reklama
Karpula
Zaangażowana w BB
ja mam tętno bardzo wysokie a ciśnienie niskie :-) nigdy nie przekraczam 117/60...ale tętno zawsze koło 100 do 123
vici
mama Victor´a & Raphael`a
ananaska to super i fajnie,ze dalej syn a tekst niezly
ewa81 - a ile waży? Miałas już ktg? Ja jeszcze żadnego i nie wiem kiedy mam miec pierwsze
majka - tak jak pisza dziewczyny - lepiej nie wiedzieć, jest sie spokojnieszym. Nadmiar wiedzy niestety oznacza nadmiar stresu. niepotrzebnego.
ananaska - no to konkretny chłopak Dobrze ze wszystko ok.
majka - tak jak pisza dziewczyny - lepiej nie wiedzieć, jest sie spokojnieszym. Nadmiar wiedzy niestety oznacza nadmiar stresu. niepotrzebnego.
ananaska - no to konkretny chłopak Dobrze ze wszystko ok.
mamaktosia
Fanka BB :)
Ja miałam badanie jeszcze raz , skurczów brak ( oksytocyna zatrzymała akcje )szyjka się klapła i nic nie zapowiada rychłego porodu.... dzieć waży między 3,500 a 4000 wody , przepływy i takie tam ok ...wg ich " licznika mam 36 tc widać wszystkie suwaczki i kalkulatory źle liczą a i ich usg bo tam mi wychodzi 40 tc ...Wypisałam się na własne rządanie po konsultacji z 2 lekarzami i 2 położnymi ale kazali zaraz wracać gdyby mnie coś niepokoiło.
I wiecie co ? Jak gin mnie jutro zapytaczy 29.11 prowokacja czy czekamy i cc w terminie lub prubuję rodzić to 4,5 kg to na pewno za prowokacje podziękuję no chyba że wyjścia nie będzie . I zmieniłam zdanie o wynajęciu położnej , mocno zastanawiam się żeby nie zapłacić pani Ewie żeby była ze mną przy porodzie - babka anioł !
Acha pytali czy chcę wenflon , nacięcie krocza , nie golą chyba że ktoś chce , o lewatywę i rodzić można w każdej pozycji , dalej majtek nie wolno chyba że nie nacinali krocza , dla dzidzi dają wszystko oprócz pampków.
Sory że się tak rozpisałam i tylko o sobie , ale męczyły mnie te skurcze i przez 36 h nie zmróżyłam oka i jakaś takaniedociumana jestem ...
Jutro nadrobię.
I wiecie co ? Jak gin mnie jutro zapytaczy 29.11 prowokacja czy czekamy i cc w terminie lub prubuję rodzić to 4,5 kg to na pewno za prowokacje podziękuję no chyba że wyjścia nie będzie . I zmieniłam zdanie o wynajęciu położnej , mocno zastanawiam się żeby nie zapłacić pani Ewie żeby była ze mną przy porodzie - babka anioł !
Acha pytali czy chcę wenflon , nacięcie krocza , nie golą chyba że ktoś chce , o lewatywę i rodzić można w każdej pozycji , dalej majtek nie wolno chyba że nie nacinali krocza , dla dzidzi dają wszystko oprócz pampków.
Sory że się tak rozpisałam i tylko o sobie , ale męczyły mnie te skurcze i przez 36 h nie zmróżyłam oka i jakaś takaniedociumana jestem ...
Jutro nadrobię.
vici
mama Victor´a & Raphael`a
mamaktosia ty lepiej wypocznij teraz a nie przejmujesz sie,ze tylko o sobie!Przynajmniej wiemy dokladnie co i jak.I musze chyba orzyznac racje,ze jesli jest sn to bym chciala wlasna polazna bo przy cc to raczej zbedne.
awunia1234
ananaska gratki udanej wizyty i jaj!:-);-)
Laurka14 ja tez wolę niczego nie czytać, bo tylko stresa mam niepotrzebnie, a paciorkowiec to w tych czasach żadne zagrożenie
ewa81r widzę, że ogólnie wizyta udana, gratki! a kaszel no nie pomaga, nie ma co
vici gratki i teraz czekamy aż cię rozpakują, powodzenia!:-)
1majka1, malutka80 trzymam za was kciuki, będzie dobrze!
