reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Marika jeśli ciąża przebiega bez żadnych komplikacji od samego początku to podobno nie trzeba chodzić na kontrole częściej niż co 4 tygodnie. Też myślałam,że od 7 miesiąca będę chodziła co 2tyg. ale widocznie nie ma takiej potrzeby :) Tak jest przynajmniej w mojego gina, nie wiem jak tam u innych :-)

Ten u ktorego bylam prywatnie to mowil, ze wystarczy przychodzic co miesiac albo i dluzej.
Z poprzedniej ciazy wiem, ze przy koncowce ciazy 4 tyg to bardzo duzo i wszystko sie moze wydarzyc

Ja od początku chodziłam co 4 tygodnie, teraz następną wizytę mam za 3 . Myślę, że tak do końca będzie chyba, że ciąża przenoszona będzie to częściej tak mi się wydaje. ;-)

Mamuśka ja niektóre też robiłam na początku, ale trzeba coś powtórzyć np HCV robiłam , ale nie szczepiłam się dodatkową więc tak w razie czego muszę zrobić, toxo też przechodziłam i juz nie robię:tak: to chyba zależy od ginekologa jakie badania daje. Kuzynka męża chodzi na NFZ i nie ma żadnych badań tylko morfologia i mocz a jest już w 28 tyg. aa glukozę miała ale 50 nie 75 jak ja.

reklama
Do góry