reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

awunia ja mam 30 lat i poroniłam raz, więc mój lekarz chciał żebym zrobiłą badanie prentalane i dał mi skierowanie.
Wiem, że wskazania do prenatalnego to: 1. wiek powyżej 35 lat, albo 2. w rodzinie zespół downa, albo 3. poronienia wcześniejsze....

a mi źle powychodziły badania, mam krew w moczu, jakiś mocznik, kreatyninia, APTT - poniżej normy.... nie wiem co to oznacza, ale mam doła....

oregano gratulacje - dawaj mi fluidy dziewczęce!!!! i koniecznie wklej zdjęcia!!!

reklama
Awunia - tak jak pisze Michalina :tak: u mnie np poronienie , przebyte zabiegi operacje , a co do serologi to ja mam "-" a mąż "+ " ostatnio nie mieliśmy konfliktu tylko niezgodność , ale nowa ciąża i badania trzeba znowu robić. Jest stres ale w dzisiejszych czasach nawet konflikt nie jest problemem.

Oregano !!!!!!!!!!! GRATULACJE CÓRY !!!!!!!!!!!!

Michalina - kurde nie znam się na badaniach za dobrze ale kurde na jakąś infekcję układu moczowego to wygląda , bidulko :zawstydzona/y: jak krwinki czerwone są pojedyńcze to się nie przejmuj bo też miałam , ginek ci pewnie powie co i jak .

michalina_ch dziękuję za odpowiedź, no właśnie nie wiedziałam, jakie są szczególne zalecenia do takich badań. Kochana co do badań, to nie przejmuj się na zapas. Każda z nas czasem ma jakieś anomalie w wynikach, a może te nie jest nic aż tak poważnego :* Też mi się wydaje, że to coś z układem moczowym nie tak, ale zobaczysz, że lekarz Ci pomoże się z tym uporać :)

mamaktosia Tobie również dziękuję, że mi to wszystko napisałaś :* Ja też mam niezgodność Rh, ale to moja pierwsza ciąża i odpukać jest ok. Ale nawet jak jest wszystko ok, to jakieś obawy zawsze są, w końcu chodzi o maleństwo i przez to pytam, żeby nie być całkiem niezorientowaną w temacie :-)

ja juz w srode mam wizyte :) juz sie nie moge doczekac. Niby chodze prywatnie ale moja gin ma slaby sprzet, i moge sie nie dowiedziec jaka plec

ale tez poprosze o dziewczynkowe fluidy:)

Przesyłam fluidy. Niech rośnie w nas dziewczynkowa armia!

Większość zdjęć twarzyczki mała zasłaniała rączkami, ale udało się zrobić kilka :-)

IMAG0327.jpgIMAG0328.jpgIMAG0329.jpg

Załączniki

• IMAG0327.jpg
    IMAG0327.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 47
  • IMAG0328.jpg
    IMAG0328.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 46
  • IMAG0329.jpg
    IMAG0329.jpg
    10,1 KB · Wyświetleń: 44
reklama