reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Agusia, fantastyczne info !!! z całego serducha gratuluję córci !!!
Michalina, &&& i czekamy na newsy :-)
Koralikowa, śliczności :-)
Aneczka, gratuluję synka :tak:
Baśka, mam nadzieję, że astma odpuści :tak: i Tobie również gratuluję małego kawalera :tak: i jak ja Ci zazdroszczę, że macie już wybrane imię ...
będziecie mnie dziewczyny wspierać, bo ja się bardzo cieszę z synka, ale w temacie 'obsługi' jestem totalnie zielona ...
chociaż Aneczka, Ty pewnie też ;-)

mamaktosia, odpoczywaj ile się da i oby łożysko się podniosło :tak: z synka niezły wielkoludek ;-) jak nie przystopuje, to może cesarka nawet będzie lepszym rozwiązaniem

marka, kochana, (*) dla Twojego synusia ... to niewyobrażalne, przez co musieliście przejść, ale dobrze, że potrafisz o malutkim mówić i uczulasz innych na to, co może okazać się kluczowe ...

ja jutro mam nieplanowaną wizytę u gin ... dopadała mnie z niewiadomych przyczyn 39 st. gorączka ... wyniki niby OK, oznak infekcji brak, ale idę jeszcze do gin, żeby mieć pewność, że u malucha wszystko dobrze ..

jol, zbijaj goraczke , normalnie nie powinna przekroczyc 38 stopni , moze jakis wirus sie dopiero rozwija i organizm walczy teraz te wirusowki sa non stop mnie na poczatku meczylo chorobsko ale tyle co ja cytryn czosnku i cebuli zjadlam to szok, moj mezus nie chcial siedziec kolo mnie:-D paracetamol mozna brac i to mniej szkodliwe niz taka goraczka ja bym pojechala dzis do normalnego lekarza , bo gin czesto zaleca tylko profilaktyke
mamaktosia- cesarka nie zawsze jest zla ja jestem po dwoch i sobie chwale , wazne zeby sprawdzac to lozysko , moja znajoma mialo przodujace ale nie bylo komplikacji.

Ostatnia edycja:
My już po usg :) Niestety zdjęcia nie dostałam bo to było państwowe, a lekarz był średnio miły, ale zapewnił, że z dzieckiem wszystko w porządku :biggrin2: Prawdopodobnie będzie synuś, mąż się cieszy, bo od początku obstawiał syna ;-) Ale w 100% będę wiedzieć za jakieś 2 tygodnie po usg prywatnym, wtedy dostanę zdjęcia i film :biggrin2: Z łożyskiem też jest ok, a koleżanka dziś powiedziała mi, że nie wyglądam na ten tydzień ciąży, bo ona była dużo większa i trochę mnie podbudowała ;-)

cosiek biedny ten Twój synuś, oby szybko zdiagnozowali, co jest grane. Zdrówka:tak:

michalina_ch powodzenia w podglądaniu maluszka :) Może akurat się uda:biggrin2:

JoL oj to pewnie, że idź, pewnie to nic złego, ale przy gorączce sprawdzić trzeba :biggrin2:

NO więc tak! Dzidzia zdrowo rośnie - ile wzrostu ma to nie wiem, bo gibała się, kolanami czoła dotykała, przewracała się.... nie chciała pokazać dupki, ciągle plecy, kolana, głowe, brzuszek... i jak już kończyliśmy USG to nagle odwróciło się stopami i rozkaczyło nogi.... i.... siusiaka nie ma :D
Gin mówi, że raczej baba :) ale potwierdzimy to na połówkowym, bo wiadomo jak baba to na 100% nigdy nie wiadomo :)
Ale pustka była między nogami - nawet ja widziałam tą pustkę i Michał :)
Moje dziecko waży 165 g :)
Zdjęcia nie mam, bo nie dało się zrobić, bo sie cała wyginała :)

Michalina gratuluję córy! Ja ide na usg we wtorek i ciekawa jestem jak nasz Maluszek, pokaże się, czy wypnie się na nas :)
mamaktosia Jesli Cię to pocieszy to taka znajoma (daleka, więc nie znam szczegółów) też miała przodujące łożysko, do tego od początku skracała jej się szyjka, kilkakrotnie w czasie ciąży leżała w szpita, a pod koniec okazało się, że łożysko się podniosło i urodziła szybciutko, zdrowego synka, więc trzymamy kciuki zeby i Twoje się podniosło. Najważniejsze to być dobrej myśli

Oregano -mam przodujące to anomalia , a łożysko na przedniej ścianie to norma , więc nie masz się co martwić :tak::zawstydzona/y:
Mb -no raczej spory jest ginek powiedział :o jaki rozwinięty , co kolwiek to oznaczało , w świetle grożącego porodu przedwczesnego im " starszy " tym lepiej. Syn o tej porze był 10 dni starszy , urodzony kilka dni przed terminem waga 4 kg ....strach pomyśleć co by było gdyby był przenoszony ...
Jol -też o tym myślałam , ostatnio wypychając 4 kg arbuza :laugh2: bez znieczulenia było masakrycznie....
Baśka , poczytałam wczoraj trochę o tym i podobno nie diagnozuje się tego do 20 -25 tc bo od 30 -50 proc tak ma i to jest fizjologiczne , u większości się podnosi ok 30 -34 tc a jak nie .... to wiadomo

reklama
Michalina , Awunia - gratulacje udanych wizyt :-)
Mamuśka -też na to liczę , ale liczę się też z opcją szpitala , ostatnio byłam 4 albo 5 razy i teraz od początku ciąży mam torbę spakowaną w szafie, dla czystej wygody , zawsze coś się działo nagle , najczęściej w nocy albo o 5 rano , a w stresie nie miałam głowy się pakować , potem mąż przywoził mi wszystko do szpitala i to była porażka , za małe majtki , różowa piżama , fioletowe skarpety , żółte papcie :-)

Dzięki dziewczyny za pocieszenie , to bardzo miłe :-D

Ps - wczoraj dzwoniłam do gina , bo w tym szoku nie dopytałam co i jak , powiedział , że mam normalnie żyć , tylko się nie przemęczać , nie dźwigać , i nie seksić :szok: a pozatym powiedział że jest prawie pewien że się podniesie .

Do góry