reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
ja myślę, że też ustali mi na 38tc wizytę, w razie gdybym nie urodziła, wiem, że tak robi bo nieraz laski w kolejce do niego siedziały i mówiły że już ich tu nie powinno być bo blisko terminu.

oregano mój lekarz tak robi, twierdzi, że teraz już jest w miarę bezpieczny czas na rodzenie, więc bez sensu się wizytować co chwila i "męczyć" Bąbla USG. KTG co tydzień od 38 tyg w zupełności wystarczy. Ufam, że tak jest ok:tak: Tak miałam z córą, tak jest i teraz. Spokojnie sobie czekam :)

a ja ktg nie mam w ogole:dry: ostatnie usg w 21 tygodniu (tego z 32 nie licze bo trwalo minute i tylko :)wściekła/y:) aby zobaczyc czy lozysko jest podniesione...
wizyte mam co 2 tyg, jedna jutro, kolejna na 38 tyg i kolejna na 40 tyg...
mocz, cisnienie, ulozenie dziecka, wstawienie dziecka w 'kanal'

ehhhhh:-(

takze zazdraszczam:tak:

aha po porodzie sn mozna wyjsc ze szpitala po 6h (tak mialam z Olivia) mozna zostac 24h ale nie dluzej (no chyba ze komplikacje)
po cc 48h.. normy UK

Ostatnia edycja:
reklama
Aia ale spory maluszek :szok: U mnie po ostatnim usg spekulowana waga to ok 3000g przy porodzie
blink1tu.gif.pagespeed.ce.DwSIlYPg4Q.gif

Gratuluje udanych wizyt! W listopadzie bedzie juz sporo grudniowych dzieciaczkow na swiecie :tak: Ja po narodzinach corki wyszlam ze szpitala po.....4 godzinach!:szok: (rodzilam w Amsterdamie). Ale akurat mi to odpowiadało, wyspałam się we własnym łózku a od rana asystowała nam polozna przy dziecku. :-D

Do góry