vici
mama Victor´a & Raphael`a
Co do wizyt to Pl jest duzo lepsza ,obowiazkowe tutaj jest tylko 5 wizyt u lekarza a potem pod szpital sie przechodzi.Z 5 wizyt 4 sa z usg i na kazdej pobieraja krew,badaja mocz,cisnienie,wage.Co prawda mi w sumie wyjdzie 9 wizyt w tym 8 z usg ale tylko dlatego,ze gin zalozyl ksiazeczke w ostatnim mozliwym terminie wlasnie po to aby na poczatku moc kontrolowac ciaze czesciej.Jak bym chciala wiecej to musze isc prywatnie no i niby chcialam ale za duzo sie dzialo i jakos mi nie wyszlo Jak to wyglada w szpitalu to nie wiem dokladnie bo pierwsza ciaze prowadzilam w Pl i tam tez rodzilam.Wiem tylko,ze robia ktg i krew ale o czestosci wizyt nie wiem.No i na poczatku dostaje sie wszystkie dokumenty do wypelnienia i w razie wczesniejszego porodu oni juz wszystko maja wypelnione wiec przyjezdzam i rodze.Rozmowa z anestezjologiem tez jest przy meldunku aby na spokojnie wyjasnil co i jak i w razie co podpisy sie zostawia na odpowiednich "papierkach" i przy porodzie mozemy sie skupic na nas i maluszkach a nie wypelnianiu stosu dokumentow.