reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Paulette ja bym powiedziała, że może wypisać, choć zapewne zależy to też pd lekarza. Ja wizytę u gina mam za tydz, mocz i morfologia ok, krwinek i białych i jeszcze czegoś trochę za dużo, ale to jedynie jedno miejsce po przecinku, więc moim zdaniem ok :)

reklama
Gratuluję udanych wizyt, zdrowych maluchów i przeżytej glukozy :-)

ja glukozy nie cierpię z 2 powodów ... jest mi po tym meeeega niedobrze ... a poza tym mam jedną jedyną żyłę, z której da się pobrać krew a miłe panie z uporem maniaka próbują się wkłuć gdzie indziej ... tym razem skończyłam z 4 dziurami w rękach i wielkim siniakiem, który utrzymywał się 1,5 tyg :baffled:

Aneczka, Koralikowa, super, że chłopaczki potwierdzone :-)

Michalina, Aneczka ... dlaczego chcecie rodzić w styczniu ???
moja starsza córa jest ze stycznia i nie jestem z tego powodu specjalnie zadowolona ... miałam termin na 2.01 i nadzieję, że uda się urodzić w grudniu ...
młoda jest po nas wysoka, więc w swojej grupie rówieśniczej wygląda jak 'ciocia' ... a poza tym rozwija się bardzo szybko i ewidentnie odstaje od dzieciaków ze swojego rocznika ...
idąc do żłobka miała 2l 8m i nagle zaczęła domagać się smoczka (którego nigdy nie miała), seplenić, choć mówiła bardzo wyraźnie, nawet pieluchy chciała zakładać :baffled: na szczęście szybko jej minął ten etap ...
teraz zaczyna przedszkole i ciekawa jestem jak będzie ... synek koleżanki, który idzie z nią do grupy ciągle jest w pieluchach :szok:
dlatego baaardzo się cieszę, że młody będzie z końca roku ... zamiast cofać się w rozwoju, będzie mógł 'gonić' starsze dzieci :tak:

Marka, u mnie też 3 ciąża i z mleczkiem śmiesznie ...
myślałam, że laktacja będzie trwać nieprzerwanie, bo drugą córę karmiłam bardzo długo i odstawilam dopiero w maju, kilka tyg. po potwierdzeniu ciąży ... ale teraz nie ma śladu mleka, czy choćby nawet siary ... pewnie będzie tak, jak poprzednio, czyli ani kropelki do samego końca, a tuż po porodzie taki potop, że dzieci sie krztusiły a ja się czułam jakbym nosiła na klacie zgrzewkę mleka :laugh2:

ja w sumie jakoś nigdy nie chciałam Maluszka z końca roku. Wydawało mi się, że styczniowy ma jeszcze cały rok przed sobą, ale ciąży nie chcę przenosić ;) Wydaje mi się, że te przenoszenie i czekanie "kiedy już" jest dużo gorsze :)

Ja Wam powiem, że też zawsze marzyło mi się dzieciątko z pierwszej połowy roku, ale z końca to bym nawet nie pomyślała, a tu proszę ;-) Ale nie narzekam, w sumie lubię grudzień (klimat świąt, Mikołajek itp.):tak:

oregano dokładnie:tak:

JoL wiem co czujesz, u mnie też szukają żył, takie są cieniutkie, ale mamy taką fajną babeczkę, która jako jedyna potrafi je u mnie zlokalizować od razu i do niej chętnie idę, tak to męki przeżywam :no:

michalina - gratulacje! i jak tam pan doktor? Macie 3D zdjecia? A ja wlasnie bym chciala urodzic jeszcze w tym roku, własnie tym bardziej jesli bedzie dziewuszka - lepiej zeby była najmlodsza i ciagneła do reszty niż najstarsza i wszyscy chlopcy beda od niej młodsi :) choc fakt że styczniowa bedzie miała rok dłuzsze dziecinstwo :)

anneczka - super wieści :) niech rośnie spokojnie

polcia - gratulacje!

marka - duża dziewucha! :)

Koralikowa - fajnie że chłopak, powodzenia!

a mnie chyba mloda na pecherz uciska bo ciagle mi sie chce siku , troche wiecej wypije i latam jak waroiatka pokoj , lazienka gacie w dol i tak w kolko:) ... ale coz dla malenstwa wszystko hehe:)

JOL w końcu ktoś mnie sensownie uświadomił w temacie dzieci z grudnia i stycznia i chyba mnie przekonałaś :-)

Co za hurtowe robienie glukozy ja też dzisiaj robiłam wynik po 108 więc chyba ok. Jutro wizyta na 16.

reklama
Do góry