reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry, ortopedy i innych specjalistów, konsultacje, szczepienia, zabiegi.

reklama
Różnie to z tymi dziećmi jest, mój Daniel był duży i silny jako niemowlę. Uwielbiał leżeć na brzuchu, dlatego szybko trzymał sztywno główkę. W wieku 5 miesięcy siedział sam stabilnie, a w wieku 8 miesięcy zaczął chodzić. Ale za to pełnymi zdaniami zaczął mówić dopiero jak skończył 2 latka, teraz buzia mu się nie zamyka. Wiktoria jest drobniejsza niż on, nie lubi leżeć na brzuchu i szybko robi przewrotki na plecy. Jest też bardziej krzykata:-) My z mężem się podzieliliśmy dziećmi Daniel ma mój wygląd, ale męża charakter, a Wika męża wygląd a mój charakter:-D

Roksaa u mnie jest odwrotnie, córa starsza podobna do męża a mój charakter, a Gabi do mnie podobna a męża natura :-)

A u nas Laura jak sie urodzila to caly tatus. Obecnie skora sciagnieta z mamusi i jeszcze charakterek mamy
Ethan jak narazie podobny do meza ale jak dla mnie to bedzie buzia mamusina a charakter moglyb miec tatusiowy;-)

madzia83 bo Twoj to intelektualista, moja pierwsza corka tez juz mowi ale czynnosci ruchowe zajely jej wiecej czasu.

moja juz podwoila wage urodzeniowa :-p a my dopiero za 10 dni 3 miesiace konczymy...

Byliśmy dzisiaj na kolejnym szczepieniu. Przeszliśmy na szczepienia z NFZ. Mały troche poplakal, ale luzik. Waży juz 7 kg! A ja sie tak czasami zastanawiam czemu mnie kręgosłup boli ;)

My również po kolejnym szczepieniu...uzyskałam kilka odpowiedzi od lekarki...
szczepić na pneumokoki- powiedziała, że nie jesteśmy z grupy ryzyka i poczekać jeszcze z rok, dwa
basen- dopiero jak mała skończy pół roku
napięcie mięśniowe- wszystko dobrze, ładnie trzyma główkę
czapeczka w lato-nie zakładać
spacer w upał- można ale w cieniu i mieć w zapasie skarpetki jakby co
klimatyzacja w samochodzie- można ale nie mniej niż 20 stopni

Mała ma atopowe zapalenie skóry...mam ją kąpać w emolium i smarować balsamem z emolium. Mam uważać na mleko, ograniczyć słodkie mleko- jak już pić to przetworzone-kefiry, jogurty. Nie jeść warzyw cytrusowych, orzechów, kakao. Jak będzie starsza mam jej podawać Zyrtec, ale teraz jest jeszcze za mała.
W związku z tym, ze w ciąży miałąm opryszczkę muszę powtórzyć badanie słuchu mimo, że pierwsze wyszło pozytywnie, mamy mieć badanie BERA.
Bioderka ok, profilaktycznie pieluchować
Waży 5200, 70 cm długa, 12 tydzień:)

reklama
Do góry