reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

ananaska wspolczuje przezyc :baffled:
Mamuska u nas tez drobinka rosnie, ja juz sie zabezpieczylam i mam troche ubranek na 50cm, pamietam że bardzo sie przydaly przy corce bo te na 56 fajtaly się na nogach i w rekawach:-)
vici super ze wizyta sie udala! Ja mam 28.10 ostatnie usg przed porodem :szok:

reklama
Koriander jej naprawdę?! Ja mam ubranka głownie na 62, na 56 mam dosłownie 3 pajace, 2 bodziaki... Czyżbym miała dokupić?:) No ja tak obstawiam, że będzie malutki, ale jakoś nie dotarło do mnie, że w 62 może pływać ;D

no i tak
cisnienie ok
dziecko na najwyzszym centylu - zalecony monitoring - jezeli po kolejnym badaniu bedzie dalej na ostatnim centylu albo powyzej - usg na sprawdzenie wagi dziecka - na razie obliczaja do 4500g w terminie :confused2:

no i dzisiaj sie dowiedzialam ze mam powazna anemie

pobrali mi 4 fiolki krwi w tym na sprawdzenie czy nie ma cholestazy - jutro maja sie odezwac z wynikiem

jezeli zelazo nie podskoczy w przeciagu 3 tyg to na kolejne badania (dlaczego taki niedobor)- mozliwy monitoring szpitalny
jezeli wyjdzie cholestaza rowniez monitoring szpitalny

no i mam baba placek:eek:

lece po dzieci

Koriander po Twoim poście zaczełam się głęboko zastanawiać i jednak mam trochę więcej tych malutkich hehe
Tiluchna za to Twoja malutka nie jest wcale malutka ;) Mam nadzieję, że jutrzejszy wynik będzie ok i nie będzie potrzebny monitoring szpitalny, no i, że żelazo podskoczy... Mocno trzymam kciuki Kochana! A Ty bądź dobrej myśli! Żebyś się tylko nie zamartwiała!

dzieki dziewczynki:tak:

nie boje sie jakos .. mysle ze ta anemia wyjasnila moje bole glowy, oslabienie i moze nawet to swedzenie bo jest bardzo sucha skora..
mysle ze bo specjalnych witaminach mi bedzie lepiej:tak:

a co do wagi.. no tutaj troszke mi mina zrzedla
oboje mieli po ok 4kg wiec mali nie byli.. ale jesli do 4500 bedzie czyli na ostatnim centylu to bede naturalnie rodzic
jezeli wyjdzie poza centyl to powraca temat cesarki:sorry:

ale spoko, zobaczymy jak bedzie 1 listopada - bo wtedy kolejna wizyta:tak:
na pewno nie nastawiam sie na male dziecko jesli bede rodzic w terminie;-)

tiluchna najwazniejsze ze mala rosnie, mimo anemii! Cholerne świnstwo, tez ją mam, lykam zelazo, pije wyciągi magiczne i jem ile mogę warzyw i czerwonego mieska. To teraz trzymamy kciuki za pozostale badania i twoje sn!

Mamuska no ja przy corce tez mialam 2-3 bodziaki i pajace na 50cm, reszta 56 i 62cm. Fakt ze dzidzius szybko rosnie, zazwyczaj po mc-u jest już o 1kg więcej więc nie martw sie :-)

reklama
Gratulacje dziewczyny udanych wizyt;-):tak: już nie mogę się doczekać tych "naszych" maluchów:-D
Tiluchna ładna waga Twojej panny :szok: mam nadzieję, że wyniki będą zadowalające;-)

Do góry