reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
koralikowa , pieknie ja dopiero wizyte mam 23 lipca echokardiograficzne plodu a 2 sierpnia usg :)
michalina - to jest moja 4 ciaza z pierwszej mam Oliverka w drugiej ciazy urodzilam Michasia w 26 tc a trzecia ciaze poronilam teraz w styczniu w 6 tc, a w marcu zaszlam w kolejna czyli terazniejsza ... to nie sa latwe decyzje u mnie jeszcze dwa ciecia , teraz bedzie trzecie wiec strach jest ogromny, mojemu mezusiowi juz powiedzialam ze jak urodze to napewno nie bedziemy mysleli o kolejnej ciazy bo to co w tej juz nerwow zjadam to przechodzi ludzkie pojecia , najgorszy jest strach. trzeba byc dobrej mysli .
historia Michalka tez jest na wczesniakach moja siostra pisala z dziewczynami kiedy ja bylam w szpitalu mozecie poczytac jezeli chcecie.
https://www.babyboom.pl/forum/wczesniaki-f20/michalek-26tc-850-gram-59788/

Witam.Kochane ja mam astmę z tym ze teraz w ciązy mi się nasiliły objawy bo nie brałam leków steroidowych ale giny mi coś tam wypisali no i też przeciwskurczowe bo w czasie duszności dostałam i Fenoterol musze brać 4 razy po pół tabletki.
Z synusia się ciesze bo pomimo ze marzylam o córeczce to ze bobas zdrowy najwazniejsze niz płec prawda?:happy2:
Jak znajdę czas to was nadrobię..pozdrawiam pa;**

Ja tylko przelotem , jestem w Pl na urlopie , jest super ! Byłam u lekarza :) i MAM DZIEWCZYNKĘ!!!!! Wymarzona wysniona! Nie chciała pokazać ! Musiał szukać Glowicą dopochwową , zajęło o dobre 15 min bo panienka nogi zaciągnęla i sie obrucila tak ze nie było widać ...
Za 2 tyg mam polowkowe prywatnie z 3D każdy organ bedzie sprawdzony dokładnie itd.

Ja po wizycie , jest i dobrze i źle , najpierw to co dobre :-) Szyjka długa , wód dużo , infekcji nie ma , synuś waży 398 g więc sporawy , wg usg to 22 tydzień 16 dni więcej , zdrowy i ruchliwy. Ze złych wiadomości to łożysko zeszło tak nisko że można go nazwać przodującym :zawstydzona/y: narazie mam się nie martwić bo do 30 tc bardzo często się samo unosi, moja szwagierka tak np miała , tyle że potem jej znowu się obniżyło i leżała w szpitalu , dopiero 3 tygodnie przed terminem ją wypuścili. Ale jak tu się nie martwić, grożą mi krwawienia po 34 tc , przedwczesny poród przed 36 tc i najprawdopodobniej ..... cesarka. Chyba że się naprawi bo 30 % ok 20 tc tak ma i samo się naprawia. Liczę na to :-)

Dostałam 2 kolejne zdjęcia siusiaka , choć nie chciałam bo mam już kilka ...

reklama
Też prześledziłam wątek o Michałku...smutna historia, aż ściska w dołku, że świat jest tak niesprawiedliwy :(
marka jesteś kobietą godną podziwu! Silną przede wszystkim.

Baśka_28 grunt, że dzidzia zdrowa, a Ty już się lepiej czujesz :) Pewnie, że nie płeć jest tutaj ważna, cieszmy się z każdej naszej malutkiej niespodzianki :-)

agusiakemisia no to gratuluję córeczki :-) charakterna dziewuszka ;-)

mamaktosia dorodny chłopaczek :) Nie martw się, na pewno łożysko się uniesie :tak: Też słyszałam, że tak się zdarza, ale na pewno należysz do tej dobrej grupy i będzie wszystko ok :)

Do góry