reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Tiluchna to dobrze, że się nie boisz! Najważniejsze to dobre nastawienie ;)
Koriander właśnie, szybko urośnie to się długo nie będzie topił :p
Ag krK Ja też :) ale teraz to już szybciutko poleci...

reklama
Tiluchna - no ty kolejny duży dzieć się szykuje :-D trzymam kciuki za wyniki .
Mamuśka - ja ostatnio kupiłam 56 i młody ani razu nie ubrał :baffled: zobaczysz jak ci dzieć będzie rosnął , a w razie czego w dzisiejszych czasach kupisz ciuszki wszędzie , a w tesco 24 h na dobę . Kup po kilka sztuk , ale ja bym nie przesadzała , bo szkoda kasiorkę w błoto wywalać :tak:

tiluchna oby wyniki sie poprawily no i niezla waga sie szykuje :szok:
koriander ja stawiam na 62 bo Victor mial przy porodzie 58 i wiekszosc 56 byla na styk lub mala :confused2: jak by co pare mniejszych tez mam i do szpitala wezme takie i take w razie co.
ananaska wspolczuje glukozy ale i tak chyba po terminie bo z tego co wiem to gora 28 tc sie robi a jak wyniki znasz juz?

i ja po wizycie dziś. dowiedziałam się, że moja biegunka i skurcze to nic poważnego. :tak: ale nadal mam 500 leukocyty w moczu i liczne bakterie.. i moja gin sama nie wie dlaczego któryś raz z kolei tak mi wychodzi :wściekła/y: żadnej infekcji nie mam, grzybicy też nie.. zbadała mnie, szyjka króciutka dość i główka bardzo nisko, macica spięta :-( jedyny plus z tego, że wszystko pozamykane, rozwarcia nie ma. A skierowanie na patologię ciąży, bo właśnie ta główka niziutko i macica spięta nadal pomimo tego, że biorę Nospę i Asmag, i nawet na usg musiała dość nisko zjeżdżać, już na kość łonową :szok: obserwacja i coś dożylnie mam dostać. mówi, że byłaby skłonna po 36tygodniu rozwiązać. ciekawe co w szpitalu mi powiedzą, wybieram się za tydzień..

cayoka dobrze,ze skurcze i biegunka to nic powaznego z tymi bakteriami w moczu to niefajnie tym bardziej,ze nie wiadomo z kad :cool: Ciekawe co ci w szpitalu powiedza a jak gín by widziala rozwiazanie ?Po 36 tc wywolywac czy cc.Ty za tydzien a ja za 2 ide sie dwiedziec cos wiecej.

cayoka ja na początku ciąży miałam problemy z moczem i licznymi bakteriami. Podobno to taka "uroda" niektórych kobiet , że łapią dość często takie infekcje a po drugie będąc w ciąży jesteśmy częściej narażone na tego typu infekcje. Co do szpitala mam nadzieje, że pomogą i dotrwasz minimum do 36 tygodnia;-):tak:

cayoka -kurcze dziwne :eek: a dostawałaś jakiś antybiotyk ( przepraszam może przeoczyłam :sorry: ) ja cały czas miałam dobre wyniki , a wczoraj sprawdziłam swoje na necie i leukocyty 3 -5 i pasma śluzu :baffled: niby tragedi nie ma , ale jak mnie bolał pęcherz to mocz był dobry , a teraz jak nie boli to coś wyszło.
A 36 tc już niedługo :tak: dasz radę ! mi gin powiedział że 37 - 38 zależy czy wywołanie czy cc, ale wiem z doświadczenia że lepiej nie planować bo różnie może jeszcze być ....

i ja po wizycie dziś. dowiedziałam się, że moja biegunka i skurcze to nic poważnego. :tak: ale nadal mam 500 leukocyty w moczu i liczne bakterie.. i moja gin sama nie wie dlaczego któryś raz z kolei tak mi wychodzi :wściekła/y: żadnej infekcji nie mam, grzybicy też nie.. zbadała mnie, szyjka króciutka dość i główka bardzo nisko, macica spięta :-( jedyny plus z tego, że wszystko pozamykane, rozwarcia nie ma. A skierowanie na patologię ciąży, bo właśnie ta główka niziutko i macica spięta nadal pomimo tego, że biorę Nospę i Asmag, i nawet na usg musiała dość nisko zjeżdżać, już na kość łonową :szok: obserwacja i coś dożylnie mam dostać. mówi, że byłaby skłonna po 36tygodniu rozwiązać. ciekawe co w szpitalu mi powiedzą, wybieram się za tydzień..

hej! Jestem na tym forum od początku, ale bez większej aktywności, co związane jest z dużą aktywnością w realu ;p

Otóż od początku ciąży brałam 5razy antybiotyk na leukocyty i bakterie w ciąży. Rzeczywiscie, u niektórych taka uroda... Mimo,ze jem żurawinę, piję dużo soku z cytryny, używam płynu do higieny intymnej o ph 3.5 to i tak praktycznie co miesiąc to wszystko się mnie czepia///

Miałaś robiony posiew moczu?

cayoka dobrze, że rozwarcia brak, że wszystko pozamykane i te skurcze i biegunki to nic złego:tak: A z tymi bakteriami, to nie wiem, co i poradzić, nie miałam z tym do tej pory problemów:no: trzymam kciuki za szybkie wyjaśnienie, skąd te bakterie i za dobry poród:tak:

reklama
cayoka to się maleństswo ułożyło...Współczuję tego szpitala, ale najważniejsze, żę pozamykane i nic się nie dzieje... a infekcje bakteryjne i grzybicze w ciąży chyba często się zdarzają! Pewnie " taka uroda"
Dziewczyny jak czytam Wasze wpisy, że tu wywołanie, tam cesarka to dochodzi do mnie, że nasze Maluchy zbliżąją się do nas wielkimi krokami :szok:

Do góry