reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

lucere no 10 kilo tylko miesiac temu bylam w rozmiarze 36 u niego i pytal sie gdzie brzuch chowam:tak::tak: a ostatni sie smialam ze pralka mi wszystkie ciuchy skurczyla bo w nic sie nie mieszcze ;-)

reklama
vici wszystko zalezy kiedy bede rodziła...ale tak mam siostre,ktora wolne moze brac jak chce, mama w poblizu...a jak cos bedzie kolo swiat to go ojciec na caly tydz zabiera na pewno,,wiecc mysle ze bedzie ok...

mb no to super zorganizowany facet:))

karpula ty masz mdlosci jeszcze???

awunia super ze wizyta ok:)))

polcia no to fajnie ze sezrobilam fotke...

smutna to rob wyniczki,i tylko 10kg..ja mialam 3tyg temu 11,5kg....hyh

hej , ja dzisiaj odebralam wynik z gbs (paciorkowce) i na szczescie ujemny:)
w poniedzialek musze porobic badania , morfologia mocz kreatynina potas , sod , APTT i jeszcze jedno to jest na krzepliwosc krwi(jaka jest) to przed cesarka sie robi. 6 listopada trzymajcie kciuki bo wszystko bedzie wiadomo czy odrazu po wizycie pojade na ciecie , czy poczekamy kolejny tydzien i dopiero ciecie , wiec Zuzienka miedzy 6 a 13 listopada raczej juz bedzie z nami:) wszystko bedzie zalezalo od stanu mojej blizny po cc.

No to i ja juz po wizycie.Ktg cacy,mlody dawal czadu ale i tak odczyt byl super i zero skurczy :-) Pobrali wymaz,mocz i krew na badania po 15 mam dzwonic za wynikami.Maly wazy 3070g ale dalej nie wiem orientacyjnie jak duzy jest.Miala mi sprawdzic ale sie zagadalysmy ...Glowka w dol i mamusie kopie po zebrach,serducho ok i wszytsko inne tez.Dostalam dokumenty do poczytania i podpisania.No i musze cisnienie mierzyc 3 razy dziennie bo im sie nie podoba.W razie co to wizyta w szpitalu.Termin cc wyznaczony na 25 listopada:-) Teraz 13 mam termin u gina a potem 19 zas szpital,usg,ktg badania krwi i rozmowa z anestezjoogiem.Tak wiec jak nic sie wczesniej nie zacznie to ujrze mlodego 25 :-)

hehhe dzieki ale wiecie ja w ta wage nie do konca wierze,przy Victorze na ostatnim usg czyli 2 tyg przed porodem wychodzilo jakies 3800g a urodzil sie majac 3440g
Krew mi pobrali tylko dlatego,ze poskarzylam sie mdlosciami.
No i wypytalam co musze miec ze soba w szpitalu i nic.Dla malucha tylko cos na wyjscie a dla mnie jak chce to pizamke,normalne ciuchy na dzien i kosmetyki bo reszta tez jest.No ale trzymaja po cc 5-8 dni :szok: A ja sie nastawilam,ze jak cc w poniedzialek to piatek do domu a jednak sie okaze...

reklama
vici już 25.11?! Jej... to jak ja urodzę w terminie (23.12 to Ty już miesięcznego bobasa będziesz miała ;) ) Super, że wizyta udana! Długo trzymają po cesarce... Jeszcze te 5 dni jakoś brzmi, ale 8 to już ponad tydz :szok:

Do góry