reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Znalazłam taką wypowiedz jednego eksperta
"Jak długo można stosować krople do oczu po otwarciu opakowania?

Większość kropli do oczu po otwarciu ma miesięczny termin ważności - krople te zawierają wspomniane wyżej substancje konserwujące.

Krople i płyny do przemywania oczu, zawarte w jednorazowych pojemniczkach zazwyczaj nie powinny być stosowane dłużej niż 24 godziny od otwarcia pojemnika. Każdorazowo jednak należy sprawdzić termin ważności na opakowaniu leku oraz uwagi dotyczące stosowania, zawarte na ulotce dołączonej do opakowania."

I jeszcze o spojówkach
"Jak objawia się zapalenie spojówek i jak można łagodzić jego objawy?

Zapalenie spojówek to najczęstsza choroba oczu z charakterystycznym uczuciem swędzenia, pieczenia, łzawienia i światłowstrętu.

Objawy zapalenia spojówek można łagodzić samodzielnie używając kropli do oczu zawierających np. chlorowodorek tetryzoliny (np. Starazolin), który obkurcza naczynia krwionośne i likwiduje przekrwienie. Jeśli objawy choroby nie ustąpią po kilku dniach, pacjent powinien zgłosić się do lekarza okulisty.":tak:

reklama
Ja mam krople Chibroxin, to w sumie na baktryjne zakażenia. Dziwi mnie tylko, że Oliwkę oko ani nie boli, ani nie swędzi nic a nic :confused:

Kasiad no wygląda naprawdę jakby w coś uderzyła,może nie pamięta.
Ja sie wygłupiałam raz z Kubulą i dośc mocno go podrapałam na nosie,a nawet nie jęknoł i po chwili zobaczyłam dopiero...A innym razem rano wstałam,a tam takie rozlane w oku.:sorry:

Kasiu,u mojej mamy to tez wygladalo podobnie przy zapaleniu spojowek .Zaczerwienienie szło z zewnatrz do wewnatrz oka .Chorowala okolo miesiaca temu i dlatego pamietam:sorry:.

Ja bym obstawala ze cos jej do oczka wpadlo i mocno potarla bo najczesciej zapalenie spojowek robi sie od wewnetrznej strony przynajmniej ja tak mam i Chris:tak:

reklama
Do góry