reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Afro dobrze ze wsio ok,nie bńj sie,a wiesz w sumie nie jedna sie z nas boi.
A to teraz czekamy z toba.

Oregano fajnie ze ktg super,a czop to jakos tydzien co do porodu,kurde lada moment.

Tiluchna ja tylko prywatnie,nie poszlabym panstwowo,raz bylam,to masakra u nas.

Mamuska u mnie jakos od 33tc ktg gin robi na wizycie,teraz w 37 tez pewnie bede miala.

a propos ktg - pytalam wczoraja moja gin o to ale ona mowi ,ze nie ma potrzeby jak cala ciaza przegiega ok i nie ma zadnych boleści itd

Wczoraj mnie tylko moja mama ubawila bo napisalam jej sms ze dr mowi ,że Aleks raczej nie bedzie duzy (uff :) a moja mama pyta ile ma dlugości :) na co jej odpisalam ,że Pani dr ciezko bylby zmierzyc palcem hihihi bo tak badała szyjke a wielksc Aleksa oceniła po brzuszku :)

tak czy siak w sobote usg to moze sie dowiemy ile ma dł i wagi

ja przytylam na dziś 23kg !!!!waga słonia osiągnięta :)

u mnie wizyta dopiero za tydzień ... ciekawa jestem bardzo czy będziemy robić USG i ile młodemu się utyło ...
pierwsze KTG pewnie za 2 tyg ... mam wrażenie, że spokojnie dotrwamy

Oregano, fajnie, że coś się rusza :-)
Arteofbeauty, oby Aleks rzeczywiście nie był duży :tak: u mnie niestety 'reguła' mały brzuch = małe dziecko raczej się nie sprawdzi :-( poprzednio było podobnie - brzuszki malutkie, a dzieciaczki ok. 3600

Ja tez po wizycie , posiedzialam pogadalam z moim lekarzem, skierowanie na ostatnie
badania mi wypisal. Za tydzien mam podejsc do kontroli i jeszcze na wymaz .. a i zartowal ze wysle mnie do szpitala bo jak mozna w ciazy przytyc 10 kg a od ostatniej wizyty miesiac temu ani grama ... Z dzidzia wszystko ok tak mi wyliczal wyliczal ze do porodu ma wazyc kolo 4 kg

ja też po wizycie...waga 67,5 kg ,cytologia I gr,morfologia srednia ..biofer brac nadal...zrobił wymaz...za 3 tygodnie mam przyjść znowu...pytałam co na kaszel...powiedział że mam iśc do internisty bo to nie jego dziedzina...oschły dzis był do potęgi...jutro usg...przytyłam12-13 kg jakos tak,tętno ok

Gratuluję udanych wizyt. U mnie nieciekawie. Małowodzie straszne i mały wagowo poniżej normy. Z miesiączki termin na 9 grudnia a z wymiarów dziś termin na 1 stycznia :-( jeśli się nie poprawi do za tydzień do szpitala :-:)-(

ananaska to niefajnie, że ginek miał niezbyt humor, ale najważniejsze, że z dzieciątkiem ok. Zazdroszczę tych 12-13kg... Ja mam 19 na plusie :szok:
malutka współczuję kiepskich wieści... Mam nadzieję, że się poprawi i nie będziesz musiała leżeć! Trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo

reklama
Gratuluję udanych wizyt. U mnie nieciekawie. Małowodzie straszne i mały wagowo poniżej normy. Z miesiączki termin na 9 grudnia a z wymiarów dziś termin na 1 stycznia :-( jeśli się nie poprawi do za tydzień do szpitala :-:)-(

Malutka, a kiedy miałas ostatnie usg, że dopiero teraz wykryto aż miesięczną różnice w wadze?? Współczuję bardzo....

Do góry