reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

awunia ja mam 30 lat i poroniłam raz, więc mój lekarz chciał żebym zrobiłą badanie prentalane i dał mi skierowanie.
Wiem, że wskazania do prenatalnego to: 1. wiek powyżej 35 lat, albo 2. w rodzinie zespół downa, albo 3. poronienia wcześniejsze....

a mi źle powychodziły badania, mam krew w moczu, jakiś mocznik, kreatyninia, APTT - poniżej normy.... nie wiem co to oznacza, ale mam doła....

oregano gratulacje - dawaj mi fluidy dziewczęce!!!! i koniecznie wklej zdjęcia!!!

reklama
Awunia - tak jak pisze Michalina :tak: u mnie np poronienie , przebyte zabiegi operacje , a co do serologi to ja mam "-" a mąż "+ " ostatnio nie mieliśmy konfliktu tylko niezgodność , ale nowa ciąża i badania trzeba znowu robić. Jest stres ale w dzisiejszych czasach nawet konflikt nie jest problemem.

Oregano !!!!!!!!!!! GRATULACJE CÓRY !!!!!!!!!!!!

Michalina - kurde nie znam się na badaniach za dobrze ale kurde na jakąś infekcję układu moczowego to wygląda , bidulko :zawstydzona/y: jak krwinki czerwone są pojedyńcze to się nie przejmuj bo też miałam , ginek ci pewnie powie co i jak .

michalina_ch dziękuję za odpowiedź, no właśnie nie wiedziałam, jakie są szczególne zalecenia do takich badań. Kochana co do badań, to nie przejmuj się na zapas. Każda z nas czasem ma jakieś anomalie w wynikach, a może te nie jest nic aż tak poważnego :* Też mi się wydaje, że to coś z układem moczowym nie tak, ale zobaczysz, że lekarz Ci pomoże się z tym uporać :)

mamaktosia Tobie również dziękuję, że mi to wszystko napisałaś :* Ja też mam niezgodność Rh, ale to moja pierwsza ciąża i odpukać jest ok. Ale nawet jak jest wszystko ok, to jakieś obawy zawsze są, w końcu chodzi o maleństwo i przez to pytam, żeby nie być całkiem niezorientowaną w temacie :-)

ja juz w srode mam wizyte :) juz sie nie moge doczekac. Niby chodze prywatnie ale moja gin ma slaby sprzet, i moge sie nie dowiedziec jaka plec

ale tez poprosze o dziewczynkowe fluidy:)

Przesyłam fluidy. Niech rośnie w nas dziewczynkowa armia!

Większość zdjęć twarzyczki mała zasłaniała rączkami, ale udało się zrobić kilka :-)

IMAG0327.jpgIMAG0328.jpgIMAG0329.jpg

Załączniki

• IMAG0327.jpg
    IMAG0327.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 51
  • IMAG0328.jpg
    IMAG0328.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 49
  • IMAG0329.jpg
    IMAG0329.jpg
    10,1 KB · Wyświetleń: 54
reklama