reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
No super wiesci !!
Cosiek super I oby tak dalej ! Piękne wieści :)
Niech robaczki rosną zdrowe ;)
My oficjalnie zaczęliśmy 2 trymestr z dniem dzisiejszym ;)
W poniedziałek usg , krew , we wtorek do położnej, a w czwartek do konsultanta gin- poł ;) więc coś będę latać w tym tyg ;) hihi

Nonek 12 tydzień to początek 2 trymestru , a 27 tydzień to początek 3 trymestru ;)
A mi suwaczek dalej sie nienprzesuwa! Nie mam pojęcia dlaczego :/

Agusia :) ale masz przeboje z tymi suwaczkami!!

Mi sie wydaje, ze jest tak jak pisze Nonek.. No bo jesli ciaza trwa 40 tyg od OM to trymestr powinien trwac ok 13tyg. W przeciwnym razie ciaza trwalaby 36 tyg.. Wiec wchodzac w okres 13+0 (konczac 13 tydz) konczymy pierwszy trymestr....? Taka moja matematyka ;)
Ale i tak czekam na ten 12 tydz gryzac paznokcie bo to ostatni tydz tego delikatnego okresu i mozna juz odetchnac z ulga :)

Dziub mi tak w szpitalu powiedzieli , ale sie kłócić nie będę ;) jakkolwiek
A z suwakami to serio ten ciazowy sie zawzial i nie chce sie przesuwać :( no koszmar

reklama
Powiem Wam, że 12tydz czy 13tydz, ja odetchnęłam naprawdę z ulgą po środowej wizycie, jak zobaczyłam MOJE MALEŃSTWO wreszcie dobrze umiejscowione i pierwszy raz do nas pomachało!!!! Jaka ja jestem dumna i szczęśliwa to brak słów...
Maluszek nie chciał się ustawić do pomiarów, za to ustawiał się jak do fotografowania, więc zdążyliśmy nawet policzyć wszystkie paluszki:-):-):-)
Kośc nosowa, przeziernośc-wszystko ok, a wiek z usg pokrywa się idealnie co do dnia z tym z OM.

Nie mogę w to uwierzyć i ciągle mam przed oczami jak macha tymi łapeczkami malutkimi-moje szczęście maleńkie...
Poza tym czuję się rewelacyjnie, więc niech nastaje II trymestr!

Do góry