reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Emmm nie wiem dokladnie o co pytasz i kogo :) ale domyslam sie że mnie.. biore feminatal 2 - to jest suplement diety dla kobiet w 2 trymestrze. Poziom czego?

Byłam wczoraj u rehabilitanta - z tą moją rwą kulszową (potocznie ją tak nazywam, ale to jest ucisk na stawy krzyżowo-biodrowe, rozciągnięcie więzadeł w tych stawach, daje objawy takie jak przy rwie, choc ból jest głównie w okolicy stawu krzyżowo-biodrowego). Po krótce rozluźnił mi staw (był bardziej napiety w porównaniu z drugim) i zmobilizował go. Pokazał mężowi jak moze w domu mi rozluźnić przy najwiekszym bólu, i mi pokazał jedno ćwiczenie do wykonywania najlepiej codziennie.
A z praktycznych rzeczy i dla was może przydatnych:
- przy spaniu na boku powinnam mieć poduszke miedzy nogami, zeby górnej nogi nie przywodzić, ale żeby była w ustawieniu pośrednim, może tez być taki wąż jak zapewne macie juz do spania
- unikać zakładania nogi na noge i w różnych pozycjach przywodzenia ud
- sprawić sobie pas biodrowy (nie taki materiałowy który obejmuje cały brzuch, tylko coś w tym stylu: PAS MACIERZYŃSKI / CIĄŻOWY (3342879952) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., lub nawet może być cieńszy - można nawet samemu zrobić z takiego pasa jak do pasów w samochodzie)

lucere to dobrze, że już wiesz, jak sobie radzić z tym bólem :) Obyś czuła tylko ulgę i niech ten ból ucieka sio! :)
Ja też miałam podobne bóle i te dwie pierwsze rady znalazłam na internecie i je zawsze stosują (zero zakładania nogi na nogę - zresztą i tak nie dam rady, bo zaraz mam wrażenie, że czuję ucisk na brzuch i plecy i śpię z poduszką między nogami, a drugą mam za plecami, żeby w razie czego się całkowicie na plecy nie przewrócić) :) Pasa nie mam i na razie nie będę kupować, ale zauważyłam, że te bóle mam głównie, kiedy za długo przebywam w pozycji siedzącej, więc staram się dużo ruszać :)

nasza rybka jest dziewczynką! i waży 366g. wszystko dobrze. Preżyła się i ssala kciuka. Dostaliśmy płytkę i dużo zdjęć. później Wam pokaże :)

reklama
Dziewczynki, a ja mam takie pytanko do tych z Was, które robiły sobie badania prenatalne...miałyście może jakieś wskazania do tych badań, np. Wasz wiek czy robicie je dla siebie? Bo ja oprócz usg w 13 tyg. nic nie robiłam, nie miałam też wskazań żadnych od lekarza ku temu i nie wiem, czy robić jakieś badania z krwi dodatkowo na własną rękę :zawstydzona/y:

Do góry