reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

K.M-B - juz staram sie ograniczyć cukier, ale niezbyt wiem jak powinna ta cukrzycowa dieta wyglądać, więc czekam do wtorku na diabetologa:baffled:może my sąsiadki? mieszkam na Jarach a Ty?:-)

Musiałam sprawdzic na mapie gdzie są Jary :-D
Ja w Bydgoszczy od dwóch lat mieszkam. A mieszkam blisko dworca kolejowego Bydgoszcz Bielawy, ale czy to jeszcze Bartodzieje czy już Wschód tego nie ustaliłam :-D. Jedni mówią tak, inni tak.

reklama
Ja wizytę mam w środę na 10.30 i nie mogę się doczekać bo w piątek w nocy ok.2.00 zaczęłay mi się pojawiać skurcze ale po kąpieli przeszło i jak na razie mam spokój.Mało brakowało abym wezwała karetkę tak się przestraszyłam:baffled:

K.M-B - haha prawie nikt nie wie, gdzie te moje Jary są, ale Bydgoszcz nie taka wielka to może na jakimś spacerku się spotkamy:-)
Baśka_28 - może to skurcze Braxtona-Hicksa, mój gin mówił, że takie wystąpią i mam nie panikować, bo to macica ćwiczy do porodu i nic złego się nie dzieje. Czasami takie delikatne czuję, ale biorę zawsze No-Spę na wszelki wypadek. Ale poleguj jak najwięcej, bo to napewno nie zaszkodzi.
Dziś Mała obudziła mamusię o 7 rano:-)o 13 mam ginka, więc juz nie mogę sie doczekac

Baśka - to chyba normalne jest , bo jak ginkowi powiedziałam , to wzrószył ramionami i powiedział że jak 3 x na godzinę to luz , w szpitalu 3 lekarzy mnie badało i też byli zdziwieni co ja od nich chcę , gdyby pojawiały się częściej niż 3 x na h to 3 x dziennie pół izoptinu i pół tokoferolu i tyle ... no i mężusia jak najczęściej wykorzystuj kochana , a ty w tym czasie lewy boczek i BB ;-)

Ania - to czekamy na relacje z wizyty :) powodzenia !

Dziewczyny powodzenia na wizytach:):-D
Aneczka Moja niunia też od dwóch dni taka spokojna,aż się przestraszyłam, ale czuję jak się rusza tylko nie skacze:) Śpioszek nadrobi:-D

mamaktosia współczuje nerwów:tak:, ale przebadali Cię i wiesz, że jest ok
Baśka ja też mam takie skurcze i właśnie ostatnio mówiłam ginowi kiedy się martwić. On kazał kupić magnez i wrazie "w" no-spę i brać. Skurczy może być nawet 10 w ciągu dnia:happy:

ja wczoraj to mialam jakis szał ! polozylam sobie telefon na brzuchu i puscilam malemu muzyke ;) chcialam koniecznie zeby sie obudzil..no to jak sie obudzil to telefon sie poruszal ! serio...;)

mamaktosia o kurde, wchodzę na forum, a tu takie wieści, musiałaś się najeść strachu :-( Ważne, że sytuacja pod kontrolą, dbaj o siebie!!:tak:

Co do ruchów, to mój ma takie dni, że też mało daje o sobie znać, ale to głównie, gdy jestem na jakimś grillu czy innym spotkaniu, gdzie jest więcej ludzi, wtedy robi się mniej ruchliwy, a potem wszystko wraca do normy, widocznie nie lubi gwaru;-)
Ania_Bydgoszcz powodzenia na wizycie:tak:

Anneeczka z moim małym też się podobnie bawię,kładę coś lekkiego na brzuszku i obserwuję, jak mały kopie w to :tak: A że już mamy 28 tydz. to potrafi ładnie wyprowadzić kopniaczka:-D

reklama
Haha tez wpadłam na ten sam pomysł co Wy:-Dkładę pilota od telewizora na brzuchu i patrzę jak podskakuje! ko:-Dbieca wyobraźnia jest niezwykła:-)dziś nawet małzowi nagrałam filmik z tej zabawy pilotem bo nasza niunia dopiero od wczoraj sie rozbrykała, wczesniej to tylko ja ją ciut czułam, a małż nie załapał sie jeszcze na pierwszego kopniaka:-)ale dostanie filmik i bedzie zadowolony:-)

Do góry