reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Dziewczynki namieszałam wam ja ;-):-D z usg wychodzi z nogi 36 a z reszty 37 tc ale z miesiączki mam 33 tc i ja trzymam się Om ale gin wypośrodkował i jak w ciągu mc nic się nie wykluje to ok 25 .11 wywołanie albo cc i w książeczce ciąży też mam termin zmieniony na 25.11 więc wg om skończony 37 tc ...:tak: a wg usg 41:-D

reklama
mamaktosia czyli w sumie z wielkosci dziecka wychodzi jakbys zaszla miesiac wczesniej w ciaze:szok: bo to az 4 tyg roznicy:-) wow.. a byloby to mozliwe? mialas regularny okres?

25.11 o jaaaaa :-):-)

to i ja się melduję po wizycie, hemoglobina 11.0, i hematokryt niski, 32. Dostałam femibion vita ferr (żelazo), HCV ujemne. Zwolnienie przedłużone, nast wizyta za 3 tyg, mam kolejne badania z krwi do zrobienia i będzie wymaz z pochwy (to będzie w 33+4 tyg). I chyba tyle :) serduszko łądnie biło, szyjka zamknieta, 1,5-2 cm.

Tiluchna na 100 % jajeczkowanie było 22 / 23 marzec bo 21 jeszcze było całe a 24 już go niebyło tzn pękło , to był 1 mc bez tabletek anty , nie ma możliwości pomyłki , dzieć duży i tyle :tak: Z Olim miałam 3 tyg różnicy , a teraz 4 tyg ...

mamaktosia naprawdę duży ten Twój Maluszek...
lucere dobrze, że wizyta udana. A to HCV teraz Ci powtarzali, czy jak? A USG kiedy,czy ty już po?

Ja melduję się po USG. Synek waży 1500g, należy raczej do mniejszych dzieci, jest o jakieś 3-4 dni mniejszy niż wynikałoby z OM, ale wszystko w granicach normy. Łożysko się podniosło, już nawet nie mierzył mm, bo powiedział, że widać, że wysoko, a i Antek obrócił się już główką w dół, więc same dobre wieści ;)
W domu zauwazyłam tylko, że nie mam zmierzonej szyjki, nie wiem czemu, czy jakoś umkneło mu, czy co..
Za tydzień w środę mam wizytę, więc do tej pory muszę zrobić mofrologię, toksoplazmozę i mocz
i to chyba tyle... ;)

reklama
Do góry