reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

awunia gratki udanej wizyty :yes:
A co do pakowania i facetow to moj pewnie w komorce by zapisal co ma wrzucic do torby i gdzie to jest bo on zielony w tym gdzie co trzymam :-D Choc na szczescie wrazie czego szpital da mi wszytsko no oprocz grzebienia czy szczotki do wlosow bo tu nawet w lazienkach sa jednorazowe szczoteczki do mycia zebow z nalozona pasta!

reklama
dziewczyny, odkryłam wczoraj znośny sposób na żelazo :) wiecie że go dużo w pietruszce.. a ja nie cierpie pietruszki :/ ale zrobiłam napój ze świeżej pietruszki i daje rade :)

Wystarczy cukier, cytryna, pietruszka świeża i woda - no i koniecznie blender (albo TM).

Jakbyście miały chęc to napisze proporcje na watku kuchennym :)

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi ;) No ciekawa jestem jakby mój M się sprawdził w pakowaniu, ale wolę chyba jednak nie sprawdzac hehe
Awunia super, że wizyta udana
Lucere wrzuć:) co prawda mam w normie, ale ja lubię pietruszkę, więc może mi posmakuje ;);)

Witajcie poweekendowo. Ja właśnie odebrałam wyniki badań. Myślę, że nie są najgorsze- nawet hemoglobina poszła do góry :-)
Tylko pomimo brania żelaza dalej mam Hypochromia+
Czy któraś z was też to ma?
Jutro wizyta- już nie mogę się doczekać aby zobaczyć maleństwo :-):-)

Hej...ja wpadam na chwilke powiedziec co tam na wizycie w czw....potem nadrobie wszystko.

A wiec ktg wyszło ładnie nagrałam sb bicie serduszka na tel i zrobiłam fotki na pamiatke wydruku ktg :-D
Potem badania...powiedziałam pani doktor ze boli mnie strasznie brzuch i mam bole jak na @ do tego kłuje po prawej str przeraziła sie bo mowi ze to za szybko zeby bylo ich az tyle....zaraz mnie zbadała i zrobiła usg dowcipne zeby spr macice...powiedziałą ze jest ok ale mam spowolnic nie dzwigac a prace w domu ograniczyc do minimum....ja mowie ze mam małe dziecko i ciezko. A ona ze rozumie ale choc 2 tyg zebym uwazała jak sie da bo te bole czasem sa normalne a czasem prowadza do porodu i to szybkiego a ze wzgledu na to ze mała jest ur w 36tc to ona sie boi....Ja w sumie tez wiec staram sie lezec ile sie da..powoli pakuje torbe zeby byc spokojna... na nast tydzien kolejna wizyta 7.11 i wtedy kaze sie czy czasem nie musze miec wizyt co tydzien...oby nie bo zeswiruje.

Trzymam kciuki za wizytujące....a wizyty poczytam popoludniem jak małą bedzie spać:)

Ja po wizycie z dzidzia wszystko w porzadku .Moj doktor sie smial ze na odchudzanie mnie wysle jak tak dalej pojdzie bo od ostatniej wizyty 10 kilo przytylam;-) a potem powaznie ze musze przy tych bolach uwazac czy nie puchne , kazal jak najwiecej odoczywac z nogami w gorze spac na boku lewym bo wtedy nie odciazona jest jakas tetnica i tez w miare mozliwosci poduszki pod nogi p[odkladac do snu... Jutro musze isc do niego do przychodni po skierowania na badania na nfz ... A i wyszla mi czystosc pochwy 4 stopnia i wszystko co mozliwe mam hehe nie wszystko ale grzybow i roznych bakterii multum dostalam leki jakies chemioterapeutyki i zobaczymy co dalej :tak::tak:

reklama
polcia - jak lekarz tak mówi to lepiej odpoczywac.. ale też masz rację że przy starszym dziecku to trudno odpoczac i nie dzwigac...

smutnamama - 10kg?? wow! to jestes niezla. Moze to woda właśnie.. a na grzyby i inne takie bierz prochy koniecznie :) Najwazniejsze ze z dzidzia dobrze :)

Do góry