reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

reklama
po kontroli u latyngologa
USZY oki
za TO nos:no:
kataru nie ma
spuchnieta sluzówka nosa .jesli bedzie sie utrzymywac długo spowoduje ponownie zepalenie uchu:-(
dostalismy w syropie claritine
zakaz moczenia uszy przy kompieli JUZ NIGDDDDDDDDDDDY:-:)szok:

Jak to NIGDY ?????????????:szok:
To co.. SARA nie będzie mogła chodzić np. na basen :confused::szok::-(

O to samo sie zapytam?:szok::szok::szok:

i ja :confused::szok::szok::szok:

i jak z myciem włosków :confused:ja Emilce tylko na siedząco jestem w stanie teraz umyć głowę no a na leżącą to czasem też się uszy zamoczy

o basen nie pytałam
ale chodziło jej o kapiele z tym nigdy
nie dajmy sie zwariować(nigdy )
ja tez sobie nie wypobrazAm jak mam ja umyc bez moczenia uszu
odp . lekarki
WATA , STOPERY A JAK BEDZIE STARSZA TO ZMADRZEJE:baffled:

:szok: Agusia,chyba Ci głowa peka...:sorry2:.A jak ogolnie dzieciaki sie czuja?
jest roznie jesli chodzi o mnie
raz lepiej raz gorzej
ale jest oki bywało gorzej
a dzieci czuja sie dobrze mam wrazenie ze za dobrze:cool::-D
sa razem juz od 21 grudnia non toper Konrad wymysla takie głupoty a ta podłapuje
Konrad zachowuje sie jakby zabiegu nie było wcale (nie boli i warjuje)
bunt przy jedzeniu papek , kislu ale od jutra dostanie juz cos innego
ziemniaki , sosik i jakies miesko miekie
dziekuje za pamiec:-)

Agusia, Madzia po usunięciu migdała w szpitalu miała póśc na normalny obiad i jezeli by miała ochotę, to miała go jesc. Ale nie chciała. Za to tego samego dnia w domu zjadła dwa gołąbki, bo jej babcia przywiozła. Więc chyba możesz mu już dac coś innego poza papkami. Jeżeli go zaboli, to sam zrezygnuje. A jeżeli nie, to znaczy, ze już jest ok.
A co do tych uszu, to jak Sara dorośnie, to może nabędzie umiejetności zamykania uszu wg. tej lekarki, bo nie wiem jak można wykorzystac mądrośc do kąpieli.

rana po usunieci trzeciego migdała nie jest (nie fachowo) na tej samej drodze co leci pokarm :tak:;-)
po usunieci nie boli, jest tylko niemiłe uczucie bo sluzóka jest podranona od innych rzeczy ktore tamwkładaja np intubuja
chodzi zupełnie o co innego

reklama
Pierwsze dni po zabiegu
Przez kilka dni po zabiegu rekomendowane jest stosowanie diety lekkostrawnej, unikanie gorących napojów i pokarmów. Nawet jeżeli dziecko jest bardzo głodne po zabiegu należy podawać mu pokarmy w ograniczonych ilościach aby uniknąć wymiotów związanych z zastosowaną narkozą. Prawidłowa dieta przyspiesza proces powrotu do zdrowia.
do 5-7 dni zalecane są odpowiednie ograniczenia diety po zabiegu.
wieksze kawałki pokarmu moga podraznic rane lub zatrzymac sie w niej
Konrad miał giganta wiec u niego sa takie zalecenia
zabieg razem z nami miało 3 dzieci a tylko moj dostał tone leków(nawet antybiotyk) i tabletki skacajace czas krwawienia:baffled:
jak otworzy buzie to widac sama krew w gardle nawet jeszcze teraz

Do góry