reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Wróciłam z usg. Wrażenia mieszane, niby córa rozwija się dobrze - tylko waga 933 gramy w 25 tyg. i wymiary wskazujace dwa tygodnie do przodu mnie zestesowały. Jutro idę na obciążenie glukozą, niby miałam czekać z tym do 28 tygodnia, ale postanowiłam iść wcześniej. Takie duże dziecko może wskazywać na cukrzycę:crazy:Martwię się strasznie bo o cukrzycy nie mam wogóle pojęcia:no:

Ania - nie martw się , jesteśmy podobnie terminami i mój synuś też 16 dni większy , w poprzedniej ciąży też tak samo miałam w 8 mc wychodziły ponad 3 tygodnie na plus i lekarz w szpitalu mi powiedział " że chyba sama nie wiem kiedy zaszłam ..." ale wiedziałam na 100 procent. A cukrzyca to nie koniec świata , trzeba zmienić przyzwyczajenia i badać cukier , a po ciąży zazwyczaj mija :) Głowa do góry !

Aniu głowa do góry, na pewno będzie w porządku. Czasem dzieciaczki tak rosną bo taka ich uroda:-D

My po wizycie. Wszystko w najlepszym porządku, ale następna wizyta już za 3 tyg. Teraz będą częściej.

mamaktosia a jak to wygląda z terminem porodu? bo mi z 11 grudnia według ostatniego okresu nagle termin zaczął się przesuwać do przodu - wpierw było 06.12, po dzisiejszym usg to juz jest 30.11. Z tych nerwów zapomniałam się doktorka zapytać którego terminu mam się trzymac:baffled:jutrorano łykam glukozę i niby wyniki mają być pod wieczór to się okaże, czemu Mała jest taka duża:szok::-)w sumie ja i mąż też lichoty nie jesteśmy:-)oboje wysocy-małż szczupły, ale u mnie jest za co złapać:-)może to nie cukrzyca tylko córa wdała się w nas:-D

Ania nie stresuj się na zaś, wszystko na pewno jest ok. Duże Bąble się zdarzają, to nie taśma przecież;-) Ja jestem tydzień do przodu względem Ciebie, a mój synuś już ponad kilogram waży wg niektórych schematów, więc tak samo mniej więcej.

Większość lekarzy jako wiodący przyjmuje termin z OM. Ten z USG lubi się zmieniać z czasem;-)

Dzięki Aia, bo coś się zeschizowałam:-)idę meliskę zaparzyć dla spokojności i relaksu, małż jakiś mecz ogląda oszaleć mozna tak się wydziera:-)mała kopie jakiś kibic z niej chyba będzie;-)

MB89 śliczna córcia, a masz może takie zdjęcie z "rozpoznaniem" płci?
ANANASKA gratuluję SYNKA, najważniejsze że Ty jesteś szczęśliwa i dzieciątko zdrowe super!!! Jeszcze raz gratuluje

reklama
Ania- raczej przywiąż się do daty z OM , z synem tak jak pisałam termin z usg był na lipiec a mały urodził się w sierpniu ( w dokładnym terminie z om , ale po interwencji położnych i kroplówie z oxy ) inaczej pewnie bym się pokulała jeszcze kilka dni w dwupaku. Mi po ostatnim usg wychodzi 25 listopad a z om 10.12 ... tyle że u mnie z szyjką coś się zaczyna dziać , tak jak ostatnio , ale domosiłam . Teraz grzecznie odpoczywam i nie sprzątam , mąż to robi, prxynajmniej do następnego usg :)

Do góry