przełknie :eek: Nie wiecie z czym można to podać, żeby poprawić ten ohydny gorzki smak :confused:

Eurespal jest jeszcze gorszy,ja podawałam z sokiem,albo tak jak Karola szybko coś słodkiego po tym.
A jak zawsze proszę zamiast (eurespalu i Pulneo) Elofen,łagodniejszy w smaku.:tak:

O rety, ale wysyp chorób :shocked2:

Oli wypiła ku mojemu zdumieniu Pulneo bez buntu, jednak po jakich 15 minutach wszystko zwymiotowała razem z kakao. Wirus padł jej teraz na układ trawienny, bo trochę ją podolewa brzuch, jak chciała puścić bączka, to poszedł z kleksem, także rozwolnienie jak nic.

U nas w aptece Albie jest duża promocja na Vitaral Junior, który podaję Oliwce. Ja zawsze kupuję za ok 12-13 zł, a w Albie jest po 5,90! Także muszę trochę zapasów zrobić jak dostanę gotówkę. Praparat jak dla mnie super, w kształcie miśków do ssania, oprócz wszystkich witamin zawiera jeszcze wapń, fosfor, cynk, żelazo, miedź i jod.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry