reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Baska biedulko co tam się u ciebie porobiło? Gratuluje synusia

Koralikowa trzymam kciuki za wizytę, na tych wynikach się nie znam, oby wszystko dobrze się skończyło

Michalina , a czy ty mialas robione badania na tle bakteryjnym wymaz z moczu lub wymaz z kanalu szyjki macicy, bo to nie musi byc akurat to ale czesto krew w moczu moze sygnalizowac ze w moczu jest bakteria e-coli

Marka zapytam, ale jak nie masz ochoty rozmawiać na ten temat to mi nie odpisuj, co się stało że tak wcześnie urodziłaś synka?

cosiek , ciesze sie jezeli ktos pyta , naprawde... czasami kogos historia moze komus lampke zapalic wiesz czasami kobiety nie zwracaja na cos uwagi a okazuje sie ze to bylo cholernie wazne... wiec tak zaczely saczyc mi sie wody mialam uczucie wilgotnego miejsca wiesz jakbys sie "tam spocila " myslalam ze dzidzi mi na pecherz tak uciska ze poprostu popuszczam i nie czuje (co sie moze zdarzac) niestety jak lekarze w szpitalu mnie odeslali do domu o 22 zaczelo ze mnie leciec coraz to bardziej , pojechalam znow na szpital i bylo praktycznie juz bezwodzie ... pozniej transport do kliniki i cesarka bo doszlo do zakazenie (zbyt dlugo wody sie saczyly) i na dzien dzisiejszy , lekarze maja dwie odpowiedzi dlaczego tak sie stalo , ale pecherzy plodowy pekl gdzies z powodu infekcji(ktora lekarze czesto bagatelizuja albo przepisuja clotrimazolum a okazuje sie ze to inna odmiana a wystarczyloby zeby lekarz pobral wymaz z kanalu szyjki macicy) albo poprostu pecherz byl slaby i gdzies pekl , ale bardziej prawdopodobna jest pierwsza wersja. dlatego ja teraz zanim mi lekarz na poczatku wlaczyl lek , zrobilam wymaz z antybiogramem i tam pisze jaka odmiana czego i jakim lekiem leczyc. niestety mam zal do lekarza ze szpitala ktory mnie wypuscil do domu , gdyby odrazu mnie odeslal do kliniki bylaby mozliwosc uzupelniania wod (ale lekarz pomylil wody plodowe z infekcja) a po 5 godzinach juz zbyt duzy ubytek byl i sytuacja byl juz nie do uratowania.

marka no ja ci wspolczuje co przeszlas..ale naprawwde opowiesc innych o swoich przezyciach moga pomoc,,wiec warto sie otwierac i pisac....

ja wtedy bym , nie pomyslala ze w 26 tygodniu zaczna mi sie wody saczyc... niewiedzialam , bylam zielona choc to byla druga ciaza, synek mial 850 gram i 33 cm niestety w ciagu 13 dni skrajne wczesniactwo pokazalo swoje ...

reklama
marka1307 bardzo przykra historia, bardzo Ci współczuję...dobrze, że masz odwagę o tym mówić...
świat jest niesprawiedliwy, najbardziej wkurza mnie, gdy wszystko idzie dobrze, a tu bach, jakaś infekcja nie wiadomo skąd i wszystko się sypie...

Baśka_28 ojoj, a co to się podziało? :( Gratuluję synusia :)

Do góry