reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Pięknaszyszunia gratulacje z udanej wizyty. Tym, że lekarz marudził o Twojej wadze nie przejmuj się. Najważniejsze że z maluszkiem wszystko ok. A czemu przesunęli Ci termin porodu? Jaki miałaś wcześniej ustalony?

Ten lekarz to z NFZ-tu termin na 2/12 a prywatny na 6/12 i temu bardziej wierze, ale wiadomo dziecko sobie datę wybierze, oby nie listopad!:-)

Karpula gratulacje;-)
Mamaktosia, będzie dobrze, no stress:tak:

reklama
Dziewczyny gratuluje wszystkim udanych wizyt i dobrych wieści. Oby tak do końca :-)

Mnie wizyta czeka jutro. Zobaczymy co powie... coś czuje że dzidzia będzie duża :tak:

Arteofbeauty, również mam wadę wzroku. Byłam w poniedziałek u okulisty żeby sprawdzić jaki jest stan siatkówki. O to poproś na wizycie. Sama wada nie jest wskazaniem do cc, tylko czy siatkówka się nie rozwarstwia (a czasami idzie to w parze z dużą wadą). U mnie siatkówka ładna i można rodzić SN, tylko żeby prosić o zzo i zmniejszyć wysiłek (no zobaczymy :-D). I po porodzie do kontroli czy dalej jest ok

Szyszunia no to spore te panienki :) No a wychodzi na to, że jednak pomyłki zdarzają się dość często
Laurka no to będzie niespodzianka ;)
cosiek oo super, że dziś też czujesz się ok (bo właśnie neidawno na głównym o to pytałam heh) No to większość za dziewczynką, więc pewnie tak zostanie :)
Arteofbeauty może coś nie tak u Ciebie ta księgowa składa, bo to aż dziwne jest, żeby tyle miesięcy pieniedzy nie dostawać...
lucere lepiej niech te wizyty będą nudne :)
mamaktosia nooo proszę, super wieści!!! Boziu u Ciebie to juz naprawdę CHWILA! No ja obstawiałam Ciebie, jako pierwszą rozpakowaną, więc ciekawe jak to będzie he i powiem Ci, że też ciekawa jetsem, ile waży te Twoje Maleństwo :)

No piekne dzieciaczki dziewczyny:)
Piekna racja dzidzia wybierze sama..mój gin nie przekładał ani razu terminu mimo drobnych odchyleń w usg bo jak mówi kilka dni w tą czy w tą jest bez różnicy. Dwa tyg w przód i tył to jest termin:)

Mój gin nie jest fanem 42 tygodnia , bo ani dziecku , ani matce to nie służy .... ale 40 tc jest ok ;-) i jak nic się nie kluje to zaproszenie do szpitala , no może inaczej sprawa wygląda jak dziecko jest malusie ok 3 kg , albo kobitka z łatwością urodziła 2 dzieci po 4,5 kg , a inaczej jak ktoś ma problemy zdrowotne jak ja , i wie że przy porodzie 4 kg miałam komplikacje , mam zciśnienie miednicy , spojenie się rozłazi ...a młody zapowiada się na minimum 4,5 kg ... to po co mamy się męczyć i ja i dziecko ?
Cieszę się że trafiłam na takiego gina który ma indywidualne podejście do każdego przypadku:tak:
Ale tak jak piszecie to są plany i może z nich nic nie wyjść bo życie lubi płatać figle , miałam mieć poprzednio bezbolesny szybki poród maluszka 3200 i mimo że w szpitalu się upierałam że mój lekarz powiedział że ok 4 kg , oni mieli swoje mądre usg ...i poród był jaki był , okropny , długi i bolesny , straciłam mnustwo krwi i dochodziłam do siebie ponad 2 mc ...

hej dziewczyny, ja po ponidzialkowej wizycie wiesci mam takie , skierowanie na cc do szpitala mam na 18 listopada, chyba ze by sie cos dzialo to mam przyjsc wczesniej. Zuzia wazy miedzy 2600 a 2700 , wiec ponad 3 kg powinna miec :) to juz zaledwie 11 dni :) oj czlowiekowi az sie wierzyc nie chce:)
mama ktosia - kurcze twoja dzidzia szaleje hehe:)
karpula to u ciebie tydzien pozniej , zobaczysz jak to zleci:)

reklama
BAŚKA super wieści!!! to znaczy ze kolejna z was na grudzień się wypięła:-D

Ciekawe ile nas grudniówek zostanie????

MAMUŚKA dzięki, dzisiaj już nawet no-spę odstawiłam i żadne skurcze nie wróciły

MAMAKTOSIA ale masz wspomnienia z pierwszego porodu, biedulko nie zazdroszczę :no:
ooo MARKA i Ty też listopad, żartuje dziewczyny, najważniejsze żeby wszystko było ok z Wami i dzidziusiami. Dużo cc się szykuje.

Do góry