reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Emmm nie wiem dokladnie o co pytasz i kogo :) ale domyslam sie że mnie.. biore feminatal 2 - to jest suplement diety dla kobiet w 2 trymestrze. Poziom czego?

Byłam wczoraj u rehabilitanta - z tą moją rwą kulszową (potocznie ją tak nazywam, ale to jest ucisk na stawy krzyżowo-biodrowe, rozciągnięcie więzadeł w tych stawach, daje objawy takie jak przy rwie, choc ból jest głównie w okolicy stawu krzyżowo-biodrowego). Po krótce rozluźnił mi staw (był bardziej napiety w porównaniu z drugim) i zmobilizował go. Pokazał mężowi jak moze w domu mi rozluźnić przy najwiekszym bólu, i mi pokazał jedno ćwiczenie do wykonywania najlepiej codziennie.
A z praktycznych rzeczy i dla was może przydatnych:
- przy spaniu na boku powinnam mieć poduszke miedzy nogami, zeby górnej nogi nie przywodzić, ale żeby była w ustawieniu pośrednim, może tez być taki wąż jak zapewne macie juz do spania
- unikać zakładania nogi na noge i w różnych pozycjach przywodzenia ud
- sprawić sobie pas biodrowy (nie taki materiałowy który obejmuje cały brzuch, tylko coś w tym stylu: PAS MACIERZYŃSKI / CIĄŻOWY (3342879952) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., lub nawet może być cieńszy - można nawet samemu zrobić z takiego pasa jak do pasów w samochodzie)

lucere to dobrze, że już wiesz, jak sobie radzić z tym bólem :) Obyś czuła tylko ulgę i niech ten ból ucieka sio! :)
Ja też miałam podobne bóle i te dwie pierwsze rady znalazłam na internecie i je zawsze stosują (zero zakładania nogi na nogę - zresztą i tak nie dam rady, bo zaraz mam wrażenie, że czuję ucisk na brzuch i plecy i śpię z poduszką między nogami, a drugą mam za plecami, żeby w razie czego się całkowicie na plecy nie przewrócić) :) Pasa nie mam i na razie nie będę kupować, ale zauważyłam, że te bóle mam głównie, kiedy za długo przebywam w pozycji siedzącej, więc staram się dużo ruszać :)

nasza rybka jest dziewczynką! i waży 366g. wszystko dobrze. Preżyła się i ssala kciuka. Dostaliśmy płytkę i dużo zdjęć. później Wam pokaże :)

reklama
Dziewczynki, a ja mam takie pytanko do tych z Was, które robiły sobie badania prenatalne...miałyście może jakieś wskazania do tych badań, np. Wasz wiek czy robicie je dla siebie? Bo ja oprócz usg w 13 tyg. nic nie robiłam, nie miałam też wskazań żadnych od lekarza ku temu i nie wiem, czy robić jakieś badania z krwi dodatkowo na własną rękę :zawstydzona/y:

Do góry