reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Slicznosci! KMB moje wygladalo tak samo, tylko lezalo na dole ;) z USG 9+5 ;)

Widzialam sie dzis z polozna, karta zalozona, godzina gadania i wypelniania papierow, pobranie krwi, badanie moczu. Bylo tego tyle, ze dostalam krecka haha.. Po pracy przejrze papiery. Nastepna wizyta w 16 tygodniu, a w miedzyczasie USG w 12-13 tyg, czekam na list z zaproszeniem :) Byle do przodu!

reklama
dziewczyny, swietne fotki. Ja swoja dzidzie wrzuce pewnie po 7mym czerwca, bo poniedziałkową wizyte odwolalam. Decyzja podjeta. Glupio mi tylko bedzie przed pania ginekolog, bo najpierw chcialam a teraz odwołuje, ale juz trudno. Moze sie czegos naucze :) Jesli jest dobrze to ta wizyta pomoglaby sie uspokoic na pare dni, a potem znow bym sie niepokoiła. Wiec musze wytrzymac te 2 tygodnie.
Dzieki za odpowiedzi na temat waszej czestotliwosci usg :)

vici no to w sumie,skoro tak pasuje..a jakie ubezpieczenie niby?? jesli mozesz napisac..

lucere a czemu odwolalas??

KMB czyli sie wchlania??

Koralikowa - odwołałam, bo to za czesto by było. Ostatnio miałam usg 4.05 wiec 3 tyg temu. W sumie juz 3 usg były do tej pory. A kolejne, obowiazkowe 7.06. Wiec chyba nie warto meczyc dzidzi jesli nic sie nie dzieje :)

2013-05-23 16.03.33.jpga to my z dziś, bobuch ma 5,49cm, przezierność ok- 1,5mm, wiek ciąży jednak 12tc, serduszko słyszeliśmy i przy kolejnej wizycie, poszukamy płci:-D:-D:-D

Załączniki

• 2013-05-23 16.03.33.jpg
    2013-05-23 16.03.33.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 59
pieknaszyszunia fotka super,dzidzis super wyszedl i ladnie rosnie,ladnie
lucere bedzie dobrze,nerwy na bok i oby czas do nastepnej wizyty szybko minal
koralikowa pewnie ,ze moge napisac :-) Jestem teraz na bezrobotnym choc to nie ma roznicy czy pracujesz czy nie.Ubezpieczalnia wyznaczyla wizyty i terminy wg tyg ciazy ,ktore obowiazkowo trzeba sie trzymac pozniej sa tez wizyty obowiazkowe dziecka,ktorych tez trzeba sie trzymac.Jezeli bedzie czegos brakowac to nie wyplaca mi kasy ( badz beda robili problemy ).Mam w sumie 4 mozliwosci wyplacania ja biore opcje do 20 albo 30 mies zycia dziecka.Tu pieniadze sie naleza czy pacowalas czy nie oglnie koncowo kwota jest prawie taka sama im dluzej tym mniej miesiecznie.I wlasnie do tego potrzebuje konieznie te wizyty wg wyznaczonych tygodni ciazy.Tu teraz mocno ukrocili bo obcokrajowcy starali sie o kase nie chodzac do lekarza a potem znow kobiety z noworodkami wyjezdzaly do ojczyzny a kasowaly pieniadze.

reklama
Do góry