reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Baska biedulko co tam się u ciebie porobiło? Gratuluje synusia

Koralikowa trzymam kciuki za wizytę, na tych wynikach się nie znam, oby wszystko dobrze się skończyło

Michalina , a czy ty mialas robione badania na tle bakteryjnym wymaz z moczu lub wymaz z kanalu szyjki macicy, bo to nie musi byc akurat to ale czesto krew w moczu moze sygnalizowac ze w moczu jest bakteria e-coli

Marka zapytam, ale jak nie masz ochoty rozmawiać na ten temat to mi nie odpisuj, co się stało że tak wcześnie urodziłaś synka?

cosiek , ciesze sie jezeli ktos pyta , naprawde... czasami kogos historia moze komus lampke zapalic wiesz czasami kobiety nie zwracaja na cos uwagi a okazuje sie ze to bylo cholernie wazne... wiec tak zaczely saczyc mi sie wody mialam uczucie wilgotnego miejsca wiesz jakbys sie "tam spocila " myslalam ze dzidzi mi na pecherz tak uciska ze poprostu popuszczam i nie czuje (co sie moze zdarzac) niestety jak lekarze w szpitalu mnie odeslali do domu o 22 zaczelo ze mnie leciec coraz to bardziej , pojechalam znow na szpital i bylo praktycznie juz bezwodzie ... pozniej transport do kliniki i cesarka bo doszlo do zakazenie (zbyt dlugo wody sie saczyly) i na dzien dzisiejszy , lekarze maja dwie odpowiedzi dlaczego tak sie stalo , ale pecherzy plodowy pekl gdzies z powodu infekcji(ktora lekarze czesto bagatelizuja albo przepisuja clotrimazolum a okazuje sie ze to inna odmiana a wystarczyloby zeby lekarz pobral wymaz z kanalu szyjki macicy) albo poprostu pecherz byl slaby i gdzies pekl , ale bardziej prawdopodobna jest pierwsza wersja. dlatego ja teraz zanim mi lekarz na poczatku wlaczyl lek , zrobilam wymaz z antybiogramem i tam pisze jaka odmiana czego i jakim lekiem leczyc. niestety mam zal do lekarza ze szpitala ktory mnie wypuscil do domu , gdyby odrazu mnie odeslal do kliniki bylaby mozliwosc uzupelniania wod (ale lekarz pomylil wody plodowe z infekcja) a po 5 godzinach juz zbyt duzy ubytek byl i sytuacja byl juz nie do uratowania.

marka no ja ci wspolczuje co przeszlas..ale naprawwde opowiesc innych o swoich przezyciach moga pomoc,,wiec warto sie otwierac i pisac....

ja wtedy bym , nie pomyslala ze w 26 tygodniu zaczna mi sie wody saczyc... niewiedzialam , bylam zielona choc to byla druga ciaza, synek mial 850 gram i 33 cm niestety w ciagu 13 dni skrajne wczesniactwo pokazalo swoje ...

reklama
marka1307 bardzo przykra historia, bardzo Ci współczuję...dobrze, że masz odwagę o tym mówić...
świat jest niesprawiedliwy, najbardziej wkurza mnie, gdy wszystko idzie dobrze, a tu bach, jakaś infekcja nie wiadomo skąd i wszystko się sypie...

Baśka_28 ojoj, a co to się podziało? :( Gratuluję synusia :)

Do góry