reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
oregano no juz mowia,,dla mnie to za szybko,ale fajnie ze juz jakis szcegol znasz:)

ewa ja nie brlam,nigdy takich lekow,nie musialam,i mam nadzieje,ze tak zostanie..

Basia super,ze dzidziulka zdrowa:)) oo chlopczyk/...

Ciekawe ile bedziemy tu miala chlopcow a ile dziewczynek...

anulka nie stresuj sie:)

Ja mam w piatek wizyte,dzisiaj badanka robilam..

Baśka piękne zdjęcie ja też mam dzisiaj usg i jakoś dziwnie sie tym denerwuje, jakoś miejsca sobie nie umiem znaleść w pracy dzisiaj. Ostatnie badanie miałam 4 tygodnie temu i dzidzia była tylko plamą na ekranie teraz sie tylko modlę żeby wszystko było ok.

Dzisiaj byłam u swoje gin prowadzącej, myślalam że tylko pokaże wyniki i umówimy się na kolejną wizytę, a ona mnie zaprasza do usg i szczeliła nam fotkę. :-) To kolejny lekarz, który zobaczył dziewczynkę więc moze jednak mają rację.

Zapytałam o badanie na cytomegalię, o której kiedyś była rozmowa na forum. Powiedziała, że czasami nawet lepiej tego nie badać, bo podczas ciąży nie można tego leczyć. Podaje się leki przy toksoplazmozie czy HIV, ale nie przy cytomegalii. Taka wiadomość może tylko wprowadzić matkę w niepotrzebny stres. 12-54418C2A-628013-800.jpg

Załączniki

• 12-54418C2A-628013-800.jpg
    12-54418C2A-628013-800.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 61
Oregano cudne wiesci i gratulacje dziewczynki :)
Ewa81 odpoczywaj i nie stresuj sie, bedzie dobrze i daj sie wyreczac w pracach domowych, trzymam kciuki :)
Basia gratuluje Ci cudnych wiesci, pieknie ze wszystko pieknie, wiesz chlopczyki sa fajne.. mam trzech i nie zamienilabym ich na zadne dziewuszki :). Moze jeszcze sie za jakis czas okaze, ze jednak dziewuszka u Ciebie w brzuszku urzeduje :). My tez na to liczymy skrycie :). Najwazniejsze aby zdrowe bylo :).
Anulka bedzie dobrze, nie stresuj sie i kciuki za wizyte zacisniete juz sa :)
Cosiek pozytywne myslenie, zobaczysz wszystko bedzie dobrze, kciuki trzymam :)

to ja tez dzis byłam na wizycie, ale bez zdjecia było i tylko skierowanie na morfologie, mocz i różyczke. Pani doktor nic o cytomegalii nie wspominała. no i dała mi zwolnienie z pracy na 3 tyg na razie.

reklama
Dzięki dziewczyny za dobre słowa

jakoś się denerwowałam i nawet ciśnienie miałam dość wysokie, ale po usg ciśnienie jak ręką odjął
Nawet pan doktor sie uśmiechał, bo chciał mi zapisać leki na to ciśnienie a ja mu po usg powiedziałam że teraz już mi spadło i zbadał mi jeszcze raz ciśnienie i faktycznie spadło.
Dzidzia sobie rośnie, machala do mnie rączkami i nóżkami, wszystko ok, po krwiaku jak na razie ani śladu, cudownie było sobie podglądać to nasze szczęście.

Do góry