reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Co do wizyt to Pl jest duzo lepsza ,obowiazkowe tutaj jest tylko 5 wizyt u lekarza a potem pod szpital sie przechodzi.Z 5 wizyt 4 sa z usg i na kazdej pobieraja krew,badaja mocz,cisnienie,wage.Co prawda mi w sumie wyjdzie 9 wizyt w tym 8 z usg ale tylko dlatego,ze gin zalozyl ksiazeczke w ostatnim mozliwym terminie wlasnie po to aby na poczatku moc kontrolowac ciaze czesciej.Jak bym chciala wiecej to musze isc prywatnie no i niby chcialam ale za duzo sie dzialo i jakos mi nie wyszlo:eek: Jak to wyglada w szpitalu to nie wiem dokladnie bo pierwsza ciaze prowadzilam w Pl i tam tez rodzilam.Wiem tylko,ze robia ktg i krew ale o czestosci wizyt nie wiem.No i na poczatku dostaje sie wszystkie dokumenty do wypelnienia i w razie wczesniejszego porodu oni juz wszystko maja wypelnione wiec przyjezdzam i rodze.Rozmowa z anestezjologiem tez jest przy meldunku aby na spokojnie wyjasnil co i jak i w razie co podpisy sie zostawia na odpowiednich "papierkach" i przy porodzie mozemy sie skupic na nas i maluszkach a nie wypelnianiu stosu dokumentow.

reklama
Ja mam różnie najpierw co mc , potem co 3 tygodnie , jak się coś działo to szłam między wizytami , albo na nfz albo prywatnie , teraz ostatnie 3 wizyty wychodzą takco 10 - 14 dni przez to rozwarcie ,ale wo,ę częstewizyty niż leżenie w szpitalu , w środę kończy mi się L4 więc znów wizyta , ale tylko macanki ;-) bez usg ...

i po wizycie z moim małym jak najbardziej wszystko okej waży 1800 i około 40 cm, ale nie mogl dodkladnie go zmierzyc bo byl skulony :-) robił mi usg 4 D mały tak ślicznie wygladal - stwierdzilam ze nosek ma po mnie :D ułozony jest głowkowo i pytalam czy moze sie przekrecic, ale lekarz swtwierdzil ze juz raczej nie. Zakrywal sobie dzisiaj buzke raczkami, kochany :) płyn owodniowy w normie takze wizyta udana nastepna za 3 tyg. 12 listopada ;-)

reklama
Do góry