reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
koralikowa , pieknie ja dopiero wizyte mam 23 lipca echokardiograficzne plodu a 2 sierpnia usg :)
michalina - to jest moja 4 ciaza z pierwszej mam Oliverka w drugiej ciazy urodzilam Michasia w 26 tc a trzecia ciaze poronilam teraz w styczniu w 6 tc, a w marcu zaszlam w kolejna czyli terazniejsza ... to nie sa latwe decyzje u mnie jeszcze dwa ciecia , teraz bedzie trzecie wiec strach jest ogromny, mojemu mezusiowi juz powiedzialam ze jak urodze to napewno nie bedziemy mysleli o kolejnej ciazy bo to co w tej juz nerwow zjadam to przechodzi ludzkie pojecia , najgorszy jest strach. trzeba byc dobrej mysli .
historia Michalka tez jest na wczesniakach moja siostra pisala z dziewczynami kiedy ja bylam w szpitalu mozecie poczytac jezeli chcecie.
https://www.babyboom.pl/forum/wczesniaki-f20/michalek-26tc-850-gram-59788/

Witam.Kochane ja mam astmę z tym ze teraz w ciązy mi się nasiliły objawy bo nie brałam leków steroidowych ale giny mi coś tam wypisali no i też przeciwskurczowe bo w czasie duszności dostałam i Fenoterol musze brać 4 razy po pół tabletki.
Z synusia się ciesze bo pomimo ze marzylam o córeczce to ze bobas zdrowy najwazniejsze niz płec prawda?:happy2:
Jak znajdę czas to was nadrobię..pozdrawiam pa;**

Ja tylko przelotem , jestem w Pl na urlopie , jest super ! Byłam u lekarza :) i MAM DZIEWCZYNKĘ!!!!! Wymarzona wysniona! Nie chciała pokazać ! Musiał szukać Glowicą dopochwową , zajęło o dobre 15 min bo panienka nogi zaciągnęla i sie obrucila tak ze nie było widać ...
Za 2 tyg mam polowkowe prywatnie z 3D każdy organ bedzie sprawdzony dokładnie itd.

Ja po wizycie , jest i dobrze i źle , najpierw to co dobre :-) Szyjka długa , wód dużo , infekcji nie ma , synuś waży 398 g więc sporawy , wg usg to 22 tydzień 16 dni więcej , zdrowy i ruchliwy. Ze złych wiadomości to łożysko zeszło tak nisko że można go nazwać przodującym :zawstydzona/y: narazie mam się nie martwić bo do 30 tc bardzo często się samo unosi, moja szwagierka tak np miała , tyle że potem jej znowu się obniżyło i leżała w szpitalu , dopiero 3 tygodnie przed terminem ją wypuścili. Ale jak tu się nie martwić, grożą mi krwawienia po 34 tc , przedwczesny poród przed 36 tc i najprawdopodobniej ..... cesarka. Chyba że się naprawi bo 30 % ok 20 tc tak ma i samo się naprawia. Liczę na to :-)

Dostałam 2 kolejne zdjęcia siusiaka , choć nie chciałam bo mam już kilka ...

reklama
Też prześledziłam wątek o Michałku...smutna historia, aż ściska w dołku, że świat jest tak niesprawiedliwy :(
marka jesteś kobietą godną podziwu! Silną przede wszystkim.

Baśka_28 grunt, że dzidzia zdrowa, a Ty już się lepiej czujesz :) Pewnie, że nie płeć jest tutaj ważna, cieszmy się z każdej naszej malutkiej niespodzianki :-)

agusiakemisia no to gratuluję córeczki :-) charakterna dziewuszka ;-)

mamaktosia dorodny chłopaczek :) Nie martw się, na pewno łożysko się uniesie :tak: Też słyszałam, że tak się zdarza, ale na pewno należysz do tej dobrej grupy i będzie wszystko ok :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry