reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Ja już po wizycie;-) Młodzież ma już 1,5 kilograma!! Więc mam co dźwigać:-D Ja przez 4 tyg.przytyłam 2 kg no cóż.. taki urok ale nie jest źle jak pani doktor powiedziała od początku ciąży 7 kg na plus. Hemoglobina nie jest najgorsza mam brać żelazo forte i pozostałe tabletki jak ostatnio, następna wizyta 18 go października.
P.S jak na usg zobaczyłam buzię i machający paluszek tak jak na "nu,nu" to aż świeczki w oczach miałam:-D

reklama
ja już po wizycie, moje wyniki glukozy w porządku :) a wizyta miło przebyła, jak zwykle na dzień dobry jak się czuję, co tam u mnie ;-) później wpisanie wyników do karty, ważenie (przytyło mi się troszkę, ale nie mam pojęcia gdzie to idzie :rofl2:) później fotel, pobrała mi posiew GBS, badanie, i bada, bada, bada i mówi, że coś tam twardo jest, myślała, że główka tak nisko, USG i okazało się, że to pupa :-D ogólnie waga Małej 906gramów wzrostowo dobrze, termin się zgadza (26.12), nie chciała się obrócić żeby buźke pokazać, tylko głową była odwrócona, i nogę chwilę widziałam :-) ale kopała, aż mi się brzuch podnosił :-D co wizyte to inaczej jest ułożona, ostatnio była główką, a dziś pupką. Pod koniec moja ginekolog powiedziała mi, że widzi i czuję, że mam skurczoną macicę bardzo, i przepisała nospe i asmag każdy 3x1 każdego dnia. Mam więcej leżeć, i szczególnie sie nie denerwować, nie stresować, bo mogę urodzić wcześniej. (ale jak tu się nie stresować jak tu tyle problemów :-()
coś tam jeszcze o badaniach mówiła, kolejne skierowanie morfologia, mocz, jeszcze mam na toxo drugi raz zrobić. Mówi, że powymyślali tyle tych badań, i nawet mi pokazuję, że jest ustawa o tym i że trzeba. Bo jak coś to na lekarza każdy zwala. Na nastepnej wyzycie dostane jeszcze raz sierowanie na powtórkę kilki badań. A wizyta na 4 tygodnie.

aa, własnie wyczytałam w mojej karcie ciąży, że mam skróconą szyjkę macicy.. kurczę, boję się troszkę, że mogę urodzić wcześniej..

Ostatnia edycja:
I ja melduję się po wizycie:)
Wszystko w najlepszym porządku. Córeczka ma również 1,5 kg..aż się zdziwiłam że tak urosła w ciągu 3 tygodni, jest raz większa niż była. Następna wizyta 10 października.:-)
cayoka i Aga-krg gratuluje udanych wizyt.

Gratulacje udanych wizyt !
cayoka - nie zamartwiaj się , też mam skróconą i w kształcie v i jak dobrze pamiętam to nie tylko ja ;-) trzeba bardziej uważać i leżeć , mi się skróciła do 4 cm i kształt v , tydzień później miała 5 cm i była zamknięta , a 2 tygodnie później 3 cm i znowu v , to się zmienia , trzeba jak najwięcej leżeć .

Ag - Krk - gratulacje dużej dzidzi :) masz co nosic, a 0,5 kg na tydzień to ponoc normalne ;) jak masz 7 kg na plusie to super :)

cayoka - uważaj na ta szyjke - doktor dobrze mowila zebys odpoczywała, odpoczywała i leżała ile sie da :)

mb89 - gratulacje maleństwa :)

Mam wyniki nie wiem jakim cudem ale poprawiła mi się morfologia, mocz ok, żelazo 12,4, glukoza na czczo 4 (norma 3,9 - 5,5), glukoza po 2 godzinach 5,87 (norma do 7,8), tylko tsh mnie zastanawia na początku czerwca miałam 0,375 a dzisiaj 1,558 (norma 0,350 - 4,940)

reklama
Domi 85 wyniki dobre, jeśli mieszczą się w normie to nie ma się czym przejmować :tak: hormony szaleją i czasem jest wiecej czasem mniej ;-) Ja sama co wizyte jak przynoszę wyniki to mam niskie, wysokie, niskie, wysokie :-D

Do góry