Arteofbeauty powodzenia na usg, ja jeśli mój maluszek się nie wykluje idę na usg w poniedziałek
smutnamama dobrze, że wszystko ok, a wagę masz ładną:-)
oregano i dla Ciebie gratki Kochana:-):-)
Co do tętna, to ja nie mierzyłam, ciśnienie miałam zawsze ok i oby tak zostało
ciekawe, ile moja dzidzia waży:-)
mamaktosia Ty teraz odpocznij, a zrób tak, jak Tobie odpowiada trzymam kciuki!!
Laurka14 ja tez wolę niczego nie czytać, bo tylko stresa mam niepotrzebnie, a paciorkowiec to w tych czasach żadne zagrożenie
ewa81r widzę, że ogólnie wizyta udana, gratki! a kaszel no nie pomaga, nie ma co
vici gratki i teraz czekamy aż cię rozpakują, powodzenia!:-)
1majka1, malutka80 trzymam za was kciuki, będzie dobrze!
Arteofbeauty powodzenia na usg, ja jeśli mój maluszek się nie wykluje idę na usg w poniedziałek
smutnamama dobrze, że wszystko ok, a wagę masz ładną:-)
oregano i dla Ciebie gratki Kochana:-):-)
Co do tętna, to ja nie mierzyłam, ciśnienie miałam zawsze ok i oby tak zostało
ciekawe, ile moja dzidzia waży:-)
mamaktosia Ty teraz odpocznij, a zrób tak, jak Tobie odpowiada trzymam kciuki!!
Ostatnia edycja:
MamUśKaaa88
ananaska no piękny cytat heehe
mamaktosia oj duże maleństwo się zapowiada...u Ciebie z tymi tygodnaimi to niezłe cyrki wychodzą...
Ja też już po wizycie, odebrałam wyniki: morfologia, mocz, HIV, HBS,HCV - wszytsko ok Po badaniu ginekologicznym też dobrze, więc kolejna "nudna" wizyta Pytałam swojego ginka o ktg, czy robi i w ógole to powiedział, że jak ciąża przebiega prawidłowo to dopiero bliżej terminu, najczęściej pare dni przed, ale, że jeżeli mnie coś niepokoi to oczywiście może mi dać skierowanie, ale podziękowałam Pytałam tez o te moje bóle "podwozia" to powiedział, że już chyba takie uroki końcówki, więc żeby się nie martwić
Pobrał mi też wymaz, ale lipa jest taka, że wyniki mam do odbioru na wizycie (za 3 tyg ;/ ) zapytałam, co jak urodzę wcześniej to powiedział, że znajdą mnie w systemie ;/
a zrobił mi też "podgląd" i powiedział, że moje dziecię to nieśmiałych nie należy - syn nie do podważenia 10.12 mam usg, 11.12 wizytę
mamaktosia oj duże maleństwo się zapowiada...u Ciebie z tymi tygodnaimi to niezłe cyrki wychodzą...
Ja też już po wizycie, odebrałam wyniki: morfologia, mocz, HIV, HBS,HCV - wszytsko ok Po badaniu ginekologicznym też dobrze, więc kolejna "nudna" wizyta Pytałam swojego ginka o ktg, czy robi i w ógole to powiedział, że jak ciąża przebiega prawidłowo to dopiero bliżej terminu, najczęściej pare dni przed, ale, że jeżeli mnie coś niepokoi to oczywiście może mi dać skierowanie, ale podziękowałam Pytałam tez o te moje bóle "podwozia" to powiedział, że już chyba takie uroki końcówki, więc żeby się nie martwić
Pobrał mi też wymaz, ale lipa jest taka, że wyniki mam do odbioru na wizycie (za 3 tyg ;/ ) zapytałam, co jak urodzę wcześniej to powiedział, że znajdą mnie w systemie ;/
a zrobił mi też "podgląd" i powiedział, że moje dziecię to nieśmiałych nie należy - syn nie do podważenia 10.12 mam usg, 11.12 wizytę
reklama
Dziękuję Wam dziewczyny za słowa otuchy. Dziś już jest lepiej, po prostu wczoraj po wizycie zaczęłam przeglądać neta za co też dostałam opr od męża, Niepotrzebnie to wszystko-ale tak już mam.... Teraz pozostaje czekać do niedzieli i zobaczymy jak dalej się sprawy potoczą. Właśnie z powodu małej ilości ód zaczynam się martwić porodem sn, a niestety nie mam wskazań do cc. Mała leży już od dawna główką do dołu.
Sorki, że tak tylko o sobie ale jestem dziś już padnięta i zmykam do wyrka się wyłożyć.
Sorki, że tak tylko o sobie ale jestem dziś już padnięta i zmykam do wyrka się wyłożyć.
Podziel się: