reklama
mamaktosia
Fanka BB :)
Cosiek - dobrze że to tylko anemia , połykasz żelazo i napewno przejdzie W takim razieczekamy na czwartek !
michalina gratuluje coreczki:-) :-) :-) tez chcialam ur w styczniu ale juz mi powiedzieli ze nie ma szans:-\
marka super ze plec potwierdzona...ladnie juz mala wazy
Mi siara pokazala sie dawno ale nie specjalnie duzo tylko mi zasusza sie na sutkach i mam takie jakby grudki....
koralikowa gratki chlopczyka super ze wszystko ok
karpula ale twoja dzidzia juz ladnie wazy :-)
oreganotoz twoj maluszek jeszce troche i 1 g dobije super
mamaktosia super ze wszystko ok
ciosekdobrze ze ok lepsza anemia niz jakoies inne cholerstwa....napychaj sie zelazem l
Ja mam na nast wizycie miec badany cukier jak to tu wyglada nie mam pojecia bo w pierwszej cizy nic nie pilam ani o cukrzxe nie mowili...ta lekarka jest lepsza...wszystko dokladniej itp....
Byle zawsze bylo tu tak pozytywnie:-) :-)
marka super ze plec potwierdzona...ladnie juz mala wazy
Mi siara pokazala sie dawno ale nie specjalnie duzo tylko mi zasusza sie na sutkach i mam takie jakby grudki....
koralikowa gratki chlopczyka super ze wszystko ok
karpula ale twoja dzidzia juz ladnie wazy :-)
oreganotoz twoj maluszek jeszce troche i 1 g dobije super
mamaktosia super ze wszystko ok
ciosekdobrze ze ok lepsza anemia niz jakoies inne cholerstwa....napychaj sie zelazem l
Ja mam na nast wizycie miec badany cukier jak to tu wyglada nie mam pojecia bo w pierwszej cizy nic nie pilam ani o cukrzxe nie mowili...ta lekarka jest lepsza...wszystko dokladniej itp....
Byle zawsze bylo tu tak pozytywnie:-) :-)
Arteofbeauty
Zaangażowana w BB
Badanie glukozy 76g za mną
dlaczego o tym piszę - na forum ,w necie i ogólnie szukając w google znalałam tysiące postów jak straszne jest to badanie.
Piszę by zdementować nie znoszę badań krwi ale jak trzeba to trzeba i tak było dziś.
O 7:30 byłam w przychodni - najpierw pobrana krew standardowo do badań ogólnych a później dostałam kubeczek z roztworem glukozy.
Zgodnie z podpowiedzią lekarza wcisnęłam pół cytryny i robiąc kwaśną minę wypiłam.
Wyczytałam w necie że:
-będzie mi słabo
-niedobrze
-że to najgorsze badanie w życiu
-że biegunka
-że zemdleje itd..
Po wypiciu powiedziałam do męża który wiedział już co przeczytałam wcześniej:
-Wiesz co luzz...smakuje jak woda z cukrem i cytrynką wypiłam duszkiem na spokojnie
mineło prawie 5h i nadal nie ma strasznych opisanych objawów
ok może ktoś czasem się źle czuje i nie mogę nie brać tego pod uwagę ale Ci co czują się ok niech napiszą też bo po co siać panikę u innych kobiet tak jak ja martwiłam się wczoraj
dlaczego o tym piszę - na forum ,w necie i ogólnie szukając w google znalałam tysiące postów jak straszne jest to badanie.
Piszę by zdementować nie znoszę badań krwi ale jak trzeba to trzeba i tak było dziś.
O 7:30 byłam w przychodni - najpierw pobrana krew standardowo do badań ogólnych a później dostałam kubeczek z roztworem glukozy.
Zgodnie z podpowiedzią lekarza wcisnęłam pół cytryny i robiąc kwaśną minę wypiłam.
Wyczytałam w necie że:
-będzie mi słabo
-niedobrze
-że to najgorsze badanie w życiu
-że biegunka
-że zemdleje itd..
Po wypiciu powiedziałam do męża który wiedział już co przeczytałam wcześniej:
-Wiesz co luzz...smakuje jak woda z cukrem i cytrynką wypiłam duszkiem na spokojnie
mineło prawie 5h i nadal nie ma strasznych opisanych objawów
ok może ktoś czasem się źle czuje i nie mogę nie brać tego pod uwagę ale Ci co czują się ok niech napiszą też bo po co siać panikę u innych kobiet tak jak ja martwiłam się wczoraj
angelika1609
Zazdroszczę tak lekkiego przeżycia glukozy
ja nie wciskałam cytryny i też glukozę wspominam dobrze. Wypiłam jak dali.
Takie głosy, że to da się przeżyć i wcale nie musi być to gehenna też powinny się pojawiać, bo inaczej każda nowicjuszka idzie z trzęsącą dupką :-)
Takie głosy, że to da się przeżyć i wcale nie musi być to gehenna też powinny się pojawiać, bo inaczej każda nowicjuszka idzie z trzęsącą dupką :-)
awunia1234
Dla mnie też to nie było nic strasznego, nawet mi ten roztwór smakował, zresztą już o tym pisałam wcześniej :-) Tu dużo zależy od organizmu i nie ma się co sugerować innymi, albo będzie lajtowo albo źle, ale da się przeżyć i potem, jak przyjdzie znów do takiego badania, to człowiek wie, czego się może spodziewać
Pieknaszyszunia
Ja już po glukozie, normalna sprawa, słodka i tyle, wzięłam cytrynkę ale nie użyłam
Jutro wyniki.
Jutro wyniki.
reklama
e tam glukoza w porównaniu z porodem to pikuśtak na pocieszenie..mi dziś internista przedłużyła zwolnienie-kochana babeczka..we wtorek wizyta..w środę usg..
a ta glukoza to chyba jest w różnych porcjach ,nie każdy ma tak samo...ale nie pamiętam juz..dowiem się zapewne po niedzieli...
a ta glukoza to chyba jest w różnych porcjach ,nie każdy ma tak samo...ale nie pamiętam juz..dowiem się zapewne po niedzieli...
Podziel się: