reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Czy Wasze dzieci są już skierowane głową do dołu?
Mój pierwszy syn był tak skierowany od 13 tygodnia na każdym USG a teraz drugi ma głowę u góry i potwornie mnie kopie po pęcherzu. W sumie tylko jednego dnia kopal mnie w pępek.

uff ...wróciłam z tego cukrowego szkolenia. Masakra jakbym przeżyła powrót do szkoly:-)nawet koleżanke ze studiów spotkałam z trojaczkami w brzuchu, więc wogóle jużp przeżyłam powrót do pezszłosci haha ech zasada jest taka: zero cukrów prostych: ciasta, lodów, białego pieczywa, wszelkich słodyczy:crazy:owoce w mizernych ilościach. Mam jeść 7 razy dziennie - ale malusio:szok:i liczyć każdą kromeczkę chlebka i zapisywać w dzienniczku. Dieta opiera się na wymiennikach węglowodanowych, czyli dostałam tabelkę ile wymiennika jest np. w kromce chleba (1W). A że na dobę mam zjadać 24 wymienniki, to się nie poobżeram:no:z rzeczy nie ograniczonych zostają warzywa...heh czas przejść na wegetarianizm?kłucie 4 razy dziennie:no:i pilnowanie poziomu cukru. Jak w ciagu 3-4 dni dieta nie pomoże to insulina. Coż teraz to dznie będę spędzać na mierzeniu kromek chleba (haha bo w tabeli mam podane wymiary w cm ile dany produkt ma mieć np. kromka chleba 10x7x1 itd):szok:

reklama
Do góry