reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Agusia, fantastyczne info !!! z całego serducha gratuluję córci !!!
Michalina, &&& i czekamy na newsy :-)
Koralikowa, śliczności :-)
Aneczka, gratuluję synka :tak:
Baśka, mam nadzieję, że astma odpuści :tak: i Tobie również gratuluję małego kawalera :tak: i jak ja Ci zazdroszczę, że macie już wybrane imię ...
będziecie mnie dziewczyny wspierać, bo ja się bardzo cieszę z synka, ale w temacie 'obsługi' jestem totalnie zielona ...
chociaż Aneczka, Ty pewnie też ;-)

mamaktosia, odpoczywaj ile się da i oby łożysko się podniosło :tak: z synka niezły wielkoludek ;-) jak nie przystopuje, to może cesarka nawet będzie lepszym rozwiązaniem

marka, kochana, (*) dla Twojego synusia ... to niewyobrażalne, przez co musieliście przejść, ale dobrze, że potrafisz o malutkim mówić i uczulasz innych na to, co może okazać się kluczowe ...

ja jutro mam nieplanowaną wizytę u gin ... dopadała mnie z niewiadomych przyczyn 39 st. gorączka ... wyniki niby OK, oznak infekcji brak, ale idę jeszcze do gin, żeby mieć pewność, że u malucha wszystko dobrze ..

jol, zbijaj goraczke , normalnie nie powinna przekroczyc 38 stopni , moze jakis wirus sie dopiero rozwija i organizm walczy teraz te wirusowki sa non stop mnie na poczatku meczylo chorobsko ale tyle co ja cytryn czosnku i cebuli zjadlam to szok, moj mezus nie chcial siedziec kolo mnie:-D paracetamol mozna brac i to mniej szkodliwe niz taka goraczka ja bym pojechala dzis do normalnego lekarza , bo gin czesto zaleca tylko profilaktyke
mamaktosia- cesarka nie zawsze jest zla ja jestem po dwoch i sobie chwale , wazne zeby sprawdzac to lozysko , moja znajoma mialo przodujace ale nie bylo komplikacji.

Ostatnia edycja:
My już po usg :) Niestety zdjęcia nie dostałam bo to było państwowe, a lekarz był średnio miły, ale zapewnił, że z dzieckiem wszystko w porządku :biggrin2: Prawdopodobnie będzie synuś, mąż się cieszy, bo od początku obstawiał syna ;-) Ale w 100% będę wiedzieć za jakieś 2 tygodnie po usg prywatnym, wtedy dostanę zdjęcia i film :biggrin2: Z łożyskiem też jest ok, a koleżanka dziś powiedziała mi, że nie wyglądam na ten tydzień ciąży, bo ona była dużo większa i trochę mnie podbudowała ;-)

cosiek biedny ten Twój synuś, oby szybko zdiagnozowali, co jest grane. Zdrówka:tak:

michalina_ch powodzenia w podglądaniu maluszka :) Może akurat się uda:biggrin2:

JoL oj to pewnie, że idź, pewnie to nic złego, ale przy gorączce sprawdzić trzeba :biggrin2:

NO więc tak! Dzidzia zdrowo rośnie - ile wzrostu ma to nie wiem, bo gibała się, kolanami czoła dotykała, przewracała się.... nie chciała pokazać dupki, ciągle plecy, kolana, głowe, brzuszek... i jak już kończyliśmy USG to nagle odwróciło się stopami i rozkaczyło nogi.... i.... siusiaka nie ma :D
Gin mówi, że raczej baba :) ale potwierdzimy to na połówkowym, bo wiadomo jak baba to na 100% nigdy nie wiadomo :)
Ale pustka była między nogami - nawet ja widziałam tą pustkę i Michał :)
Moje dziecko waży 165 g :)
Zdjęcia nie mam, bo nie dało się zrobić, bo sie cała wyginała :)

Michalina gratuluję córy! Ja ide na usg we wtorek i ciekawa jestem jak nasz Maluszek, pokaże się, czy wypnie się na nas :)
mamaktosia Jesli Cię to pocieszy to taka znajoma (daleka, więc nie znam szczegółów) też miała przodujące łożysko, do tego od początku skracała jej się szyjka, kilkakrotnie w czasie ciąży leżała w szpita, a pod koniec okazało się, że łożysko się podniosło i urodziła szybciutko, zdrowego synka, więc trzymamy kciuki zeby i Twoje się podniosło. Najważniejsze to być dobrej myśli

Oregano -mam przodujące to anomalia , a łożysko na przedniej ścianie to norma , więc nie masz się co martwić :tak::zawstydzona/y:
Mb -no raczej spory jest ginek powiedział :o jaki rozwinięty , co kolwiek to oznaczało , w świetle grożącego porodu przedwczesnego im " starszy " tym lepiej. Syn o tej porze był 10 dni starszy , urodzony kilka dni przed terminem waga 4 kg ....strach pomyśleć co by było gdyby był przenoszony ...
Jol -też o tym myślałam , ostatnio wypychając 4 kg arbuza :laugh2: bez znieczulenia było masakrycznie....
Baśka , poczytałam wczoraj trochę o tym i podobno nie diagnozuje się tego do 20 -25 tc bo od 30 -50 proc tak ma i to jest fizjologiczne , u większości się podnosi ok 30 -34 tc a jak nie .... to wiadomo

reklama
Michalina , Awunia - gratulacje udanych wizyt :-)
Mamuśka -też na to liczę , ale liczę się też z opcją szpitala , ostatnio byłam 4 albo 5 razy i teraz od początku ciąży mam torbę spakowaną w szafie, dla czystej wygody , zawsze coś się działo nagle , najczęściej w nocy albo o 5 rano , a w stresie nie miałam głowy się pakować , potem mąż przywoził mi wszystko do szpitala i to była porażka , za małe majtki , różowa piżama , fioletowe skarpety , żółte papcie :-)

Dzięki dziewczyny za pocieszenie , to bardzo miłe :-D

Ps - wczoraj dzwoniłam do gina , bo w tym szoku nie dopytałam co i jak , powiedział , że mam normalnie żyć , tylko się nie przemęczać , nie dźwigać , i nie seksić :szok: a pozatym powiedział że jest prawie pewien że się podniesie .

Do góry