reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Oregano na allegro sa body,pajace,koszulki
Wejdz na all wpisz koszulka napisy w odziez dziecieca

Bym ci wkleila linka,ale z tel pisze

Dziewczyny ale ja musze trochę obronić mojego ginekologa, bo przyjmuje mnie NFZ normalnie u nas w przychodni. Przyjmie w każdej sytuacji z minuty na minutę jak jest taka potrzeba. Nigdy mnie nie namawiał na prywatne wizyty, badał konkretnie, mąż też mógł być przy badaniach, jak tylko widzi płeć dziecka to się pyta czy chcemy wiedzieć, od serduszka zaczyna każde usg i daje mi posłuchać jak bije, opowiada wszystko i zawsze wydrukuje mi piękne zdjęcie.
Nawet zlecił mi te badania prenatalne w invicie za darmo na NFZ (łącznie 2 razy usg u nich i konsultacja z genetykiem). Wiem, że większość lekarzy to materialiści ale musiałam mojego obronić bo złego słowa na niego nie powiem.

oregano dokladnie to,,ja na bank pozamawiam kilka...:)) o rodzicach,mamusi...tatusiu:)
az dziadkami sie zastanowie:):-p..czy zasłuża...

cosiek no to masz fajnego lekarza i szczescie ze na takiego trafiłas...

ubranka z napisami, to świetny pomysł, sama coś takiego zakupię :)

cosiek ja też na swojego nie narzekam, bo to miły człowiek, pomocny i jak trzeba to wszystko wytłumaczy i uspokoi :) No i nie robi problemu z badaniami :) Ale po połówkowym w szpitalu idę i tak na usg prywatnie, żeby sobie lepiej pooglądać dzidziusia :) Bo u nas na nfz nie dość, że nie pokazują na monitorze maluszka, to jeszcze o zdjęcie trzeba prosić, a ja chcę mieć filmik z nagraniem :)

Awunia ja też mam pod koniec sierpnia badania na NFZ w Invicie w 3D i będę tylko dopłacać 60zł za filmik

Szyszunia, to nieźle Cie urzadził... No ale prawda tez jest taka że dla nich najwazniejsze to czy zdrowe i czy wszystko ok. Choc jesli nie maja takiego sprzetu zeby zobaczyc płec to czy dobrze zobacza ewentualne problemy? Najwazniejsze że ciąża zdrowa i wszystko dobrze! Wytrzymasz do 2.08 bo ja tez musze :D

Wczoraj bylam na wizycie, zwolnienie przedłużone, kłucia w brzuchu mogą być (macica sie rozciaga, więzadła), mam brać profilaktycznie femibion 2 i w sumie tyle. 2.08 nastepna wizyta (u innego lekarza bo moja dr na urlopie) i tamten moze zdecyduje o usg.

pięknaszyszunia- ja już się chyba przyzwyczaiłam do NFZ i olewania;) Ale w tej ciąży przesadzili. Nie mam jeszcze karty ciąży i dopiero w tym tygodniu robię pierwsze badania...wynika to natomiast z faktu, że nie mieli do któregoś tam podpisanej umowy z NFZ i nawet na kolejną wizytę sie nie mogłam dopchać. Jestem wściekła, bo niby dlaczego mam płacić za dodatkowe wizyty skoro płacę składki już kilka lat:angry: Pójdę sobie na połówkowe gdzieś tam prywatnie, ale tylko raz raczej, bo wkurzają mnie tym wymuszaniem chodzenia za dodatkową kasę!

reklama
Dziewczynki, co szpital (albo przychodnia) to inne obyczaje, ale raczej nigdy wizyta na nfz a wizyta prywatna nie dorównają sobie, szczególnie, jeśli chodzi o usg :) Cieszmy się, że wszystko jest dobrze :)

Do góry