reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Ja po wizycie :) Wyniki badań ok, szyjka się skraca i dzidziuś jak był główką w do dołu, tak jest dalej, więc pewnie niedługo się rozpakujemy, a jeśli nie, to za tydzień usg, a w Mikołajki do szpitala:-) Robiłam jeszcze przeciwciała i jestem gotowa na powitanie maleństwa :tak: Ale wolę do terminu dotrwać, żeby dzidziuś co najmniej andrzejkowy był, ale nie ode mnie to zależy;-)

oregano współczuję tego bólu, ja też nie chcę żadnych masaży:no:

tiluchna oj, oby mała się zdecydowała dobrowolnie wyjść:tak:

U nas minimum tydzień po terminie wywołują poród, jeśli nie ma wskazań medycznych, to nie ingerują:tak:

reklama
Jol - to bardzo naturalne podejście do ciąży jest super , sama chciałabym móc skorzystać ....ale to jest na zasadzie naturalnej eliminacji , jak coś się ma stać to się dzieje i tyle . Koleżanka mieszka w Angli , zaszła tam w ciąże na szczęście udało jej się donosić , ale 2 razy miała krwotok i kompletnie nic na to nie dostała, a za pierwszym razem to nawet usg w szpitalu nie miała , tylko kazali jej leżeć i zero tabletek ....nie wiem czy pechowo trafiła , ale ona twierdzi że tak tam jest i nie " ratują " tak wczesnych ciąż natura decyduje .

Gdybym ja tam mieszkaLa to raczej byłabym bezdzietna , bo mój gin nie lada się nagimnastykował żeby udało się z tymi moimi problemami przejść te najgorsze 4 mc a potem dotrwać do terminu . I marzy mi się taka ciąża z zaskoczenia tzn że dowiaduję się np w 6 mc lub w dzień porodu , bez obiawów itp żebym mogła wszystko robić i niczym się niemartwić , ale niestety to nie moja bajka ...
Skoro Najwyższy ma dlamnie taki plan ok ! Sielanki nie są dla mnie ;-) dobrze że m mnie wspiera jak może i gin się spoko trafił i dwójeczka będzie . A co do przedterminowego rozwiązania to za 3 dni zaczynam 38 tc więc wcześniak to już nie będzie ;-) pozatym wolę go mieć po tej stronie brzucha :) ostatnio przeczytałam historię dziewczyny która w 35 tc trafiła do szpitala ze skurczami, ale zatrzymali akcję porodową i wyszła do domu ...za 2 dni nie czuła ruchów dziecka pojechała do szpitala ....węzeł prawdziwy i gdyby nie zatrzymali w tedy
akcji miała by dziecko ...a tak ma pogrzeb ... a jak się luknie forum o powikłaniach jakie mają w 41 i 42 tc to szok ! jaki jest tego cel ? przecież wód już jest mało , łożysko nie wydolne ? Na szczęście w moim szpitalu i przychodni nie praktykuje się " przenosin "

Boziu Dziewczyny ja to nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego w szpitalu jak masaż szyjki...
oregano Kochana, trochę Cię strachy dopadają, co ?:)
Awunia super, że wizyta udana!
Ja tam też nie chciałabym przenosić, jak zacznę 38 tc to już mogę rodzić :) Żeby tylko ten mój syn posłuchał... :):):)

Awunia - kochana zapomniałam tobie napisać ! strasznie sięcieszę że u Was ok , i mam nadzieję że dzidziuś posiedzi w brzuszku tak jak sobie wymarzyłaś , ale tak jak piszesz pewnie sam zadecyduje , kiedy mu się twój brzusio znudzi :)

Mamuśka mów do niego głośno to może posłucha:)
mamaktosia nawet nie wiedziałam, że opieka nad ciężarną tak wygląda za granicą...niby lepiej rozwinięci niż my,,,a tu takie podejście.

Mi mężuś odebrał dziś wyniki badań. Wassermany, Hiv, Hbs ujemne:) całe szczęście, a morfologia taka idealna jak nigdy. Zawsze miałam dobrą hemoglobine, w ciąży ponad 12 lub 13, ale tym razem mam 14,5....aż dziwne, że przed porodem mi się tak poprawiłą..? Może to zasługa witamin, bo przez całą ciążę brałam femibion, a od miesiąca jadłam centrum materne:tak: bo była tańsza więc kupiłam

mb - wiesz nie na swojej skórze to przeżyłam więc stu procentowo nie wiem czy to sądy nie na wyrost złe ... ale ona tak twierdzi , pozatym jak oglądam te programy na tlc to podobnie to wygląda ... chyba się nie przekonam ....

Tiluchna wypowiedz się , jak to jest bo ja 1 koleżankę mam to za dużo przykładów nie mam ? ty masz większe doświadczenie i wiedzę na ten temat :tak:

Ja dziewcyny rodzilam syna po 42 tygodniu i wszystko w porzadku z nim bylo fakt faktem byl duzy bo 4
kilo wazyl ale wod plodowych bylo wystarczajaco byly przejrzyste jedyne co to po porodzie macica nie chciala sie obkurczycz i zabieg mialam ale potem sie cieszylam bo nie krwawilam i macica obkurczona wiec zero bol
Przy karmieniu itd.. za to moja sasiadka rodzila po terminie ostatnio i podczas porodu odkleilo sie najpierw lozysko i zatkalo ujscie i skonczylo sie cesarka ale moim zdaniem niema to zadnego znaczenia, ja mialam dwie ciaze przenoszone i po 40 tygodniu ja bylam codzien w szpitalu na ktg polorzne sprawdzaly ujscie a co drugi dzien robili usg wiec chyba niema co panikowac w tym temacie

MamaKtosia skomplikowane to było u Ciebie :tak:
Tiluchna ty miałaś tylko 2 USG w ciąży?? Bo tak czytałam ze w UK jest
Mb89, Mamuśka88 przy skurczach z oksytocyną ten masaż to pikuś ;-), a bardziej to jest rozszerzanie na siłę rozwarcia. U mnie oksy, i te masaże i tak nie przyspieszyły i swoje 18,5 godzin musiałam przeżyć bez znieczulenia
Mb89 super, ze wyniki są ok
Awunia wspaniale, ze wszystko u was ok
SMutna mama moja siostra pierwsze dziecko rodziła 11 dni po terminie, w nic nie ingerowali, dziecko 3100g, sprawdzali tylko czystość wód. Poród zakończył sie CC z powodu braku jakiegokolwiek rozwarcia. Zielone wody zdarzają się też i przed terminem

Melduję się po wizycie, wszystko jest w najlepszym porządku :tak:
Dzisiaj mija nam 34 tydzień i 1 dzień Mała, dalej pozostaje Małą i waży 2252g (+/- 340g)

reklama
Marika - no właśnie to też ważne ile dzieć np waży , jak wody , łożysko itp , to lekarz ocenia co jest lepsze dla dziecka i matki , ja mam prognozowane terminowo 4,500 - 4,800 i po prostu jeśli chcę normalnie rodzić to przed terminem , jak w terminie to cc i tak to wygląda , o przenoszeniu mowy nie ma .
Ale jak ktoś lubi ...;-)

Domi - super wieści !

Do góry