reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Ania a tak z ciekawości zapytam, udało Ci się zajść spontanicznie w ciążę, czy miałaś wywoływaną owulację? My staraliśmy się rok i w końcu zaszłam po wywoływaniu clostilbegytem
Szyszunia duuży ten Twój Mieszko.
Ja na wizycie byłam 13 sierpnia i wted wazył 400g więc ciekawa jestem ile jest teraz:) ale mam usg dopiero w 30 tyg (15 października) czyli jeszcze ponad miesiąc. Też tak macie?:) czy np. przy przodującym łożysku kazał Wam lekarz częściej robić usg? Bo mi właśnie nie. Powiedział, że dopiero 30 tydz
mamaktosia to pewnie zanim cesarkę zrobili to się i tak wymęczyła ta Twoja koleżanka...
Mój Mały do tej pory szalał w brzuszku, a wczoraj i dzisiaj jest strasznie spokojny...Nie wiem czy dlatego, że do pracy wróciłam po urlopie i się ciagle ruszam, czy o co chodzi... Poczekam jeszcze kilka dni, bie nie chcę się marwić na zapas..;/

reklama
Mamuśka mój mały w brzuszku jak chodzę i się ruszam to chyba śpi ale jak tylko usiądę lub się położę to tak dokazuje że sama czasem się zastanawiam czy to dziecko taka ruchliwe czy co...Kamil był raczej spokojniejszy i na usg zawsze mi spał a ten maluszek ciągle w ruchu.Co do usg to ja w pierwszej ciąży miałam przodujące ale potem mi zrobiło się normalnie i co wizytę miałam usg z tymże chodziłam do innego gina niż teraz.Teraz mam tak że ostatnie usg miałam w 20tyg a nst to nie wiem kiedy będzie.Akurat ten gin robi tylko 3 razy usg:dry:

pieknaszyszunia gratulacje super chłopa:-D Dużo waży, elegancko:tak:!

Mamuśka moje dzieciaki były/są dużo spokojniejsze jak ja się ruszam i jestem aktywna. Aktywacja następuje zwykle dopiero w stanie spoczynku mamusi;-) Spokojnie, różne są poza tym okresy. U mnie też są dni, że Mały szaleje, są takie, kiedy jest bardzo spokojny.

Ja mam USG na każdej wizycie, średnio co 4-6 tygodni.

ja co wizytę mam jak to lekarz określa "podgląd", sprawdza serduszko, ale bez jakiś dokładnych pomiarów. Na ost wizycie była jakaś dr na zastępstwo za mojego lekarza, podglądała Malucha, ale o łożysku nic nie mówila
No mój Antoś leni się strasznie te ostatnie dwa dni i mnie denerwuje jak się nie rusza :p:p:p
Baśka no mam nadzieję, że i moje się podniesie i będzie wszystko ok

no więc diabetolog powiedział, ze nie ma się czym martwić, mam jesc mało, a często i mierzyć cukier 4 razy dziennie i sama dieta powinna w zupełności wystarczyć :) dostałam glukometr i się kłuję, a jam więcej niz przed ,,dietą,, :happy2:

my po wczorajszej wizycie:) Ada waży 830 g czyli idealnie na swój czas. Cieszę się bo jest zdrowa i przy takim wzroście przy porodzie powinna ważyć 3,5 kg czyli idealnie żeby wyjść:-):-) Tatuś dumny jak paw oglądał córeczkę, ale Pan doktor stwierdził, że to cała mama. Może potem wrzucę zdj w 4d bo teraz jestem w pracy, pozdrawiam i miłego dzionka:-)

Mamuśka - dużo się napracowała , bo jej się rozwarcie nie chciało zrobić , a jak zaczęła przeć to małej tętno spadło i cc

A przy przodującym to zależy , mój gin robi , ale bardziej dla mojego spokoju , żeby sprawdzić czy się podniosło , ale podnodi się ok 30 tc więc w sumie wcześniej chyba nie ma potrzeby , ale ja bym zrobiła , bo jeśli dalej jest nisko to leżenie i dużo ograniczeń , a jak się podniesie to można żyć normalnie.

Gratulacje udanych wizyt i dużych dzieciaczków !

A mnie mama wczoraj zmierzyła w najszerszym miejscu brzuszka , mojej piłeczki i mam 98 cm :szok: z synem na koniec miałam 115 cm w tedy startowałam z 60 cm a teraz z 66 cm ...za niedługo moja piłeczka będzie miała 100 cm !

reklama
MamUśKaaa88 mi się udało zajść na spontanie bez leków. Badania małża były ok (dla pewności kazałam mu je robić dwa razy haha no zachwycony to nie był:-)), moje hormony tez w granicach przyzwoitosci, zaszłam po pierwszym monitoringu cyklu haha chyba jakąś psychiczną blokadę miałam:-)

Do góry