reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Hej

Marka super,ze rosnie babiczka-a glukoze 75 mam zrobic przed nast wiźyta,tj. Przed 11.09.

Polcia super,źe potw kobitka,a te kosi pewnie śuper wygladalo.

Mhgchalina graty cory-terminy royne-ja to przed swietami bym chciala ur.

Aneczko tak mialam,zaraz opisze-graty śyna.

Kosiander to mocno trzymam &&&&&&& źa dobre wyniki.

Asia śuper ze cora.

A teraz moja wizyta.
Dzidzia wazy 440gr-jest starsza o 4dni-przesuwa sie termin na wczesniej-z czego sie ciesze-ma polozenie miednicowe-uwaga plec CHĹOPAK,he. Ale potw we wrześniu ale jaja bylo widac í siuśiaka-ja mam jakies zapalenie-dostaĺam tabsy dopochwowe 2 rodzaje.
Nast wiz 11 wrźeśnia.

reklama
koralikowa juz duzy boy:), a jak stwierdzil gin zapalenie... czy infekcje? przez jakies badanie czy poprostu na oko??
pytam , bo czestop ginekolodzy przepisuja globulki a tak naprawde , jezeli juz jest infekcja to oni nie wiedza co to dokladnie i takze czesto sie zdarza ze maja swoj ulubiony lek i kazdej przepisuja , u mnie bylo tak z nie jednym ginem i okazaywalo sie ze te globulki mogli sobie do d..y wsadzic bo po wymazie sie okazalo ze zadne globulki nie dzialaly na ta odmiane, dla nich to rutyna (choc czesto myli) a dla nas sprawa mega wazna.
a co do glukozy , to kiedys slyszalam ze ciezarne tak naprawde nie powinny miec robionego takiego obciazenia wlasnie 75 tylko 50 ale jak widac i mi i tobie dali takie zlecenie, chociaz w pierwszej ciazy i drugiej mialam 50 gr

a mam , pytanie , jak u was z siara... bo u mnie pokazala sie juz w 15 tygodniu a dzisiaj w nocy to jak lezalam na boku to az krople poszly:/ rany boskie , pewnie znow bede "milka" jak za kazdym razem:) ze mozna caly oddzial wykarmic:)

polcia88 gratki! A takie kosi kosi, to musi być cudny widok :tak::-D A foteczka słodziutka, dzidzia śliczna :-)

marka1307 i tobie gratuluję dziewuszki :-) Co do siary, to mam tak samo jak Ty i moje koszulki nocne zdobią praktycznie codziennie mokre kropeczki ;-) Aż dziw bierze, bo np. moja mama nie miała w ogóle pokarmu i nie pamięta takich akcji, a ja od 18 tyg. już mam siarę :tak:

Koralikowa no i super, gratki synusia :)

Wszystkim wam gratuluję ślicznych dzidziusiów, mam nadzieję, że i mnie w ciągu najbliższych dwóch tygodni uda się podglądnąć bobaska :tak:

Ja też dostałam skierowanie na 75 gram i uwaga, jutro idę na to bliskie spotkanie z tym uroczym płynem :eek: Mam nadzieję, że będzie ok :tak:

Ostatnia edycja:
Marka - witaj w świecie Milk :-D:-D:-D u mnie efekt ten sam z tym że moja laktacja trwa praktycznie nieprzerwanie od poprzedniej ciąży tzn od jej 16 tc i tym razem nie zawiodła , pod koniec ostatniej nosiłam wkładki laktacyjne :eek: bo tak ciekło a najbardziej jak brzuszek twardnął , albo właśnie jak ucisnęłam pierś podczas snu . Ale jeśli zamierzasz karmić to tylko się cieszyć , wiesz że to dobry objaw. Ja ostatnio rok karmiłam , teraz bym chciała tak długo jak się da nawet z 1,5 roku , zobaczymy kiedy będę musiała wrócić do pracy.

Koralikowa - czekałam na twoją relację ! Dobrze że odrazu coś ci przepisał , bo dzidzi napewno nie zaszkodzi , a nieleczona infekcja zazwyczaj ma fatalny koniec .Widzę dzidzia duża , jak tak dalej pujdzie to z grudniówek zrobią nam się listopadówki :-D tak dzieciaki rosną !Pewnie dlatego że lato , dużo wit D ze słoneczka i innych witaminek z owocków . Cieszę się z udanej wizyty !

Michalina - bardzo mądrze , ci z końca roku mają najgorzej !Ale ja to nawet jakbym bardzo chciała to do stycznia nie dociągnę , z om mam na 10 grudnia a z usg na 30 listopad ....nie ma szans.

Gratulacje udanych wizyt dziewczyny !

Koralikowa gratuluję chłopaka :)

A co do siary - ja nic nie mam.... może dlatego, że pierwsza ciąża....

mamaktosia no u CIebie cieżko by było dotrzymać, a u mnie - chyba nie ode mnie to zależy, mam nadzieję, ze Wiki poczeka do stycznia jednak :)

Z tą siarą to nie wiem od czego to zależy ale pewnie od jakichś hormonów. W pierwszej ciąży miałam bardzo wcześnie bo ok 16 tc co mnie szczerze trochę przestraszyło że tak wcześnie , tym razem to samo , poprostu chyba tak mam. Tak jak pisze Marka mogłabym kilkoro dzieci wykarmić , po pierwszym tygodniu o porodzie miałam pełną zamrażarkę mleka :-D nie było miejsca na jedzenie , wszędzie pojemniki z aventu ...

koralikowa gratulacje chlopca;))) tez mam kolejna wizyte 11 wrz;)

michalina - ja tez bardzo bym chciala urodzic w styczniu, a wychodzi na to ze mam taki sam termin jak Ty - w srode wyszedl mi 20t6d ;) i w sumie z @tak samo (jesli wierzyc suwaczkowi) ;) wiec termin na swieta jak byk...corke urodzilam 4 dni po terminie...eh... tu bym wolala 6 dni po ;)

koralikowa gratulacje chłopczyka!
u mnie też siary brak i trudno mi teraz sobie wyobrazić jak coś może lecieć z brodawki...
też mam 75gr i również mnie to zastanawiało dlaczego nie 50, ale trzeba lekarza słuchać :-) jutro idę z mężem żeby mnie pilnował.

reklama
u niektórych siara pojawia się dopiero na kilka tygodni przed porodem a czasem nawet po porodzie , tu nie ma żadnych sztywnych granic kiedu ma się pojawić. Jedno jest pewne za 4 mc większości z nas , jak nie wszystkim będzie coś ciekło kapało a nawet pryskało z brodawek ... uczucie średnie , ale zadowolone usteczka ssające mleczko ...bezcenne !

Do góry