reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Ja po wizycie . Robiłam krew i mocz i przeciwciała , wyniki po południu a przeciwciała za 4 dni . Dostałam skierowanie na wymaz na przyszły tydzień . Ktg bez zmian ( ale brzuch twardnie nawet po 15 razy , ale jak leże na ktg , nie chcetwardnąć :-D) szyjka 3 cm , lekki lejek , ale gin powiedział że luz jakby miała na tym etapie( 33tc z om a 36 - 37 usg ) 2 cm to byłoby dobrze . Za tydzień znowu macanki :-D No jak się wcześniej nie wykluje do 37 tc to cc albo wywoływanie ....

mamaktosia - w sumie to nie wywnioskowalam czy dobrze czy zle :zawstydzona/y:
czyli ty masz wedlug usg 36 tydzien teraz?
i jak w 37 tyg cc to znaczy ze za tydzien skoro teraz 36? czy ida wedlug terminu z om?
pogubilam sie:sorry:

mamaktosia to kiedy ten twoj 37tc?? bo suwaka nie ma...

jol duzy maly heee...

oregona ale lala bedzie dorodna:)))

marika nie strsuj sie,,ja mialam clotrimazolum...

Marika - co zdanie to otwieralam szerzej oczy:szok: co za lekarz!:wściekła/y: jesli w ogole lekarz

ja mialam nakaz wstrzymania stosunkow bo lozysko przodujace (pare razy wylamalismy sie:zawstydzona/y:)
a teraz od wizyty spokojnie po 2 razy dziennie bo mam potrzebe:-D
nie rozumiem czemu sex jest w 'normalnej' ciazy zabroniony

i w ogole cala reszta..

gynalgin jest typowym lekiem na stany grzybiczne ale nie wiem jak w ciazy.. mysle ze lekarz wybral tzw mniejsze zlo

Ja mam już wyniki moczu i tak jak czułam są złe:wściekła/y: powtórka z początku ciąży.. Dobrze, że bakterie są nieliczne bo zawsze były dużo liczne, ale jakieś szczawiany wapnia liczne i leukocyty świeże itp:crazy: na dodatek brzuch mi twardnieje przy chodzeniu i ogólnie źle ze mną.. :szok::-D ale się użalam nie??:-p
Jol super, że z maluchem wszystko dobrze! Co do wagi to aż jakaś duża nie jest:-D ale mam nadzieję, że troszkę przystopuje;-). Mi też już młody dokucza chyba do najmniejszych nie będzie należał :-D
mamaktosia a mówiłyśmy, że będzie wszystko okej!!:tak:;-) Ja też się już pogubiłam to za miesiąc już maluszka możesz mieć tak??Chyba jakoś tak pisałaś że 16 go listopada, jeśli dobrze pamiętam ;-)

oregano gratki dużej córci:tak: i udanej wizyty :tak:

Marika30708 yyyyyy...dziwak ten lekarz...oczywiście, jeśli ciąża jest zagrożona, to współżycie jest zabronione, ale że w ogóle??? Ogólnie, jak czytam, co piszesz, to nie mam zbyt dobrego zdania o tym lekarzu, a jak się boisz, to może faktycznie lepiej zaklepać miejsce w klinice:tak: Mam nadzieje, że Ci się uda, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo:tak:

JoL gratki dużego synka i mam nadzieje, że się smyk namyśli i urodzi wcześniej (ale nie za wcześnie), co by mamusi nie dać za dużego wycisku;-)

Ja wizytuję w piątek w następnym tygodniu, też będzie wymaz i dostanę skierowanie na usg, pewno od razu każe przyjść:tak:

mamaktosia ale masz z tymi tygodniami, grunt, że wiesz mniej więcej, co i jak Kochana i że jest ok:tak:

Ag - KrK 89 a użalaj się, a co!:-) a co lekarz na te wyniki?:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
awunia wizytę mam w piątek pewnie da mi coś na to, żeby dalej infekcja nie poszła. Ciekawa jestem kiedy mi wymaz zrobi czy w ten piątek ( nie za wcześnie) czy w listopadzie??

Do góry