reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Dzięki dziewczynki , miałam stresa bo jak Ania napisała że źle się poczuła po badaniu tzn że oblały ją poty ...mnie też oblały , zrobiło mi się gorąco , potem zimno , a potem napisała że ma cukrzycę i tak jak ja duże dziecko , to byłam prawie pewna że mam to cholerstwo !:wściekła/y: Do tego cały dzień po badaniu chciało mi się spać ... ale wyniki były ok , więc się cieszę.
Juteo jeszcze szyjkę pooglądamy , co z rozwarciem , czy się znowu v nie zrobiło ...

reklama
Dzięki dziewczynki , miałam stresa bo jak Ania napisała że źle się poczuła po badaniu tzn że oblały ją poty ...mnie też oblały , zrobiło mi się gorąco , potem zimno , a potem napisała że ma cukrzycę i tak jak ja duże dziecko , to byłam prawie pewna że mam to cholerstwo !:wściekła/y:

U mnie tak samo było, Bąbel też duży, a wyniki dobre. Każdy organizm reaguje po swojemu na taką dawkę cukru, tym bardziej jak nieobyty na co dzień ;-)

Dziewczyny widzę, że jestem 3 osobą która ma wizytę u ginka 24 września. Też do tego czasu muszę zrobić krzywą cukrową, morfologię i mocz....

Dziewczyny nie martwcie się tą krzywą cukrową, cukrzyca w ciąży jak jest pod kontrolą i bez obżarstwa nie jest groźna ani dla maleństwa, ani dla mamy. U mnie cukry ok, tylko musze pilnować zjadanych porcji, ale głodna nie chodzę - a nawet opuszczam posiłki:-)

Ja kilka dni po usg, wszystko w porzadku, mala wazy 767g-25tc, glowka skierowana do dolu.Termin nie ulegl zmianie chociaz nie ma to zadnego znaczenie bo cc ustalone.
Za 3 tyg mam miec robione testy krwi w tym na zelazo i wit D do tego glukoza, chociaz sama systematycznie sprawdzam sobie poziom cukru.
Tyle u mie

Witam.Ja nadal w szpitalu ale dzisiaj po 13tej wychodzę.
Na porodówce mi obliczyli ze teraz mam 27tc co oznacza że powinnam urodzić w połowie grudnia a termin z OM mam na 1 grudnia:dry: no ale cóż niech im będzie jak tak chca.

A więc tak wypisany mam 8 razy Feneterol i 2 razy Izoptin
USG;
położenie główkowe,100% chłopczyk,termin z usg 4 grudnia i waga 1160g,łożysko na ścianie tylnej bez oddzielenia stopień 2

Baśka !! ty sie juz nie wyglupiaj tylko zostan do grudnia w dwupaku !! martwilam sie strasznie o Ciebie..dobrze ze Cie potrzymali troche w szpitalu..

ja bylam wczoraj na tym usg 3d - jak ktoras z dziewczyn wybiera sie do ultramedica to nie polecam...lekarz bardzo szybko przelecial doslownie przez moj brzuch, robil to bardzo mocno...a obraz w 3d widzialam zaledwie 2-3 minuty. reszta to jakze wazne oczywiscie bez watpienia pomiary..ale mimo wszystko mialam nadzieje ze poogladam dluzej moje malenstwo, tym bardziej ze tyle kasy zaplacilam;/

wiec tak:
termin z @ - 28.12
termin z usg - 31.12 (!!!!)
waga - okolo 628 g

lozysko na scianie tylnej
plec - męska na 100% :)
polozenie - podluzne glowkowe
serduszko - 141 u/min

wszystkie inne pomiary zgodne z wiekiem ciazy:))

Baśka super, że dziś do domu wychodzisz!
Aneczka szkoda, że nie jesteś do końca zadowolona z USG..Widzę, że Ty z Krakowa tak jak ja. Jak bym wcześniej wiedziała poleciłabym Ci moja panią doktor, bo naprawdę ona jest bardzo dokładna.;-)Ale najważniejsze, że młody zdrowiutki:-D. Fajny masz termin ciekawe czy do świąt dotrzymasz:-D

reklama
widzę, że dużo z Was ma wizyty po 20-stym września, ja też, tylko 27-go :-D pewnie dostanę skierowanie na usg, tak to morfilogia i mocz, bo resztę mam porobione:tak:

niezapominajka1101 gratki udanej wizyty :tak:

Anneeczka szkoda, że usg nie do końca udane, ważne, że mały zdrowy:tak: termin z usg masz czadowy;-)

Baśka_28 super, że już wychodzisz:-) trzymałyśmy kciuki za Was, teraz dużo odpoczywaj i zero stresów!!:tak:

Do góry