reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
No super wiesci !!
Cosiek super I oby tak dalej ! Piękne wieści :)
Niech robaczki rosną zdrowe ;)
My oficjalnie zaczęliśmy 2 trymestr z dniem dzisiejszym ;)
W poniedziałek usg , krew , we wtorek do położnej, a w czwartek do konsultanta gin- poł ;) więc coś będę latać w tym tyg ;) hihi

Nonek 12 tydzień to początek 2 trymestru , a 27 tydzień to początek 3 trymestru ;)
A mi suwaczek dalej sie nienprzesuwa! Nie mam pojęcia dlaczego :/

Agusia :) ale masz przeboje z tymi suwaczkami!!

Mi sie wydaje, ze jest tak jak pisze Nonek.. No bo jesli ciaza trwa 40 tyg od OM to trymestr powinien trwac ok 13tyg. W przeciwnym razie ciaza trwalaby 36 tyg.. Wiec wchodzac w okres 13+0 (konczac 13 tydz) konczymy pierwszy trymestr....? Taka moja matematyka ;)
Ale i tak czekam na ten 12 tydz gryzac paznokcie bo to ostatni tydz tego delikatnego okresu i mozna juz odetchnac z ulga :)

Dziub mi tak w szpitalu powiedzieli , ale sie kłócić nie będę ;) jakkolwiek
A z suwakami to serio ten ciazowy sie zawzial i nie chce sie przesuwać :( no koszmar

reklama
Powiem Wam, że 12tydz czy 13tydz, ja odetchnęłam naprawdę z ulgą po środowej wizycie, jak zobaczyłam MOJE MALEŃSTWO wreszcie dobrze umiejscowione i pierwszy raz do nas pomachało!!!! Jaka ja jestem dumna i szczęśliwa to brak słów...
Maluszek nie chciał się ustawić do pomiarów, za to ustawiał się jak do fotografowania, więc zdążyliśmy nawet policzyć wszystkie paluszki:-):-):-)
Kośc nosowa, przeziernośc-wszystko ok, a wiek z usg pokrywa się idealnie co do dnia z tym z OM.

Nie mogę w to uwierzyć i ciągle mam przed oczami jak macha tymi łapeczkami malutkimi-moje szczęście maleńkie...
Poza tym czuję się rewelacyjnie, więc niech nastaje II trymestr!

Do góry