reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Ja też po wizycie, ogólnie wszystko ok tylko anemia mi wyszła i muszę zaprzyjaźnić się z żelazem :no::no::no:

Dzidzię widziałam tylko przez chwilkę, ale serduszko pięknie biło w czwartek mam dokładne usg 3D i wszystkie pomiary.

reklama
michalina gratuluje coreczki:-) :-) :-) tez chcialam ur w styczniu ale juz mi powiedzieli ze nie ma szans:-\

marka super ze plec potwierdzona...ladnie juz mala wazy :happy2:
Mi siara pokazala sie dawno ale nie specjalnie duzo tylko mi zasusza sie na sutkach i mam takie jakby grudki....

koralikowa gratki chlopczyka :happy2: super ze wszystko ok:happy2:

karpula ale twoja dzidzia juz ladnie wazy :-)

oreganotoz twoj maluszek jeszce troche i 1 g dobije super:happy2:

mamaktosia super ze wszystko ok :happy2:

ciosekdobrze ze ok lepsza anemia niz jakoies inne cholerstwa....napychaj sie zelazem :tak:l

Ja mam na nast wizycie miec badany cukier jak to tu wyglada nie mam pojecia bo w pierwszej cizy nic nie pilam ani o cukrzxe nie mowili...ta lekarka jest lepsza...wszystko dokladniej itp....

Byle zawsze bylo tu tak pozytywnie:-) :-)

Badanie glukozy 76g za mną :)

dlaczego o tym piszę - na forum ,w necie i ogólnie szukając w google znalałam tysiące postów jak straszne jest to badanie.
Piszę by zdementować :) nie znoszę badań krwi ale jak trzeba to trzeba i tak było dziś.
O 7:30 byłam w przychodni - najpierw pobrana krew standardowo do badań ogólnych a później dostałam kubeczek z roztworem glukozy.
Zgodnie z podpowiedzią lekarza wcisnęłam pół cytryny i robiąc kwaśną minę wypiłam.
Wyczytałam w necie że:
-będzie mi słabo
-niedobrze
-że to najgorsze badanie w życiu
-że biegunka
-że zemdleje itd..

Po wypiciu powiedziałam do męża który wiedział już co przeczytałam wcześniej:

-Wiesz co luzz...smakuje jak woda z cukrem i cytrynką :) wypiłam duszkiem na spokojnie :)

mineło prawie 5h i nadal nie ma strasznych opisanych objawów :)

ok może ktoś czasem się źle czuje i nie mogę nie brać tego pod uwagę ale Ci co czują się ok niech napiszą też bo po co siać panikę u innych kobiet tak jak ja martwiłam się wczoraj :)

ja nie wciskałam cytryny i też glukozę wspominam dobrze. Wypiłam jak dali.

Takie głosy, że to da się przeżyć i wcale nie musi być to gehenna też powinny się pojawiać, bo inaczej każda nowicjuszka idzie z trzęsącą dupką :-)

Dla mnie też to nie było nic strasznego, nawet mi ten roztwór smakował, zresztą już o tym pisałam wcześniej :-) Tu dużo zależy od organizmu i nie ma się co sugerować innymi, albo będzie lajtowo albo źle, ale da się przeżyć i potem, jak przyjdzie znów do takiego badania, to człowiek wie, czego się może spodziewać :tak:

Ja już po glukozie, normalna sprawa, słodka i tyle, wzięłam cytrynkę ale nie użyłam
wink2.gif

Jutro wyniki.

reklama
e tam glukoza w porównaniu z porodem to pikuś:-Dtak na pocieszenie..mi dziś internista przedłużyła zwolnienie-kochana babeczka..we wtorek wizyta..w środę usg..

a ta glukoza to chyba jest w różnych porcjach ,nie każdy ma tak samo...ale nie pamiętam juz..dowiem się zapewne po niedzieli...
:-D

Do góry