reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Dziewczyny właśnie, bo vici pisze, że u niej w szpitalu się przebierają, a Wy bierzecie jakieś ciuchy do "latania" po szpitalu, czy w koszulce i szlafroku? Ja w życiu nie leżałam z żadnego powodu w szpitalu i nie wiem jak to jest :zawstydzona/y:;-)

reklama
Mamuska w mojej rodzinnej miejscowosci w Klodzku nie ma szans na inny stroj jak koszula nocna i szlafrok a tu w Austrii na kazdym oddziale ludzie smigaja "po domowemu" a tylko na noc sie ubiera pizame czy koszule.Jak rodzilam Victora to dziewczyny po sn nie mogly nawet majtek nosic,co prawda nosily i tylko przed wizyta szybko chowaly :-D

byłam na oddziale poporodowym gdzie zamierzam rodzić i tam jest tak GORĄCO że dziewczyny chodzą w samych piżamach. I zastanawiam się czy brać szlafrok bo mój jest taki gruby że można w nim w grudniu po dworze chodzić.
Położna nam doradziła, żeby pierwsze ubranko dla dziecka mieć na wierzchu torby żeby tatusiowie w amoku nie szukali po całej torbie :-) i żeby w ogóle ich z tą zawartością poznać, bo nie każdy wie jak wygląda podkład

Umnie w szpitalu na ginekologi można w dresie albo w getrach , ale na położniczym odpada , bo tu nawet z majtkami po porodowymi jest ciężko , bo rana ma się goić i chodzą kilka razy sprawdzać co się " tam " dzieje ....ostatnio urodziłam we wtorek nad ranem o 3:50 a w domu byłam w czwartek.... da się przeżyć te 2 dni w piżamie ;-)a nawet 3 ...

mb mowisz na kolkach,ja tez mam jedna na kokkach 3 poziomowa,ale kazdy poziom mozna zamknac i miec 1 tylko,,hm dobry pomysl,bo sie martwilam ze nie mam walizki...

karpula ło matko za 4 tyg...jacie to za niedlugo kochana...

agkrk no to niezle..zdazysz kochana...a wieszcie tak pomyslalam,ze jakby mieli nas spakowac faceci to co by nas wsadzili do toreb??? hee i do jakich..do reklamowek?? hihi

oregano dokladnie..hee

mamuska ja w samej pidzamce mam zamiar byc,bo wygodniej,a przebierac sie no co ty,,za leniwa jestem...

mamaktosia pewnie ze tak:)

ooo Koralikowa zdziwiłabyś się:)
Jak byłam w szpitalu w 7 tc i okazało się, że muszę zostać na kilka dni to mąż całą torbę mi spakował sam. I było w niej wszystko, począwszy od ubrań, bielizny, przez sztućce, wkładki i papier toaletowy. Dosłownie zapomniał tylko grzebieniu do włosów:) Ale bez niego dało się przeżyć do następnego dnia:)
Morał taki, że mężowie są czasem bardziej zorganizowani niz my i potrafią zaskoczyć:)

Ja po wizycie:-) Dziś był podgląd, słuchanie serduszka, sprawdzenie wyników i wymaz na paciorkowca :-) Wszystko w porządku, wyniki w normie, a wyniki wymazu do odebrania w poniedziałek i pewnie wtedy usg będę mieć :-) Ciśnienie też w porządku, waga ok, nikt mi nie mówił, że za dużo przytyłam;-) Jednym słowem do przodu:tak:

reklama
awunia1234 gratulacje z udanej wizyty. Super, że wszystko jest tak jak być powinno :-)

Mamuśka ja zamierzam zabrać ze sobą do szpitala spodnie od dresu i do tego jakiś t-shirt. W ciągu dni będę w tym chodzić a na noc koszula do spania. Ale wiadomo to wszystko tylko do czasu porodu, bo potem trzeba wietrzyć krocze więc zostaje tylko w koszuli i ew.szlafroku śmigać

Do góry