reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Pięknaszyszunia gratulacje z udanej wizyty. Tym, że lekarz marudził o Twojej wadze nie przejmuj się. Najważniejsze że z maluszkiem wszystko ok. A czemu przesunęli Ci termin porodu? Jaki miałaś wcześniej ustalony?

reklama
Cosiek niesforny ten Twój maluch , stracha mamusi napędził ;) najważniejsze,że już wszystko w normie oby do grudnia... :-)
Piękna gratuluję udanej wizyty i sporego malucha ::-)
A ja nadal nie mam powności co do płci bo już 2 wizytę Pani doktor nie była pewna dlatego wstrzymała się od głosu ;) być może będzie psikus na porodówce i wyskoczą 2 jajeczka :p kto to wie.... :-D

LAURKA żebyś wiedziała niesforna bestia mi się trafiła za drugim razem, powiem Wam szczerze że już widziałam się na porodówce, w końcu wiem co to są skurcze i ból krzyżowy, ale na szczęście minęło uffff
Jeśli chodzi o płeć to mój lekarz w czerwcu delikatnie skłaniał się ku chłopcu, potem w lipcu miałam usg3D i tam lekarz powiedział że na pewno dziewczynka i że nie ma wątpliwości, potem w sierpniu zapytałam się mojego lekarza co tam widzi i powiedział że dziewczynka, we wrześniu tez się pytałam i dalej dziewczynka, pewnie będę się już pytać do porodu :-D jakiś niedowiarek jestem.

SZYSZUNIA co za okazała waga dzidziusia Ci się szykuje, mi z pierwszym synkiem lekarz mówił że duży będzie, a urodził się 3240 :-) i taki mi wystarczył w zupełności, dziewczynka niby z pomiarów mniejsza ma być niż pierwsze z usg ale ja tam nie wierzę w te pomiary.

KARPULA gratuluje!!! Ale fajnie tak wiedzieć kiedy i gdzie :rofl2:, jednym słowem na grudzień się nie załapałaś ;-)

a ja dzis sie doczekalam i ide na wizute do okulisty - czy mi CC nie grozi bo mam wade wzroku itd..
a czekalam 2 miesiace na wizyte i wczoraj pielegniarka dzwoni czy moge dzien wczesniej bo w czwartek dr nie pasuje (przyjmuje raz w tyg 3godz i czeka sie miesiace na wizyte)

moglam isc prywatnie ale tak sobie mysle ze cala ciaze mam prywatna gin ale okulista to juz przegiecie i NFZ musi cos mi zaplacic (dodam ze jestem na L4 4miesiace i jeszcze ani zlotowki nie dali )

Ja wczoraj byłam na wizycue - hemoglobina wzrosła, wiec sok z pietruszki i żelazo w tabletkach pomagaja :) Poza tym wyniki ok. Szyjka zamknieta, 1,5 cm, wszystko w normie. Usg bedzie 18.11 także czekam niecierpliwie :)
Musze przyznać że troche mnie nudzi chodzenie na te wizyty.. choć z drugiej strony pewnie bym była załamana jakby cos sie działo.. ale lekarz nawet nie powie że waga w porzadku czy że wyniki lepsze czy cos.. popatrzy, wypisze zwolnienie, umówi na nast wizyte i koniec tematu. Nawet sama zagadnełam o prochy - bo ogolnie jestem za braniem jak najmniejszych ilosci, i jak mi kazała brac 3xdziennie magnez i potas, a ja biore 1 raz (nie mowiac jej o tym), i spytałam czy moge zmniejszyc to mi powiedziała że skurcze wroca.. Bez sensu to jest dla mnie. Po co obciazac żołądek dodatkowo skoro mała dawka pomaga?

Szyszunia
- gratulacje spokojnej wizyty, spore maleństwo Ci sie szykuje :) Najwazniejsze zeby zdrowe.

Karpula - to masz konkret :) w sumie też bym tak chciała, a nie czekać aż sie wszystko zacznie i sie stresowac dodatkowo...

reklama
Dziewczynki ! gratulacje udanych wizyt ! Dzieciaczki ładnie wam rosną :tak:
Lucere - świetnie że z krewką lepiej :tak:mi po porodzie strasznie spadła ...z 13 do 7 :szok: ale poród miałam mocno krwisty ...

Ja po wizycie macankowo szyja 2 cm i po 3 dniach odpoczynku z rozwarcia na palec nie ma śladu ! na ktg ani 1 skurczu ! będziemy powoli odstawiać leki i szykujemy sie na 22.11 ew 29.11 bo mój gin ma w tedy dyżur i chce powołać na świat moje dziecie !
Matko to raptem 2 tygodnie ! dziś albo jutro usg żeby wagę sprawdzić ... ja szacuję 3500 ciekawe o ile się pomylę ...

Do góry