reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Dziewczynki namieszałam wam ja ;-):-D z usg wychodzi z nogi 36 a z reszty 37 tc ale z miesiączki mam 33 tc i ja trzymam się Om ale gin wypośrodkował i jak w ciągu mc nic się nie wykluje to ok 25 .11 wywołanie albo cc i w książeczce ciąży też mam termin zmieniony na 25.11 więc wg om skończony 37 tc ...:tak: a wg usg 41:-D

reklama
mamaktosia czyli w sumie z wielkosci dziecka wychodzi jakbys zaszla miesiac wczesniej w ciaze:szok: bo to az 4 tyg roznicy:-) wow.. a byloby to mozliwe? mialas regularny okres?

25.11 o jaaaaa :-):-)

to i ja się melduję po wizycie, hemoglobina 11.0, i hematokryt niski, 32. Dostałam femibion vita ferr (żelazo), HCV ujemne. Zwolnienie przedłużone, nast wizyta za 3 tyg, mam kolejne badania z krwi do zrobienia i będzie wymaz z pochwy (to będzie w 33+4 tyg). I chyba tyle :) serduszko łądnie biło, szyjka zamknieta, 1,5-2 cm.

Tiluchna na 100 % jajeczkowanie było 22 / 23 marzec bo 21 jeszcze było całe a 24 już go niebyło tzn pękło , to był 1 mc bez tabletek anty , nie ma możliwości pomyłki , dzieć duży i tyle :tak: Z Olim miałam 3 tyg różnicy , a teraz 4 tyg ...

mamaktosia naprawdę duży ten Twój Maluszek...
lucere dobrze, że wizyta udana. A to HCV teraz Ci powtarzali, czy jak? A USG kiedy,czy ty już po?

Ja melduję się po USG. Synek waży 1500g, należy raczej do mniejszych dzieci, jest o jakieś 3-4 dni mniejszy niż wynikałoby z OM, ale wszystko w granicach normy. Łożysko się podniosło, już nawet nie mierzył mm, bo powiedział, że widać, że wysoko, a i Antek obrócił się już główką w dół, więc same dobre wieści ;)
W domu zauwazyłam tylko, że nie mam zmierzonej szyjki, nie wiem czemu, czy jakoś umkneło mu, czy co..
Za tydzień w środę mam wizytę, więc do tej pory muszę zrobić mofrologię, toksoplazmozę i mocz
i to chyba tyle... ;)

reklama
Do góry