dziewczyny niestety ważne jest, żeby lekarz znał dziecko... ale i tak to my musimy jak najwięcej je obserwować i dopytywac lekarzy.... dlatego ja mam swoja zaufana pediatrę, przychodzi do nas na wizyty domowe też i łatwiej ją wtedy o wszystko dopytać... bo w przychodni to wiadomo - kolejki, mało czasu itp...
my po szczepieniu, młody płakał przed, w trakcie i po
waga 6400, wzrost 61
poza tym dopytałam o kupki
powiedziała, że max tydzien bez kupy - potem podawać czopek....
więc wczoraj jeszcze zapodałam czopek i wielka kupa wylazła... a dzisiaj jeszcze 2, ale bardziej śluzowate... myślę, że to po szczepieniu... kolejne 18 lipca.....
03.2013 - wiesz co, to chyba nie jest az tak częsty problem
ale lepiej skontrolowac moim zdaniem jak cos cie niepokoi...
mój Jasiek ma wieksza lewa źrenicę i miał zrobione USG przezciemiączkowe dla pewności, ze to nic poważnego, bo czasem moze być... ale tez żaden z lekarzy tego nie zauwazył, a on to ma od początku....
zresztą jak masz pierwsze dziecko to nie wiesz co jest prawidłowe a co nie...
Kania sama zauważyła lekka asymetrię - pewnie starsza tak nie miała, więc to zwróciło jej uwagę...
generalnie ja sie trzymam tych osiągnięć dla poszczególnych miesięcy, które sa wpisane w książeczce zdrowia... jak dziecko czegos nie robi w danym miesiącu to moim zdaniem lepiej lekarza podpytac czy tak może być....
np tak jak pisałam - synek mojej sąsiadki sam nie siedzi a ma już 8 miesięcy - moim zdaniem tak nie powinno być... ale jej tez może nikt nie powiedział, a ona nie wie do czego się odnieść....