reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Oregano gin Ci zaproponowal mozliwosc indukcji porodu przed terminem? Pierwszy raz sie spotykam z czyms takim.

E, no jak po terminie? oregano skończy 38 tydzień, zacznie 39, czyli jeśli by miała rodzić, to będzie terminowo. Termin liczy się 2 tygodnie przed i po skończonym 40 tygodniu, czyli de facto od skończenia 37 do skończenia 42.
Mój brat wieeeeele lat temu też przez indukcję w 38 tygodniu się rodził. Nie ma przeciwwskazań.

Gratulacje dla wszystkich:-)

reklama
Pregano moim zdaniem urodzisz bez indukcjii bo skoro plamisz lekarz cie naruszyl ale co ja tam wiem jestem zwyklym prostym czlowiekiem .

Koralikowa to wywoływanie..kroplówa i jazda po oddziale:) ja z racji mojego rozwarcia na 2 palce tez będę mieć w 39t chyba, że mnie samo weźmie wcześniej:)

oregano widać Sara ma się dobrze w brzuchu i nie wybiera się na świat hehe chociaż do pn to zobaczysz, bo jeszcze wszystko może się zmienić ;)
Szyszunia, Polcia pojadły słodyczy?:):):) poskakały Maluchy?:)

Pregano moim zdaniem urodzisz bez indukcjii bo skoro plamisz lekarz cie naruszyl ale co ja tam wiem jestem zwyklym prostym czlowiekiem .

smutnamama, no tak nieprzyjemnie mi naruszyło szyjkę :baffled: Pobolewa mnie jak przy okresie. Już właściwie przestałam plamić, ale może faktycznie urodzę bez większego wspomagania

Mamuśka, właśnie mówię do córki, żeby siedziała w brzuchu, po później już czekoladki razem nie zjemy :-D

Oregano - współczuję , mi ordynator w 36 tc " wymasował " bo też 2 palce miałam i robią to po to żejak ma ruszyć to ruszy a jak nie to se jeszcze ponosisz :-D nic to nie dało oprócz bólu masakrycznego i sporego plamienia i chodzenia jak kaczka , inaczej było w 39 tc bo jak mnie zmasowały położne w szpitalu to się młody wykluł , ale ból był straszny :no: kilka razy mnie masowały ...

Mam nadzieję że teraz nikt nie wpadnie na ten pomysł , choć wczoraj mój gin też boląco mnie badał :baffled:

reklama
Do góry