reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

mamaktosia jaka małpa! a co jej do tego ile kto waży!? Ja przed ciążą ważyłam niewiele więcej niż Ty teraz, i jakoś mi nikt uwag złośliwych nie robi..;/
Domi 85 super, że wizyta udana i jaką drobinkę masz:-)
majka ja co 2 wizyte dostaję badania z krwi, a co wizytę mocz. Wymaz na paciorkowca będę miała robiony u gina za 3 tyg, a z krwi mam zrobić tradycyjnie morfologię, VDRL, HBsAg, anty HCV, anty HIV i krew.

reklama
ojej mamaktosia - co za wredota:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: niektorych to na prawde.. ahh:dry:

ja hemoglobine mam 9.8 teraz:dry: nie wiem jak to wyglada bo nigdy nie mialam zadnych problemow
ani przy Olivii ani przy Piotrku

ta pannica jest mega zachlanna:-D

a soczek polecam - do roboty:tak:

No ja też co wizytę robię morfologię i mocz. A te wszystkie toxo, VDRL, HBsAg, anty HCV, anty HIV robiłam na początku ciąży. Ciekawe czy będę musiała je powtarzać? Mam nadzieję, że nie bo chodzę prywatnie a te dodatkowe badania były dość kosztowne.

majka ja część tych też robiłam na samym początku tylko HIV i żółtaczki typu c nie robiłam. Niektóre też trzeba powtarzać, ja też chodzę prywatnie i ładnie mnie na sam koniec szarpnie.. później pewnie krzepliwość krwi i inne trzeba będzie zrobić.. ehh

JA to w pierwszej ciąży nie miałam, żadnych badań oprócz krew i mocz. W tej ciąży dostałam skierowanie z pakietem na WR, Toxo, Różyczkę, hiv, HCV glukoze na czczo i inne które są w karcie ciąży oprócz tego HBs. Robiłam te badania pod koniec 5 miesiaca
MAmaktosia
co za wstrętne babsko. Specjalne tak walnęła, żeby ciebie zdołować, ale ty jej dogadałaś i dobrze. Moja teściowa też jest z takich osób. Zawsze coś mi walnie. Teraz przytyłam 6kg a ona i tak że ale ja już gruba, ze mi w du.. poszło, ja mówię chyba normalne w końcu w ciąży jestem i to w 7 miesiącu
AG-krk a do czego tą krzepliwość krwi sie robi

Wiecie co w pierwszej ciąży przytyłam 34,5 kg i nikt mi morałów nie prawił , nigdy nie miałam problemów z wagą i poza ciążą mam wagę z 8 klasy podstawówki i 2 pierwszych liceum tzn 54 - 57 kg jak na dorosłą kobietę z dużymi piersiami i pupą to chyba na słonia nie wyglądam :eek: no ale może miała zły dzień :-D staram się nie wcinać kto ile waży bo to sprawa osobista , pozatym chodzę do lekarza i gdyby coś strasznego się dzialło to by mi zwrócił uwagę .... ale mnie zna 7 lat i się nie martwi bo wie że 2 mc po porodzie ważyłam 58 kg .... ale babce ulżyło i miała udany dzień dzięki mojej wadze .... na zdrowie :-D

marka ło matko...mloda niech czeka spokojnie..a ty uwazaj na siebie kochana,na was:)

tiluchna mniam zazdroszcze sokuu...

agkrk tez robilam te wszystkie badania....co dwa miesiace robie mocz i morfologie,a inne tak rozbite mam,ale duzo juz ich mialam,to fakt...lepiej dmuchac na zimne...

niezapominajka fajnie ze oki,,,kurde mowisz zylaki nie zejda....ech a z cyckow chyba zejda co???

reklama
mamaktosia ona sama siebie znieść nie może, więc się wyżyć na kimś musiała małpa!
AgKrk no to ja to wsyztsko miałam na początku ciąży robione, teraz mam powtórzyc toxo (choć wychodziło, że przechodziłam przed ciążą już) i przeciwciała
Ja właśnie też jutro lecę na krew i oddać mocz, a w śr wizyta;)

Do góry