reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Irtasiu no właśnie słszałam że w niemczech można bez problemu no i oczywiście za darmo szczepić się na tę świńską grypę.-zresztą chyba tam wszystkie możliwe szczepionki są za darmo.

-ja też mam zdanie że to panika tylko bez podstaw-obym się nie myliłą oczywiście.

zdrówka dla dzieciaków!!!!!!!!!!

reklama
Irtasiu no właśnie słszałam że w niemczech można bez problemu no i oczywiście za darmo szczepić się na tę świńską grypę.-zresztą chyba tam wszystkie możliwe szczepionki są za darmo.

-ja też mam zdanie że to panika tylko bez podstaw-obym się nie myliłą oczywiście.

zdrówka dla dzieciaków!!!!!!!!!!
Ja narazie szczepic nie bede dzieci bo jak slyszalam od duzo juz ludzi te szczepionki nie sa jeszcze dobrze przebadane

Ja narazie szczepic nie bede dzieci bo jak slyszalam od duzo juz ludzi te szczepionki nie sa jeszcze dobrze przebadane

Oglądałam ostatni odcinek "Teraz My" i już wiem,że nie będę szczepić siebie,czy dziecka na ŻADNĄ grypę.Czy to świńska,czy sezonowa.Te szczepionki są słabo badane,zbyt wiele bałąganu i krętactw w firmach farmaceutycznych..:no:

Powiem wam tylko tyle: przez 7 lat pracowałam w branzy farmacetycznej, szczepionki na grype miałam w pracy za darmo( tak jak wszyscy pracownicy) i 2/3 pracowników ( w tym ja) odmawiało szczepienia:tak:

ja osobiście na grypę sezonową się szczepię już baaaaaardzo długo i jakoś odpukać wszystko ok i bardziej zależy mi na tym by nie było powikłań po grypie bo znam wiele przypadków że tafiali do szpitala.

napewno to nie jest złoty środek i nie 100% zapezpieczenie ale w końcu po coś to jest i myślę że tak samo można powiedzieć o szczepionkach innych na które szczepimy maluchy.

na świńską grypę też nie będziemy się szczepić bo to naprawdę zbyt nagłośnione i chyba tym mnie zrazili najbardziej.

ale w końcu po coś to jest i myślę że tak samo można powiedzieć o szczepionkach innych na które szczepimy maluchy.

.

Żeby nabijać kasę firmom farmaceutycznym.
Jak dla mnie szczepionki na grypę są słąbo przebadane,z resztą grypa co roku przechodzi wiele mutacji,wiec jest duże prawdopodobieństwo,że nie zadziała.

myslę ze moje poglady na szczepienia znacie... szczepionki na grype czy to swińską czy inna to jedna wielka nagonka by zarobic mase kasy na ludzkim przerażeniu - wciska sie kit a szczepionki i tak niewiele działaja, na dodatek są słabo przebadane bo produkuje je sie na szybkiego bo akurat zapotrzebowanie na rynku ogromne napedzone informacjami w mediach.... o zgonach w wwyniku podania szczepionki nikt jakos zbyt chętnie nie pisze....

jakieś dziesięc lat temu szczepilismy sie i owszem na grype i coroku cała rodzina chora:eek::confused2: odkad przestalismy się szczepic na sezonowa grypę nikt na nia w domu nie choruje... wystarczyło miec osłabiony organizm, przemeczony, w stresie itp i się ąłapało to choróbsko...no comments...

Moje dzieci dzis przyniosly ze szkoly kartki ze pare dzieci zachorowalo na swinska grype i mam obserwowac czy do 7 dni nie wystapia objawy jak goraczka od 38 ,katar,bole glowy , kaszel, bole stawow itp :shocked2: a moja Jenni miala 40 stopni ale od wczoraj juz jest nowka niby:eek:

przy świńskiej temperatura nie spada w ogóle jak jest 38 to po lekach;-) będzie taka sama...nie będzie skoków tak można odróżnić;-)

reklama
Do góry